Το πιο βαρύ αγγούρι στον πλανήτη

Η στήλη αυτή θα είναι ανυπόγραφη. Όχι γιατί ντρέπομαι να σου πω ποιος είμαι («δε κρύβομαι μωρή, δε καταζητούμαι» - Ευα Κουμαριανού) αλλά γιατί με ενδιαφέρει να γνωριστούμε μέσα από τη στήλη με τέτοιο τρόπο, ώστε να με “δεις” στον απέναντί σου στη δουλειά, στο μετρό, στο εστιατόριο, στο κλαμπ, στο δρόμο. Δεν έχει να κάνει με το πως είναι η μούρη μου, αυτή την έχεις πετύχει άλλωστε ή θα τη πετύχεις ξανά στη δουλειά, στο μετρό, στο εστιατόριο, στο κλαμπ, στο δρόμο. Πάρ’ το σαν ένα κάρντιο/παζλ ερεθισμάτων που θα τα ενώνεις από όσα διαβάζεις εδώ.  

Το πιο βαρύ αγγούρι στον πλανήτη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2021 η Ντόρα Μπακογιάννη τοποθετήθηκε σε συνέντευξή της στο MEGA, για τον LGBTQ+ γάμο στην Ελλάδα: «Είχα μια συζήτηση με τον Πούτιν κάποτε γι αυτό το θέμα και μου είπε ποτέ-ποτέ-ποτέ δεν υπάρχει περίπτωση στη Ρωσία να γίνει αυτό, ποτέ μου λέει, ποτέ. Λέω οκ, εσύ είσαι ο πρόεδρος της Ρωσίας, μη το κάνεις ποτέ», δήλωσε.

Αυτό μου ακούστηκε σαν να βρίσκεσαι στα Βλάχικα στη Βάρη με τον Hannibal Lecter και να του λες «οκ έχεις δίκιο, δε χρειάζεται να ψήσουν το κρέας». Βέβαια ας με συγχωρέσει το κινηματογραφικό πάνθεον για τον συσχετισμό μιας ερμηνειάρας μεγατόνων στη “Σιωπή Των Αμνών” του 1991 και ενός παρανοϊκού 69χρονου μπέμπη με ελεφαντίαση του "Εγώ".  

Γύρω στο 2016 οι υποστηρικτές του έδωσαν στον Πούτιν το χαϊδευτικό Vladdy Daddy, λόγω του ότι αποτελεί το υπέρτατο πατρικό πρότυπο για τη Ρωσία.

Λίγο πριν την εισβολή στην Ουκρανία το Vladdy Daddy άρχισε να τρεντάρει ως hashtag στο Twitter και στο TikTok σε μια ακατανόητη προσπάθεια να τρολαριστεί η σοβαρότητα της κατάστασης με online παρακάλια τύπου «Vladdy Daddy μη κάνεις τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο», «Vladdy Daddy ξέρουμε ότι βαθιά στην καρδιά σου είσαι καλός άνθρωπος», «Vladdy Daddy μη ξεκινήσεις τον πόλεμο μέχρι να τελειώσει η 2η σίζον του Euphoria».

“Fun” fact: ενώ στον LGBTQ+ χώρο οι νεότεροι γκέι αποκαλούν Daddy τους σέξι γκέι άντρες άνω των 40, το Vladdy (υποκοριστικό του Vladimir) παραπέμπει στον κόμη Vlad Tepes (1431-1476) γνωστός ως Δράκουλας (Draculea) που σημαίνει "γιος του Δράκου" και κατά άλλη εκδοχή γιος του διαβόλου. Στον ίδιο βασίστηκε ο Bram Stoker για να γράψει το κλασικό βιβλίο του. Ο Tepes ήταν γνωστός και ως ο "Vlad ο Παλουκωτής" γιατί συνήθιζε να παλουκώνει τους εχθρούς της χώρας του και να αφήνει τα πτώματά τους σε πασσάλους στα σύνορα της επικράτειάς του, σαν βαλσαμωμένα διαφημιστικά των ικανοτήτων του. Αρα στον Πούτιν δόθηκε ένα όνομα που παραπέμπει σε έναν εκδικητικό καυλιάρη άνω των 40, που μοστράρει με τον πιο ακραίο τρόπο τη δύναμή του, προκειμένου να κρατήσει αλώβητη τη χώρα του.  

Το 2014, κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Sochi, ο Πούτιν “καθησύχαζε” με διπλωματικό χιπστερισμό στο BBC πως στη Ρωσία δεν είναι έγκλημα (α οκ!) το να είσαι γκέι όπως στο 1/3 χωρών ανα τον κόσμο, 7 εκ των οποίων η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με θάνατο.

Ο λόγος για την εναλλακτικιά τοποθέτησή του ήταν το ότι όλες οι χώρες τον κοιτούσαν με μισό μάτι, για τις αποστολές LGBTQ+ αθλητών τους στους Αγώνες του Sochi και για το αν θα ήταν ασφαλές εκεί γι αυτά τα άτομα. Ο λόγος για αυτή την ανησυχία ήταν ο νόμος Anti-Gay Propaganda που είχε ψηφίσει ο Πούτιν την προηγούμενη χρονιά για την παιδεραστία και την ομοφυλοφιλία εξισώνοντάς τα ακριβοδίκαια σαν χέλι, αρετή που θα του ξέμεινε φαντάζομαι από τα χρόνια του στην KGB. 

Γι αυτό και διαβεβαίωσε πως «δεν κινδυνεύουν όσα άτομα δεν έχουν την παραδοσιακή σεξουαλικότητα, είτε ως συμμετέχοντες, είτε ως επισκέπτες στους Αγώνες». Βέβαια απαγόρεψε σε ρωσικές LGBTQ+ οργανώσεις να εμφανιστούν καν στο Sochi και να διαμαρτυρηθούν για τον νόμο κατά της γκέι προπαγάνδας. 

Όντως σκέφτεται σαν πατέρας και ένας τέτοιος πατέρας γνωρίζει πολύ καλά τι γίνεται στο σπίτι του, όπως:
(πηγές από το ντοκιμαντέρ του Vice “Young and Gay in Putin's Russia”)

- Το κύκλωμα εκδικητών Occupy Pedophilia που στήνει ενέδρες σε LGBTQ+ άτομα είτε online είτε στο δρόμο. Τα απαγάγουν, τα κινηματογραφούν και τα βάζουν να πάρουν τηλέφωνο τους γονείς τους on camera, αποκαλύπτοντας την ταυτότητά τους. Συνδυαστικά οι απειλές γίνονται με δημοσίευση αυτών των βίντεο ή με τo Tελετουργικό Ούρησης στο οποίο κινηματογραφούν το θύμα ενώ το λούζουν με ούρα των τιμωρών τους, τα οποία εξαγνίζουν την ομοφυλοφιλία. Μερικά άτομα δεν επιζούν των βασανιστηρίων. Και δε θέλω να αναφέρω άλλα.
- Τα γκέι ταξί που λειτουργούν σαν φυγάδευση σε περιπτώσεις επιθέσεων ή πυροβολισμών σε άτομα που πηγαίνουν ή βγαίνουν από γκέι κλαμπ, καφέ ή μπαρ.
- Οι αυτοκτονίες νέων που οφείλονται στον Anti-Gay Propaganda νόμο, με αποτέλεσμα αν είσαι ένα νέο LGBTQ+ άτομο να μη μπορείς να απευθυνθείς σε ψυχολόγο, γιατρό ή κοινωνικό λειτουργό για συμβουλές ή βοήθεια, επειδή αντιμετωπίζεται ως ισάξιο με την παιδοφιλία.
- Δεν είναι δύσκολο να χάσεις τη δουλειά σου ή να αποβληθείς από σχολείο και πανεπιστήμιο αν ανήκεις στην LGBTQ+ κοινότητα.
- Τα ελεγχόμενα, από τον Vladdy Daddy, ΜΜΕ παρουσιάζουν το να είσαι γκέι ως μια ομάδα ατόμων που επιλέγει να ζει με τρόπο αντίθετο από τον κοινωνικά αποδεκτό. Η κλασική παπάτζα δηλαδή που φοριέται και εδώ: ΔΕΝ επιλέγεις να είσαι γκέι, ΔΕΝ επιλέγεις να είσαι στρέιτ.
- Το προφίλ του χριστιανού ορθόδοξου με τον Vladdy Daddy τόνο, είναι ο ιδανικός καταλύτης για τη γενικευμένη ομοφοβία, με ένα 80-85% του πληθυσμού βάσει ρωσικών ερευνών, να είναι δαγκωτό χριστιανικό.
- Ο Alexei Mukhin, πολιτικός σύμβουλος του Vladdy Daddy, δημοσίευσε επίσημη έρευνα το 2014 που λίγο πολύ έλεγε πως η LGBTQ+ κοινότητα χρηματοδοτείται (...;) από Αμερική και Ευρώπη και πως ένα άτομο που ανήκει σε αυτή τη κοινότητα, μπορεί να επιβιώσει και να μην έχει μπλεξίματα μόνο αν κρατά κρυφή την ταυτότητά του - γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο σέβεται την κοινωνία.

Καταλαβαίνεις λοιπόν πως ένας τέτοιος πατέρας θα φερθεί στα παιδιά του, αν πειράξουν τα πράγματά του. 
Και όχι μόνο στα παιδιά του, αλλά ακόμα και σε παιδιά γειτόνων αν γουστάρει.   

Όπως οι SONIC DEATH η garage-punk-indie μπάντα που σχηματίστηκε το 2011 στην Αγία Πετρούπολη, ένθερμα anti Vladdy Daddy και οι πρώτοι που τάχθηκαν υπερ της Ουκρανίας. 

Όπως οι ICEP3AK, το ηλεκτρονικό ντουέτο της θεότητας Anastasia και του Nickolay με βίντεο που έχει απαγορευτεί στη Ρωσία επειδή δείχνει τα μέλη του να αυτοπυρπολούνται στη Μόσχα, να πίνουν μπάφο και σφηνάκια στον Βόλγα, να κοροιδευουν αστυνομικούς και να κάνουν homage στην κλασική σκηνή με τις σκάλες από το Θωρηκτό Ποτέκμιν (1925).

Όπως οι SHORTPARIS με frontman τον Nikolai Komyagin (aka γίνομαι μούσκεμα για πάρτι σου αγόρι μου) με έντονη αντιΚρεμλινική δράση από το 2012 και video clip μικρά αρρωστουργήματα κατά της Ρωσίας και της ματσίλας. 

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ