Όποιος και αν κυβερνούσε...

Μπορεί να γράφω σε προσωπικό τόνο, όμως γνωρίζω πως μέσα από το παρακάτω κείμενο, ότι θα εκφραστούν αρκετοί "συμπολίτες" του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όποιος και αν κυβερνούσε...
ΠΡΟΒΟΛΗ

Θέλω από την πρώτη λέξη να είμαι ξεκάθαρος:

ΟΠΟΙΟΣ και αν κυβερνούσε και είχε τη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως σε νεκρούς από covid θα τον περνούσαμε πριονοκορδέλα, γιατί πολύ απλά αποδεικνύεται πως είναι ΑΧΡΗΣΤΟΣ. Ναι, ο covid είναι μια επιδημία (ή πανδημία) με παγκόσμιες διαστάσεις. Αλλά υπάρχουν κυβερνήσεις χωρών που έχουν τις καλύτερες επιδόσεις σε παγκόσμια κλίμακα, με πάρα πολύ λιγότερες ανθρώπινες απώλειες και πολύ πιο καίρια και δραστικά μέτρα στην αντιμετώπιση. Γιατί να μη δικαιούμαστε κι εμείς μία τέτοια διαχείριση;

ΟΠΟΙΟΣ και αν καθιστούσε την Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ακρίβεια ρεύματος και αγαθών σε ολόκληρη την Ευρώπη θα ουρλιάζαμε στα σόσιαλ, γιατί πολύ απλά αποδεικνύεται πως είναι ΑΝΙΚΑΝΟΣ. Ναι, όλες οι χώρες της Ευρώπης βρίσκονται στη δίνη αυτού του ενεργειακού προβλήματος ή του κύματος ακρίβειας στα αγαθά λόγω πρώτων υλών και εξαγωγών. Κάποιες όμως διαχειρίζονται το θέμα υποδειγματικά, με στοχευμένες δράσεις και καίριες παρεμβάσεις. Δεν είναι οι πρωταθλητές της ακρίβειας στην Ευρώπη όπως η Ελλάδα, αντιθέτως, είναι στις τελευταίες θέσεις αυτών των φριχτών πινάκων. Γιατί να μη δικαιούμαστε κι εμείς μία τέτοια διαχείριση;

ΟΠΟΙΟΣ και αν άφηνε τη Βόρεια Εύβοια (και κάθε Βόρεια Εύβοια) στο έλεος της και περίμενε απλώς να σβήσει η φωτιά στη θάλασσα, καίγοντας από άκρη σε άκρη εκατομμύρια στρέμματα και χιλιάδες ζώα, θα τον ξεφτιλίζαμε οργισμένοι όπως ακριβώς το κάναμε, γιατί πολύ απλά αποδεικνύεται πως είναι ΑΝΙΩΘΟΣ και ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΣ.
Και άλλες μεσογειακές χώρες αντιμετωπίζουν την «επίθεση» της κλιματικής αλλαγής. Γιατί τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα από την Ελλάδα; Γιατί θαυμάσαμε την οργανωτικότητα και την αποτελεσματικότητα των Ρουμάνων πυροσβεστών που τους χαζεύαμε κρατώντας κλαδιά στα χέρια, σαν ανυπεράσπιστοι πρωτόγονοι; Γιατί να μη δικαιούμαστε κι εμείς μία τέτοια διαχείριση;

Ας σταματήσουμε λοιπόν ως πολίτες τα μικροπολιτικά, αστεία σχόλια, τις κατινοειρωνίες και να πάρουμε επιτέλους θέσεις ευθύνης και μάχης.

Πεθαίνουμε άδικα, καταστρεφόμαστε οικονομικά άδικα, καιγόμαστε άδικα και το μόνο μέλημα κάποιων είναι ή να κοιτάνε χωρίς να μιλάνε ή στις συζητήσεις να πετάνε την μπάλα "στις μπεκάτσες" λέγοντας ασύνδετα πράγματα ή βρίζοντας ή ακόμα χειρότερα καλύπτοντας την ανικανότητα και την ανεπάρκεια αυτών που κυβερνούν τη χώρα.

Και κάπως έτσι πολύ απλά αποδεικνύεται πως κάποιοι είναι ανάξιοι των περιστάσεων.

Εσείς έτσι κάνετε την δουλειά σας, στο αντικείμενο που έχετε επιλέξει να εργάζεστε;
Έτσι συμπεριφέρεστε με όσα αναλαμβάνετε να διαχειριστείτε στον εργασιακό ή οικογενειακό σας στίβο;
Με «ε, τι να κάνουμε τώρα»; Με «μη σώσεις»; Χωρίς ποτέ να λογοδοτείτε πουθενά και σε κανέναν;
Εργάζεστε ανεύθυνα και τοξικά και όταν στριμώχνεστε για τα ισχνά αποτελέσματά σας αφρίζετε και κατηγορείτε θεούς και δαίμονες; ‘Η σας εκφράζει να σκέφτεστε ότι τα αυθόρμητα (υβριστικά μεν, αλλά και πάλι) συνθήματα πολιτών στις κάμερες για τον πρωθυπουργό, είναι ποδηγετούμενες αντιδράσεις από κόμματα;
Δεν κουραστήκατε να εθελοτυφλείτε;

Ας συνέλθουμε.

Η ζωή μας συνθλίβεται και κάποιοι την κοιτάτε σαν ανήμποροι χάνοι κοροϊδεύοντας τον διπλανό, ενώ δουλεύετε ψιλό γαζί τον εαυτό σας.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ