Και κάπως έτσι, η δίκη του Λιγνάδη περνάει στα ψιλά γράμματα

Καταπάτηση του δικαιώματος στην ενημέρωση, ρητορική μίσους απ' το συνήγορο του κατηγορουμένου, καμία μέριμνα για τη ψυχολογική στήριξη των θυμάτων. Και κάπως έτσι η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, περνάει στα ψιλά γράμματα

Και κάπως έτσι, η δίκη του Λιγνάδη περνάει στα ψιλά γράμματα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022. Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας: Ο Δημήτρης Λιγνάδης, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, για την αθωότητα του. 

Παράλληλα, φτάνει κλειστή λίστα ονομάτων από το υπουργείο Δικαιοσύνης για παρουσία 4 μόνο δημοσιογράφων και απαγορεύεται η είσοδος στο Lignadis Trial watch, που θα έκανε αναμετάδοση της δικής διαδικτυακά.

Ποιος ο λόγος εφόσον ο κατηγορούμενος δηλώνει αθώος;

Να σημειωθεί πως στις προηγούμενες δίκες, η έδρα έδινε την άδεια στους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των μέσων, να παρακολουθούν την διαδικασία ανά 4, κυκλικά, λόγω covid, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό κώλυμα.

Η ομάδα του Lignadis Trial watch, εξέδωσε δελτίο τύπου με την διαμαρτυρία τους. «Διαμαρτυρόμαστε έντονα για αυτή την πρωτοφανή καταπάτηση του δικαιώματος στην ενημέρωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, η ρητορική μίσους του συνηγόρου του Λιγνάδη, προς τους ομοφυλόφιλους δεν έχει προηγούμενο. Βρίσκει τον δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα, ακόμα και από την έδρα, στοχοποιώντας τα θύματα.

Εξετάζοντας το πρώτο θύμα, μια εκ τών ερωτήσεων ήταν: «Γιατί δείχνετε συνέχεια το κορμί σας;" ενισχύοντας το victim & slut shaming.

Οι ερωτήσεις του, ήταν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους άσχετες με την υπόθεση, με αποκορύφωμα να καταθέσει μήνυση στο θύμα.

Στην δική της 25ης Φεβρουαρίου ο συνήγορος του Λιγνάδη, είχε προβεί σε δηλώσεις στις οποίες δήλωσε πως προτίθεται να αναλάβει εκείνος τα έξοδα των θυμάτων. Κίνηση που μαρτυρά την διάθεσή του να διαβάλει τα θύματα, ώστε να κριθούν αμφιβόλου ηθικής.

Σε δηλώσεις του για την παρουσία της Τζεφ Μοντάνα στο δικαστήριο είπε:

«Βλέπω και αυτόν τον μαντράχαλο εδώ πέρα, δυο μέτρα που είναι, πως τον λένε. Υπάρχει και μια άλλη κοινωνία που τη σεβόμαστε. Είμαστε μια δημοκρατική χώρα, αλλά μέχρι εκεί όμως. Δε θα μας επιβάλλουν τις απόψεις τους ορισμένοι, που προσωπικά πιστεύω πως δεν έχουν βρει τον δρόμο τους. Ας αρχίσουν να περπατάνε με ίσιο τρόπο στη ζωή τους και μετά να κάνουν κριτική και στους υπόλοιπους».

Η χυδαιότητα που εκτυλίσσεται στο Μικτό ορκωτό δικαστήριο, δεν έχει όρια.

Ανενόχλητη η πλευρά του κατηγορούμενου, "χτυπάει" τα θύματα και μέσω αυτών και μια τεράστια μερίδα ανθρώπων που διεκδικούν τα αυτονόητα. Τα δικαιώματά τους στην ελευθερία.

Οι διαδικασίες και οι κωλυσιεργίες των διαδικασιών, είναι επώδυνες για τα θύματα που καλούνται κάθε φορά να έρθουν αντιμέτωποι με αυτή την οδύνη και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους απέναντι σε ένα σύστημα που "βίαζει" ξανά και ξανά την προσωπικότητά τους, ανακυκλώνοντας την κουλτούρα του βιασμού, κατά την οποία φταίει το θύμα γιατί προκάλεσε.

Όλα αυτά χωρίς καμία κρατική μέριμνα ή προστασία, έστω με την ψυχολογική υποστήριξη των θυμάτων, μέσω κάποιου ειδικού ψυχικής υγείας, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Όλα αυτά χωρίς ενημέρωση.

Η κουλτούρα του βιασμού, του victim blaming, του slut shaming, δεν επιτρέπεται να περνάει στα ψιλά γράμματα.

Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη δεν επιτρέπεται να περνάει στα ψιλά γράμματα. Δεν είναι εγγύηση για air-condition. 

Θα είμαστε πάντα και για πάντα, με τα θύματα.

Η φωνή τους και η δύναμή τους.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ