Μήπως να απεγκλωβιζόμαστε σιγά - σιγά;

Μήπως να απεγκλωβιζόμαστε σιγά - σιγά;
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Πρωταθλητές» σε θανάτους από κορωνοϊό.
Πολιτική υπονόμευση και κατάρρευση του ΕΣΥ.
Εκατομμύρια καμένα στρέμματα στην μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που γνώρισε η χώρα.
Πρωτοφανές χάος και έμφραγμα σε κεντρικούς –δημόσιους και ιδιωτικούς- αυτοκινητοδρόμους της πρωτεύουσας, με τα πρώτα χιόνια.
Παιδιά να σώζονται από πλημμύρα κάνοντας γέφυρα με θρανία, με τις πρώτες βροχές.
Αστυνομική βαρβαρότητα και αυθαιρεσία όπως δεν την έχουμε ζήσει τις τελευταίες δεκαετίες.
Τραμπούκικες εισβολές και διακοπές θεατρικών παραστάσεων.
Αυξημένη εγκληματικότητα, σχεδόν καθημερινά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών και σφαίρες σε κάθε γειτονιά.
Διεθνής κατακραυγή για την φίμωση του Τύπου στην Ελλάδα και εκφοβισμός δημοσιογράφων.
Διεθνής κατακραυγή για τις εγκληματικές επαναπροωθήσεις και τη βία κατά προσφύγων και μεταναστών.
Συνδιαλλαγές, διευκολύνσεις και συνομιλίες – ντροπή, πρωτοκλασάτων στελεχών της κυβέρνησης με υπόδικους παρουσιαστές – εκδότες.
Συγκάλυψη εγκλημάτων και σκανδάλων.
Νομοσχέδια, εν μέσω πανδημίας, που καταργούν ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών.
Η Εκκλησία, πιο σφιχταγκαλιασμένη με το κράτος, από ποτέ.
Τα συστημικά ΜΜΕ, πιο φιλοκυβερνητικά, από ποτέ.

Και μετά απ΄ όλα τα παραπάνω, που ελάχιστοι μπορούν να αμφισβητήσουν, φτάσαμε χθες, να ακούμε και να βλέπουμε -σαν κάποια φάρσα των Monty Python- τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, να δηλώνει σε ζωντανή μετάδοση, πως η Λεωφόρος Κατεχάκη και η Λεωφόρος Μαραθώνος, «δεν είναι στην ευθύνη του κράτους» (εννοώντας φυσικά ότι δεν είναι στην ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ποιος και τι είναι άλλωστε;) 

Με το ίδιο θράσος που προχθές ο ίδιος έλεγε πως οι μετεωρολόγοι δεν τους είχαν προειδοποιήσει για το ποσο νωρίς και με τι σφοδρότητα θα έρθει η "Ελπίδα".

Με το ίδιο ακριβώς θράσος που το καλοκαίρι ακούγαμε να μας ενημερώνουν πως «η άπνοια ευνοεί την εξάπλωση της πυρκαγιάς και δυσκολεύει το έργο της πυρόσβεσης».

Παρακάτω παραθέτω βίντεο για αυτούς που –λογικότατα- αρνούνται να πιστέψουν πως η Μαραθώνος και η Κατεχάκη είναι αμφισβητούμενες περιοχές ευθύνης, σαν το Ναγκόρνο – Καραμπάχ ή το Κασμίρ ξερωγώ.

Η Πρώην Ελληνική δημοκρατία της Λεωφόρου Κατεχάκη, ατενίζει πλέον ανεξάρτητη το μέλλον της στα Βαλκάνια, με σημαία της τη γέφυρα Καλατράβα.

Πολλοί βέβαια έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Γιάννη Οικονόμου.
Κανείς όμως δεν του είπε ένα "μπράβο" για μια παραδοχή, που κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη, όλο και πιο κατανοητή: Κανείς και τίποτα σε αυτή τη χώρα, δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ατομικότητες –κάποιες αλληλέγγυες, οι πιο πολλές απομονωμένες- προσπαθούν καθημερινά να τα βγάλουν πέρα.
Να βρουν την ενέργεια να πληρώσουν την ενέργεια.
Να σώσουν –κυριολεκτικά- τις ζωές τους, βλέποντας παντού σηκωμένα δάχτυλα που τους εξηγούν γιατί και πως φταίνε οι ίδιοι, για την εξαθλίωσή τους.
Να ψάχνουν εναλλακτικές, πολιτικά αποκούμπια (που λέει και ο Κουτσούμπας) και να τους πιάνει η απελπισία με τον πολιτικαντισμό και την ανεπάρκεια.
Φαινομενικά ελεύθεροι και σίγουρα πολιορκημένοι.
Εγκλωβισμένοι από παντού.

Αρκετά κράτησε η κακοκαιρία "Μητσοτάκη".
Μήπως να απεγκλωβιζόμαστε σιγά – σιγά;


ΥΓ. Το έχουν πει και οι Κατσιμιχαίοι: «Ο κόσμος δεν αλλάζει με κουβέντες, δεν άλλαξε ποτέ με προσευχές … Ανθρωπάκι μου μικρό, μην περιμένεις πια εδώ, κανείς δε θα ‘ρθει να μας σώσει. Ένα μονάχα θα σου πω, ότι δεν πάρεις μοναχός κανείς δε θα ‘ρθει να στο δώσει».

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ