Γιατί δεν καταγγέλλεις την παρουσιάστρια με τ' όνομά της;

Δε βγήκα να μιλήσω για την «γνωστή παρουσιάστρια» για να κάνω κουτσομπολιό. Βγήκα γιατί έχω σιχαθεί να βλέπω τον μέσο Έλληνα με σύνδρομο Στοκχολμης. Σα ν’ ακούω τη γιαγιά μου «αχ κοίτα την (με το μικρό όνομα. Τόση οικειότητα) τι καλή! Έχει πάρει και καλό άνδρα, έχει τα παιδάκια της, μπράβο»

Γιατί δεν καταγγέλλεις την παρουσιάστρια με τ' όνομά της;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ρε γιαγιά που το ξέρεις ότι είναι καλή κι αυτή κι ο άνδρας της;

«Ε φαίνεται…»

Η γιαγιά μου έκρινε απ’ τα φουστάνια. Να ‘ναι ωραία και καθαρά. Έκρινε απ’ τα νύχια, να είναι καθαρά και περιποιημένα. Έκρινε από τα σταυροκοπήματα έξω απ’ τις εκκλησίες.

Στην ουσία δεν έκρινε. Κατάπινε αμάσητα ό,τι της πάσαραν, αρκεί να φοράνε ωραία ρούχα, να φαίνονται αξιοπρεπείς και να μιλάνε ελληνικά με δύσκολες λέξεις.

Δεν την ένοιαζε αν ήταν κάποιος μαστροπός αρκεί να έμοιαζε με τον Αλεξανδράκη (που στάνταρντ ήταν καλός άνθρωπος, με τέτοια μάτια και τέτοιο ντύσιμο). Την ένοιαζαν μόνο όσα βλέπει η πεθερά. Να, ας πούμε, αν ζούσε θα έλεγε τη Μαρέβα «υπέρκομψη», μη ειρωνικά. God bless her soul.


Έτσι "ψαρεύουν" κοπέλες στα social media - Δύο προσωπικές ιστορίες και μία γνωστή παρουσιάστρια


Στα δικά μας τώρα, αντί να περιμένετε από μένα να σας πω ποια επώνυμη με παγίδεψε πριν 20 χρόνια, καλύτερα να δείτε την ουσία αυτού που είπα.

Ένα κορίτσι, που για να φτάσει εκεί που το έχει πείσει η κοινωνία να φτάσει, έκανε την "τσατσά" σε τόσο μικρή ηλικία. Για να μπορεί να κάνει μπωτέ, να ανεβεί τα σκαλιά μέχρι να φτάσει εκεί που νόμιζε ότι έπρεπε να φτάσει και να πάρει "καλό γαμπρό", μπας και την αποδεχτεί η κοινωνία.

Έχασε τα καλύτερα χρόνια της ζωής της ως έρμαιο των «σκαλιών» που ανέβηκε.

Ξέρω πως είναι να σε πιέζει η κοινωνία και η οικογένεια να αποκτήσεις social badge, ειδικά όταν ξεκινάς από τον πάτο των οικογενειών.
Καταλαβαίνω ότι η ίδια ταλαιπωρήθηκε (με τη χειρότερη δυνατή έννοια ) για να φτάσει εδώ.

Το θέμα είναι ότι έστηνε παγίδες σε κορίτσια για προσωπικό όφελος το οποίο όσο και ν' αγιάσουμε τα μέσα, είναι κατάπτυστο και κανονικά θα έπρεπε να έχει τιμωρηθεί.

Είδα ένα σχόλιο, γιατί δεν το καταγγέλλω επισήμως.

Τι λέτε μαντάμ;

Εγώ η φτωχάτζα, θα πάω να πω ότι με παγίδεψε μια παρουσιάστρια πριν 20 χρόνια χωρίς να γίνει τίποτα;

Άντε και το κάνω, ξέρεις ποσό κοστίζει μια μήνυση; 150-300 ευρώ για να ξεκινήσεις.

Ξέρεις τι είναι γι αυτήν αυτό το ποσό; Ξέρεις τι είναι για μένα;

Ξέρεις πόσα χρειάζονται μετά;

Θες να έχω τον κάθε λυσσασμένο ρεπόρτερ να με κυνηγάει για να μιλήσω;

Άντε και μίλησα, νομίζεις ότι εγώ θ αντέξω ν ακούω τα «γιατί τώρα;», «λεφτά θα θέλει» και «τι δουλειά είχε να είναι μοντέλο»;

Στη θεωρία όλοι είμαστε «μαζί», στην πράξη το θύμα είναι μόνο του απέναντι στη σκατίλα που τρώει απ’ την κοινωνία.

Επίσης, η κοπέλα έχει καλύψει πολύ εντυπωσιακά καλά (ομολογώ) το παρελθόν της και δεν κρίνω καθόλου τις προσωπικές επιλογές της. Όταν ωστόσο εμπλέκονται ξένα κορμιά και ψυχές, ε κάπου ώπα.

Τέλος σκέφτηκα να μην πω ποτέ ποια είναι για να τις μποϋκοτάρετε όλες!

Η καλοσύνη, η προσφορά και ό,τι αξίζει σ αυτόν τον σκατόκοσμο, δεν είναι στην τηλεόραση αλλά έξω απ’ αυτή (σόρυ που έγινα Κοέλιο).

Αν θέλετε να θαυμάσετε γυναίκες σας δίνω απλόχερα μια λίστα, γκουγκλάρετε, βρείτε τις και γίνετε δικά τους followers:

Μάγδα Φύσσα, Ελίζα Κονωφάγου, Σοφία Μπεκατώρου, Γεωργία Μπίκα, Μαρία Αντωνοπούλου, όλες οι γυναίκες νομικοί που παρακολουθούν τις δικές Ζακ, Χ.Α κ.λπ. αφιλοκερδώς και τόσα άλλα που αξίζουν όχι απλά σεβασμό αλλά το συκώτι μας.

Αν θέλετε πάντως να τη «φωτογραφίσω», είναι μια ύπαρξη που δεν έχει προσφέρει απολύτως τίποτα στην κοινωνία και που αν την έπαιρναν τώρα εξωγήινοι δε θα μας έλειπε.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ