Δίκη Λιγνάδη: Συγκλονιστική κατάθεση του Νίκου Σ. - Σεξιστική επίθεση Κούγια

Στη σημερινή δικάσιμο που ξεκίνησε με τη συγκλονιστική κατάθεση του Νίκου Σ., επισκίασε η σεξιστική επίθεση του συνηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη σε γυναίκες δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην δικαστική αίθουσα.

Δίκη Λιγνάδη: Συγκλονιστική κατάθεση του Νίκου Σ. - Σεξιστική επίθεση Κούγια
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το πρώτο θύμα που είχε καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη, με την εμβληματική συνέντευξή του στο 2020mag.gr και τη Ναταλί Χατζηαντωνίου, ο Νίκος Σ., κατέθεσε, με έντονη ψυχολογική φόρτιση πως έπεσε θύμα βιασμού από τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Οταν έγινα 18, από το 2004, έκανα αγγλικά για να πάρω το πτυχίο μου, κάποια στιγμή η θεία μου κατάλαβε τη δυσκολία που είχα σε σχέση με τις εξετάσεις για τη δραματική. Ο μονόλογος με δυσκόλευε. Δεν είχα γνωστούς από το θέατρο για να απευθυνθώ κάπου. Πριν δώσω τον Σεπτέμβρη, το 2005, η θεία μου εργαζόταν σε ένα καφέ στην Κυψέλη, δίπλα στο σπίτι του Λιγνάδη. Είχαν γνωριστεί και της είπε ότι είναι καθηγητής στο Εθνικό, του είπε η θεία μου ότι θέλω βοήθεια για τον μονόλογο και αυτός προσφέρθηκε να με βοηθήσει» κατέθεσε ο Νίκος Σ.

«Είπε στη θεία μου όταν μπήκε μια μέρα στο μαγαζί ότι ασχολείται με το θέατρο και την τηλεόραση, ότι είναι καθηγητής του Εθνικού και ότι προσφέρθηκε να με βοηθήσει με τον μονόλογο. Έδωσε η θεία μου το κινητό μου και έτσι μου τηλεφώνησε. Έδωσε η θεία μου το κινητό μου και έτσι μου τηλεφώνησε. Μου είπε φόρα ένα βρακί και κατέβα κάτω. Με κοίταξε από πάνω μέχρι κάτω και μου είπε ότι θα με πάρει τηλέφωνο για να μου δώσει έναν μονόλογο. Πριν τις 25/9 μου τηλεφώνησε να πάω σπίτι του, μου άνοιξε και είχε πολύ φιλική διάθεση απέναντί μου, μιλούσε στο τηλέφωνο έκανε πράγματα, έκατσα λίγο, μου είπε ότι η επόμενη συνάντηση θα γίνει σε βραδινές ώρες, μου έδωσε ως μονόλογο τον “Γυάλινο Κόσμο”», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σ.

«Μου ζήτησε για να αποδείξω ότι είμαι διατεθειμένος να είμαι στο χώρο, να του δείξω τα οπίσθιά μου. Παρουσία του άλλου παιδιού. Ήταν πάρα πολύ αμήχανο.... ήταν σκηνικό καλοστημένης παγίδας. Αυτό το κατάλαβα μετά. Με τις καταιγιστικές ερωτήσεις του. Στα 19 όταν δεν έχεις ομόφυλη σχέση δεν θα το πεις ποτέ στην οικογένειά σουΦοβόμουν», συμπλήρωσε στην κατάθεσή του ο Νίκος Σ.

Πατσαβούρες, βουλώστε το και βρείτε κανέναν άντρα

Η έντονη συναισθηματική και ψυχική φόρτιση του του Νίκου Σ. ήταν εμφανής και η έδρα σωστά απόφάσισε διακοπή της διαδικασίας.

Δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στον χώρο και αλληλέγγυες γυναίκες που συμπαραστάθηκαν στον Νίκο Σ. κατήγγειλαν ότι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τον Αλέξη Κούγια.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Αλέξης Κούγιας είπε στις γυναίκες δημοσιογράφους: «Πατσαβούρες, βουλώστε το και βρείτε κανέναν άντρα».

Την επίθεση του συνηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη, σχολίασε και η Έλενα Ακρίτα, με ανάρτησή της στο facebook.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ