Αλεξηκέραυνα, ομπρέλες και η κακοκαιρία "Ελπίδα"

Η κατάληξη του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, θύμιζε περισσότερο «ας κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια να σώσουμε το γάμο μας, για τα παιδιά», παρά «ΝΕΑ ΑΡΧΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ».

Αλεξηκέραυνα, ομπρέλες και η κακοκαιρία
ΠΡΟΒΟΛΗ

Δεν ήταν μόνο χθες Κυριακή, που έπεσαν λίγο πριν το τέλος, οι μάσκες της "ανακωχής" και απ’ τις δύο πλευρές.

Καθόλη τη διάρκεια του συνεδρίου, ήταν φανερό ακόμα και σε πρωτοετείς φοιτητές ψυχολογίας και Επικοινωνίας, πως η σύμπνοια και η συντροφικότητα ήταν πολλές φορές πλασματικές και συναισθηματικά αποτυπωμένες στους γραπτούς λόγους που τα στελέχη ερμήνευαν στο βήμα… «για να μην καταλάβουν τίποτα τα παιδιά». Για να μη χρεωθεί κανένας διασπαστικές συμπεριφορές ή ακόμα χειρότερα για να πείσουν τους εαυτούς τους.

Καμία φαντασία.
Πιο πολύ "ξεκαθάρισμα λογαριασμών", παρά «άνοιγμα στην κοινωνία».
Ένα μη ανανεωμένο –απ’ όπου και αν το πιάσεις- κόμμα.
Τοποθετήσεις συνέδρων που θα μπορούσαν άνετα να χρησιμοποιηθούν και ως προεκλογικά σποτάκια της ΝΔ.
Ντροπιαστικές -στα όρια του χυδαίου- και εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου αντιπαραθέσεις των μελών του κόμματος -και στο συνέδριο και κυρίως στα social media (που για να είμαστε δίκαιοι, τα μέλη της «Ομπρέλας» κυρίως, δέχονται σκληρό bullying).
Αντιπαραθέσεις, που μέχρι την Κυριακή το απόγευμα "βαπτίζονταν" ως «γόνιμες διαφωνίες και σύνθεση απόψεων».

Ώσπου ήρθε η ρήξη της τελευταίας ημέρας του Συνεδρίου και έβγαλε στην επιφάνεια την μακρά διασπαστική παράδοση των αριστερών οργανώσεων και τον ελιτισμό των στελεχών τους.

Παρατηρήσαμε για άλλη μια φορά, την εσωκομματική διαδικασία να βγάζει περισσότερο πάθος για σύγκρουση απ’ ότι η αντιπολιτευτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Σύσσωμη η "γραφειοκρατία" του κόμματος –και οι "Προεδρικοί" και η "Ομπρέλα"- αδυνατούν να κατανοήσουν ότι δεν βρέχει... και ότι το αντι-σύριζα μέτωπο, αν και εξασθενημένο, είναι ακόμα ισχυρό -και με δική τους ευθύνη.

Ποιος θα εμπιστευτεί ένα κόμμα που μέσα στο οποίο δεν εμπιστεύεται ο ένας τον άλλον; Που δεν μπορούν να συμφωνήσουν τι ακριβώς κόμμα θέλουν να είναι.

Η ΝΔ με την αποτυχημένη –έως εγκληματική- διαχείριση της πανδημίας και τη μακάβρια ευρωπαϊκή πρωτιά, τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία, την πρωτοφανή ακρίβεια παντού, τα δεκάδες –κυριολεκτικά- αντικοινωνικά νομοσχέδια, την αύξηση κάθε είδους εγκληματικότητας, τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, τα απανωτά ρεκόρ μετακλητών, τις σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις και τις προσλήψεις γαλάζιων παιδιών εκτός ΑΣΕΠ, την προσχεδιασμένη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, με τον απόλυτο έλεγχο της ενημέρωσης και τόσα, μα τόσα άλλα.
Αυτή η ΝΔ, η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, με έναν πρωθυπουργό καρικατούρα, είναι μετά από σχεδόν 3 χρόνια, πρώτη στις δημοσκοπήσεις (ναι, πρώτη είναι), ενώ σε μια κανονική χώρα, με τις προοδευτικές δυνάμεις τουλάχιστον συντονισμένες και μία μίνιμουν αντικειμενική ενημέρωση, θα είχε "πέσει" από τον πρώτο χρόνο.

Η ΝΔ όμως έχει αυτή τη στιγμή τον απόλυτο έλεγχο και τους βαθέως -και του ρηχού- χρεοκοπημένου κράτους.

Υπάρχει πολίτης που ελπίζει ειλικρινά στις κατακερματισμένες «προοδευτικές δυνάμεις του τόπου»;

Θα έπρεπε, αλλά χλώμο.

Α, για να μην το ξεχάσω. Πλάτη στον Μητσοτάκη βάζει η ανεπαρκής αντιπολίτευση και ο μονόχνωτος κομματικός σωλήνας, όχι η ελεύθερη έκφραση απόψεων και κριτικής στα σόσιαλ μίντια και σε ανεξάρτητα Μέσα.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ