H προεκλογική περίοδος της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019

Από την πρώτη μέρα των εκλογών, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκίνησε να στήνει το πελατειακό κράτος. Ο μπαμπάς Μητσοτάκης είχε 1.500 βαφτιστήρια και αργομισθίες δεξιών, ο υιός Μητσοτάκης προσλήψεις παπάδων, αστυνομικών, βολεύει κόσμο σε νοσοκομεία, σε Εθνικά Θέατρα και κάνει τουρνέ σε όλη την Ελλάδα. Ας μην τους υποτιμάμε.

H προεκλογική περίοδος της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όσο εμείς κοροϊδεύαμε τον Πρωθυπουργό (δικαίως ειδικά στις περιόδους της καραντίνας) και τον αποκαλούσαμε "happy traveler" αναρωτώμενοι που θα πάει το Π-Σ-Κ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόταν μέρη που δεν είχε πατήσει Πρωθυπουργός 30 και 40 χρόνια. Αυτό οι ντόπιοι για κάποιον περίεργο λόγο το εκτιμούν. Εμείς θα ψάχναμε το πορτοφόλι μας. Όταν ο Πρωθυπουργός πήγαινε σε Ικαρία και Φούρνους για το εμβολιαστικό πρόγραμμα και έστηνε τρικούβερτο γλέντι στο σπίτι του Βουλευτή του Στεφανάδη (Σάμος-Ικαρία), την ίδια μέρα με τις αυστηρές απαγορεύσεις στην Αττική, δεν πήγαινε μόνο για να ξεσκάσει. Όταν επισκέπτεται έναν τοπικό βουλευτή, έναν Γκρουέζα, ή όταν βολεύει κάποιον ισχυρό άνδρα μιας πόλης, δεν είναι εκδρομή ή διασκέδαση. Είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά.

Ξεχνάμε τον 80χρονο Κ. Πατέρα που τοποθέτησε Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας σε αντάλλαγμα με τις ψήφους που μπορούσε να διασφαλίσει; Ξεχνάμε την τοποθέτηση μιας ζαχαροπλάστριας, ιδιοκτήτριας του Λουκουμαδόσπιτου, της κ. Σταμούλη, στη θέση της αναπληρώτριας διοικήτριας του Γ.Ν-Κ.Υ. Ικαρίας που ευχαρίστησε τον Βουλευτή Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων κ. Στεφανάδη για την τοποθέτησή της (ούτε καν τον υπουργό Υγείας); Ξεχνάμε τον Λιβανό με τον Δούκα που μοίραζαν τσάντες με τριχίλιαρα το 2007 και το αποκαλούσε «εποποιΐα»; Ο Λιβανός απομακρύνθηκε από το Αγροτικής Ανάπτυξης και τιμωρήθηκε ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ. Μάλιστα έγινε αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης. Αυτό είναι δύναμη. Αυτό είναι χάρη σε φίλο. Αυτά είναι γραμμάτια που ξεπληρώνονται.

Μπορούμε να συνεχίσουμε μέχρι αύριο και να βάζουμε όλες τις ψηφίδες του Πελατειακού Κράτους στο έργο τέχνης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αλλά δεν χρειάζεται να αναφέρουμε περισσότερα περιστατικά. Νεποτισμός, Πελατειακό Κράτος, εκφασισμός της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω μοριοδοτημένης συνέντευξης, προσλήψεις στην Δημοτική Αστυνομία (αναμένονται 1.200 τον ερχόμενο Οκτώβρη), προσλήψεις παπάδων και η λίστα συνεχίζεται. Εκτός από πυροσβέστες φυσικά, καθώς αυτοί είναι χρήσιμοι και όχι αργόμισθοι.

Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να ρωτούν τους Υπουργούς πότε θα πάνε διακοπές και αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές. Οι εκλογές θα γίνουν όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει αρκετές προσλήψεις ανθρώπων που θα του χρωστούν χάρη. Οι εκλογές θα γίνουν όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βασιζόμενος στην ανέχεια και την φτώχεια που εκείνος προκαλεί και συντηρεί, πετάξει αρκετά ξεροκόμματα σε απελπισμένους συνανθρώπους μας για να τον ψηφίσουν. Ως Σωτήρα, Μεσσία, Ροντβάιλερ, Τσιτάχ, σιμουλτανέ σκακιστή και όπως αλλιώς τον έχουν χαρακτηρίσει τα πετσωμένα ΜΜΕ. Εκτός από Πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Πόσες «τυχαίες συναντήσεις» να στήσει άλλωστε το επικοινωνιακό επιτελείο του; Η «τι γκόμενος είσαι εσύ» κάηκε, ο «αγρότης Ντάλτον» το ίδιο, μέχρι και η κούκλα της βιτρίνας που χαιρετούσε προεκλογικά, είναι πλέον γνωστή και μπορεί να καλύπτει και αυτή καμιά αργομισθία.

Αν πρέπει να γνωρίζετε κάτι για την οικογένεια Μητσοτάκη, αν υπάρχει μια φράση που να περιγράφει όλη την φιλοσοφία της και να συμπυκνώνει όλο το πολιτικό της θράσος, είναι πως «Ο λαός δεν ξέρει πάντα το καλό του, το ξέρουμε εμείς».

 

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ