ΕΚΤΑΚΤΟ: Τελείωσε η πανδημία

Έληξε για την πανδημία το τελεσίγραφο που είχε δώσει στις 3 Ιανουαρίου, ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τελείωσε η πανδημία
ΠΡΟΒΟΛΗ

Hμέρα χαράς η 3η Φεβρουαρίου για τη χώρα καθώς αναχωρεί από "Ελ. Βενιζέλος", το λιμάνι του Πειραιά και τους οδικούς άξονες της χώρας, ο κορωνοϊός, σεβόμενος την προθεσμία που είχε θέσει ο υπουργος Ανάπτυξης.

Θυμίζουμε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στις 3 Ιανουαρίου στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", είχε δηλώσει επί λέξει: «Λοιπόν, αφήστε τα αυτά τώρα. Σε ένα μήνα η πανδημία θα έχει τελειώσει για τη χώρα, ενάμιση, ο τουρισμός μας θα πάει καταπληκτικά, η εστίαση δεν έχει κανένα πρόβλημα».

Από την ημέρα που ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε αυτή τη δήλωση μέχρι σήμερα - δηλαδή μέσα σε ένα μήνα- οι θάνατοι από κορωνοϊό έχουν φτάσει σχεδόν (και πιθανόν σήμερα να τους ξεπεράσουν) τους 3.000. Σε έναν απ' τους χειρότερους μήνες, όσον αφορά σε απώλειες ανθρώπινων ζωών, από την αρχή της πανδημίας, εδώ και δύο χρόνια.


Άδωνις Γεωργιάδης: «Σε ένα μήνα η πανδημία θα έχει τελειώσει - Ο τουρισμός θα πάει καταπληκτικά» (video)


Μια χώρα, που στάθηκε ξεκάθαρα τυχερή στο πρώτο κύμα -το οποίο χτύπησε χειμώνα, κυρίως χώρες με μεγάλη εμπορευματική, τράνζιτ και τουριστική κίνηση- δύο χρόνια μετά, βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης, για τον χειρότερο δυνατό λόγο, με την χειρότερη δυνατή κυβέρνηση.

Για να μην είμαστε όμως άδικοι, υπάρχουν και επιτυχίες την περίοδο διαχείρισης της πανδημίας.
Βουλκανιζατέρ, μανάβικα, ψιλικατζίδικα, συνοικιακά σουπερ μάρκετ και άλλες μικροεπιχειρήσεις "κολλητών", που συστάθηκαν ακόμα και μέσα σε ελάχιστες ημέρες, έλαβαν με απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς, από υπουργεία, Γενικές Γραμματείες και Δήμους, ποσά που άγγιζουν πλέον συνολικά, τα 5 δισ.
Άλλη μια "πανδημία" για τις τσέπες των ελλήνων φορολογούμεων, που έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν και την πρωτοφανή ακρίβεια, αφημένοι στην τύχη τους, όπως το ΕΣΥ με τα 800 εκατομμύρια μείον στον πρυπολογισμό του 2022.

Μέ έναν πρωθυπουργό, που το μόνο που έχει καταφέρει με πρωτοφανή επιτυχία είναι οι "αποδράσεις από την καθημερινότητα" και να γίνει η καταληκτική λέξη σε τετράστιχα ιαμβικού δεκαπεντασύλλαβου.

Καλή ημέρα ανεξαρτησίας από την πανδημία, σε όλες και όλους.


*ο τίτλος και μέρη του κειμένου προφανώς και έχουν σατιρική διάθεση. Όσο αυτό είναι τέλος πάντων δυνατόν μέσα στην απόλυτη δυστυχία της "κανονικότητας" 


 

 

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ