Ποιος, τελικά, ζήτησε τη λογοκρισία στην ΕΡΤ;

Ο Θοδωρής Λιβάνιος γνωρίζει όλα όσα αφορούν το επίμαχο σημείωμα-σκονάκι που «απαγόρευσε» στις ειδήσεις στην ΕΡΤ να παίξουν το βίντεο από το τραπέζωμα στην Ικαρία.

Ποιος, τελικά, ζήτησε τη λογοκρισία στην ΕΡΤ;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο υπουργός Επικρατείας δέχτηκε τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ Φώτη Καφαράκη στο γραφείο του και, σύμφωνα με πληροφορίες, «έπεσε πολύ ξύλο». Ο Θοδωρής Λιβάνιος είναι πλέον ενήμερος με κάθε λεπτομέρεια για όσα αφορούν το επίμαχο σημείωμα. Συνδυάστε το παρακαλώ και με το γεγονός ότι Αναπληρωτής του Γραφείου Τύπου του κ. Μητσοτάκη είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Ευθυμίου που ήταν πολλά χρόνια στην ΕΡΤ και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο Ραδιομέγαρο.

Οσο για το γραπτό σημείωμα της απαγόρευσης που πολλοί αμφισβήτησαν στην αρχή βγάζοντάς το fake, όπως αποκαλύπτουν δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, «έμεινε για πάρα πολλές ώρες στο γραφείο των παραγωγών και είχαν τη δυνατότητα να το δουν πάρα πολλοί συνάδελφοι». Και υποστηρίζουν, σωστά, πως «τα περί προβοκατόρικης ενέργειας ή ανοησίας» του υπουργού Επικρατείας είναι αστεία μια και είναι «πάρα πολύ εύκολο να αποδειχθεί η πορεία της αλυσίδας των εντολών».

Την αλληλουχία των γεγονότων τη γνωρίζει ο υπουργός, αλλά μπορεί να τη μάθει και το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ αρκεί να καλέσει:
τον γενικό διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ (αρμόδιο για ειδήσεις εκπομπές)
● τον προϊστάμενο παραγωγής δελτίων ειδήσεων (αρμόδιο για όλα τα δελτία)
● και την υπεύθυνη παραγωγής των μεσημεριανών δελτίων του Σαββατοκύριακου.

Στο κεντρικό δελτίο των 21:00 της ΕΡΤ την Κυριακή, τα πλάνα από το κορωνο-τραπέζι στο μπαλκόνι του βουλευτή (που είχαν προβληθεί για λίγα δευτερόλεπτα στο δελτίο των 15.00) αντικαταστάθηκαν από μία φωτογραφία που κρατήθηκε στον αέρα για ένα δευτερόλεπτο.
Στο δελτίο του Σαββάτου δεν υπήρχε ούτε καν αυτή η φωτογραφία ενώ θα ήταν ωραίο να μαθαίναμε -ξέρουμε, δηλαδή- τι ακριβώς συνέβη στις 9 και μισή το βράδυ, την ώρα που παιζόταν το δελτίο, έξω από το κοντρόλ των ειδήσεων.

Μαθαίνω δε, πως σήμερα όλη ημέρα εξελισσόταν μία επίθεση φιλίας προς τους ρεπόρτερ της ΕΡΤ από τον Διευθυντή Ειδήσεων της ΕΡΤ Γιάννη Τρουπή. Επίσης, σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζουν δόξα στα δελτία της ΕΡΤ, πληροφορηθήκαμε με κάθε λεπτομέρεια για ό,τι έκαναν και δεν έκαναν.
Προφανώς θα βγήκε νέα ντιρεκτίβα, ντιρεκτίβα εξισορρόπησης. Ελπίζω να μην την τοιχοκολλήσουν και αυτή στην αίθουσα σύνταξης.

Το ερώτημα του τίτλου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ