Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει - Όχι επειδή είναι Δεξιά

Κι άλλοτε έχουν κυβερνήσει τη χώρα δεξιές κυβερνήσεις. Αυτή όμως είναι μία δεξιά κυβέρνηση μετά από μία 10ετή καταστροφική κρίση για την οποία όχι απλά δεν απολογήθηκε ποτέ, αλλά επέστρεψε πιο αλαζονική, πιο διεφθαρμένη, πιο ανίκανη, πιο πελατειακή, πιο ακροδεξιά από ποτέ.

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει - Όχι επειδή είναι Δεξιά
ΠΡΟΒΟΛΗ

2,5 χρόνια τώρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποκαλύψει σε όλους μας το αληθινό πρόσωπό της.

Άλλωστε στις συνθήκες που βιώνουμε όλοι δεν θα μπορούσε να κρυφτεί, καθώς η διαχείριση της πανδημίας επέβαλλε καθημερινή άσκηση πολιτικής, με συνεχείς αποφάσεις και μέτρα με άμεσο κοινωνικό αντίκτυπο. Έτσι, τα συμπεράσματα που, υπό κανονικές συνθήκες, θα έβγαζε κανείς για τους σκοπούς και τις προθέσεις της σε διάστημα ολόκληρης τετραετίας, είναι εξαγώγιμα με την ίδια ασφάλεια στα 2,5 μόλις χρόνια που κυβερνά.

Τι έχουμε δει, λοιπόν, αυτά τα 2,5 χρόνια από αυτή την κυβέρνηση;

 • Ειρωνεία, αλαζονεία, απαξίωση και συστηματική μετατόπιση της ευθύνης από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση προς τους πολίτες για την ανεπιτυχή διαχείριση της πανδημίας.
 • Βίαιη καταστολή συγκεντρώσεων, αστυνομοκρατία και πρωτοφανή περιορισμό ελευθεριών των πολιτών, με πρόσχημα τη συμμόρφωσή τους στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός φωτογραφιζόταν "ανέμελος" σε εκδρομές και τραπεζώματα.
 • Συνεχείς αδιαφανείς αναθέσεις έργων σε ημέτερους επιχειρηματίες και προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis, ακόμα και με διώξεις δημοσιογράφων.
 • Ασφυκτικό έλεγχο και οργανωμένο σχέδιο "εξαγοράς" των ΜΜΕ μέσω της λίστας Πέτσα, προκειμένου να παρουσιάζουν μια πλασματική εικόνα της κυβέρνησης και της πραγματικότητας.
 • Εγκατάλειψη του ΕΣΥ και συνεχιζόμενη προνομιακή αντιμετώπιση των ιδιωτών κλινικαρχών εν μέσω πανδημίας, με αποτέλεσμα την ανεπαρκή περίθαλψη μέσω του ΕΣΥ και εντέλει την τραγική απώλεια ζωής για χιλιάδες μη προνομιούχους.
 • Απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών με τη συνεχή επιβολή άδικων και αλλοπρόσαλλων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε όλες τις φάσεις της, με συνέπεια τον σκεπτικισμό και τη δυσπιστία πολλών και για τον εμβολιασμό.
 • Χιλιάδες "λουκέτα" στον χώρο της Εστίασης και συνολική ματαίωση του κλάδου του Πολιτισμού και των ανθρώπων του, που εδώ και 2 χρόνια "φυτοζωούν" ως -ισχνά και για κάποιους μήνες- επιδοτούμενοι άνεργοι.
 • Μετακύλιση του οικονομικού κόστους για τις μάσκες, για τη διενέργεια test και για κάθε άλλο υποχρεωτικό μέτρο συμμόρφωσης των πολιτών στα μέτρα που λάμβανε και λαμβάνει η κυβέρνηση, από το κράτος στους ίδιους τους πολίτες.
 • Εγκληματική ανικανότητα και ανετοιμότητα του επιτελικού κράτους στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, που επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης μετρά ανεπούλωτες πληγές σε ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, ζώα και φυσικό περιβάλλον.
 • Αναβίωση του σάπιου πελατειακού κράτους, με την κατόπιν εορτής "αντιμετώπιση" κάθε ζημιάς και καταστροφής μέσω αποζημιώσεων σε πλείστες όσες περιπτώσεις, ως "τσιρότο" για τις πληγές που δημιουργεί η τραγική τους ανευθυνότητα.
 • Την προκλητική τους προσκόλληση στην καρέκλα της εξουσίας, καθώς σε 2,5 χρόνια διακυβέρνησης ουδέποτε παραιτήθηκε μέλος της κυβέρνησής τους. Ούτε η Μενδώνη με την υπόθεση Λιγνάδη, ούτε ο Χαρδαλιάς όταν κατακάηκε ανεπανόρθωτα η βόρεια Εύβοια, ούτε βεβαίως ο Χρυσοχοΐδης όταν επιτέθηκε με τόνους χημικά σε χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας που βρέθηκαν έξω από το Εφετείο την ημέρα της καταδίκης της Χρυσής Αυγής.

Όταν λοιπόν έχεις για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με υπουργό Ανάπτυξης τον Άδωνη Γεωργιάδη, υπουργό Εσωτερικών τον Μάκη Βορίδη και υπουργό Υγείας τον Θάνο Πλεύρη, δεν μιλάς απλά για μία δεξιά κυβέρνηση που πρέπει να φύγει.

Οι συγκεκριμένοι πρέπει να φύγουν προτού βγάλουν στον δρόμο και τα τανκς.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ