Και Κορωνοϊός και Πλευρίτιδα

Σα να μην έφτανε η ντροπή του να είναι υπουργός ο Θάνος Πλεύρης.

Και Κορωνοϊός και Πλευρίτιδα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πριν ένα μήνα, στις 27/11, απαντώντας σε σχετική τοποθέτηση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε ισχυριστεί πως αν γίνει άρση της πατέντας των εμβολίων, κανένας δεν θα κάνει έρευνα. Επικαλούμενος την παντελώς διαστρεβλωμένη άποψη πως η έρευνα για τα εμβόλια γίνεται αποκλειστικά με κεφάλαια των πολυεθνικών ιδιωτικών εταιρειών φαρμάκου.

«Η άρση της πατέντας ξέρετε τι μήνυμα θα ήταν συνολικά; Κανένας δεν θα πήγαινε να κάνει έρευνα μετά. Ούτε για τα χάπια, ούτε για τα μονοκλωνικά, ούτε ο,τιδήποτε», είχε δηλώσει επί λέξει.

Χθες (30/12) ο Θάνος Πλεύρης ισχυρίστηκε πως «όσοι ζητάνε δωρεάν PCR test, προωθούν ιδιωτικά συμφέροντα».

Σε ποιους το είπε;

Στους πολίτες, που συγκριτικά με το μισθό τους, πληρώνουν ένα από τα πιο ακριβά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στην Ευρώπη.
Σε αυτούς που πληρώνουν το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη.
Σε αυτούς που πληρώνουν το πιο ακριβό και πιο αργό ίντερνετ στην Ευρώπη.
Σε αυτούς που πληρώνουν μία από τις πιο ακριβές τιμές βενζίνης στον κόσμο.
Σε αυτούς που πληρώνουν έναν δυσβάσταχτο φόρο Ακίνητης Περιουσίας εδώ και 10 χρόνια.
Σε αυτούς που η κυβέρνηση έχει αφήσει απροστάτευτους απέναντι σε πανδημία και ακρίβεια.

Τα δωρεάν τεστ, τα μέτρα σε Μέσα Μεταφοράς και χώρους εργασίας, όπως και η επιβεβλημένη ενίσχυση του ΕΣΥ, είναι η μίνιμουμ κοινωνική απαίτηση πριν η αγανάκτηση και η απελπισία γίνουν δικαιολογημένη, αλλά ανεξέλεγκτη οργή.

Οι εφιαλτικές στιγμές που ζούμε λίγο πριν φύγει το 2021, τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα και οι θάνατοι -από covid και μη λόγω της μετατροπής των νοσοκομείων σε «μίας νόσου»- είναι το σχεδόν νομοτελειακό αποτέλεσμα των πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μιας κυβέρνησης που στη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση της πρόσφατης ιστορίας, δεν έχει αφήσει κοινωνική ομάδα που να μην έχει μετατοπίσει πάνω της τις ευθύνες.

Της μοναδικής ίσως κυβέρνησης στον κόσμο, που εν μέσω πανδημίας, αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά σχολική τάξη, αλλά δεν αύξησε τα δρομολόγια και το στόλο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Το 2021 ήταν το έτος που όλοι έφταιξαν, εκτός από βρωμερό κεφάλι του ψαριού.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ