Στη σωστή πλευρά της... συναυλίας

Κατακριτέο θα ήταν, αν η αποτρόπαια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και το δράμα του ουκρανικού λαού, δε γινόταν η αφορμή να ενημερωθεί έστω ένας επιπλέον άνθρωπος και για άλλους πολέμους. Και για άλλους λαούς που υποφέρουν. Που δεν έχουν λευκό δέρμα και ως πρόεδρο έναν υπερ-προβεβλημένο κωμικό ηθοποιό. Όχι τον Μητσοτάκη, τον άλλον.

Στη σωστή πλευρά της... συναυλίας
ΠΡΟΒΟΛΗ

Είναι σαφές –πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία που επιτάχυνε τη διαδικασία- πως έχουμε πλέον αφήσει οριστικά πίσω μας τις εποχές της στοιχειώδους ανθρώπινης συνεννόησης.

Τα μηνύματα πλέον εκπέμπονται με φορμαλιστικές και εκβιαστικές μορφές διαλεκτικής που επανανοηματοδοτουν έννοιες, οι οποίες μέχρι πρόσφατα ήταν συλλογικά αποδεκτές, έστω και συμβατικά.


Γιάννης Αγγελάκας για την ειρωνική ανάρτηση του γιου του πρωθυπουργού: «Αγαπητέ Κωστάκη Μητσοτάκη...»


Η πανδημία, η διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τα τερατώδη σκάνδαλα, η ακρίβεια, η κατάργηση του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων, "φετιχοποίησαν" την καταστολή, την "ατομική ευθύνη" και την μιλιταριστική έκσταση μιας κυβέρνησης που μπορεί να απέτυχε να εμπνεύσει, αλλά πέτυχε απόλυτα στο να διασπείρει το φόβο και να ελέγξει τη ροή πληροφορίας και ενημέρωσης.

Η κυβέρνηση βαυκαλίζεται διαρκώς πως βρίσκεται στην «σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Μόνο που η σωστή πλευρά της Ιστορίας (χωρίς εισαγωγικά), είναι να καταγράφονται όλες τις πτυχές... της Ιστορίας.

Στην σωστή πλευρά της ιστορίας είναι οι άνθρωποι που ρίχνουν φως σε σκοτεινά σημεία.
Οι άνθρωποι που δεν δικαιολογούν κατά το δοκούν, κανέναν πόλεμο και καμία εισβολή.
Οι άνθρωποι που έχουν αχρωματοψία στο δέρμα του πρόσφυγα.

Η αποψινή Συναυλία Ειρήνης (στα Προπύλαια στις 20:00), ήταν η καλύτερη –και ίσως η τελευταία- ευκαιρία της κυβέρνησης να "εκδικηθεί" καλλιτέχνες που εξακολουθούν να είναι η φωνή μιας κοινωνίας που διεκδικεί πίσω τη ζωή της.
Που δεν πληρώνονται με 12.000 ευρώ –φορολογουμένων- το λεπτό, για πρωτοχρονιάτικά, κιτς σόου.
Που δεν τους αποθεώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης και τα ακροδεξιά τρολ στα social media.
Που δεν φοβούνται μη "χάσουν" κοινό.

Οι χυδαίες επιθέσεις που δέχθηκε η αποψινή Συναυλία Ειρήνης και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν, απέδειξαν τον φιλοπολεμικό αξιακό κώδικα των κυβερνώντων –και φιλοκυβερνητικών.


Εμετική ανάρτηση του Γρηγόρη Ψαριανού κατά της "Συναυλίας Ειρήνης" και των καλλιτεχνών (εικόνα)


Μετά την ανακοίνωση της ΝΔ ενάντια στη διοργανώτρια αρχή της συναυλίας και το ερώτημα που έθεσε σχετικά με τη χρηματοδότησή της εκδήλωσης, είναι πλέον προφανές πως η κυβέρνηση τρέμει το πιθανό ενδεχόμενο, η αντιπολεμική συναυλία κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, να εξελιχθεί -και- σε αυθόρμητη αντικυβερνητική διαδήλωση.

Πως αλλιώς θα μπορούσε κάποιος να δικαιολογήσει το θράσος ενός κόμματος που χρωστάει πάνω από 350 εκατομμύρια ευρώ, σε όποιον αναπνέει, να ρωτάει -με ειρωνικό μάλιστα τόνο- πόσο κοστίζει μια αντιπολεμική συναυλία.

Η μόνη απάντηση που ίσως θα άξιζε να δοθεί, και μάλιστα με μπόλικη ειρωνεία, είναι πως το ποσό που χρειάστηκε για την πραγματοποίηση της συναυλίας, είναι απροσδιόριστο και με απευθείας ανάθεση.


Η δολοφονία χαρακτήρα της Νατάσας Μποφίλιου μας αφορά όλους

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ