Εθνική Υπηρεσία… Παρακολουθήσεων: Αχ, καταστρέψαμε τα αρχεία των Ανδρουλάκη και Κουκάκη!

Ακόμα ένα έγκλημα εις βάρος της Δημοκρατίας επιβεβαιώνεται σιγά σιγά, καθώς ο -ενδυναμωμένος στην εποχή Μαρινάκη- ρεπόρτερ του αστυνομικού ρεπορτάζ Βασίλης Λαμπρόπουλος, αναφέρει πως τα αρχεία καταστράφηκαν, επικαλούμενος ενημέρωση της ΑΔΑΕ από την ΕΥΠ. Επιβεβαιώνει έτσι σχετικό δημοσίευμα της Εφ.Συν. πριν από περίπου 8 ημέρες.

Εθνική Υπηρεσία… Παρακολουθήσεων: Αχ, καταστρέψαμε τα αρχεία των Ανδρουλάκη και Κουκάκη!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως οι περισσότεροι ρεπόρτερ του αστυνομικού ρεπορτάζ, ο Β. Λαμπρόπουλος λαμβάνει τις πληροφορίες του από τις πηγές του στα σώματα ασφαλείας, με την διαφορά πως δείχνει κάποια αλάνθαστα ποσοστά τα τελευταία χρόνια. Προφανώς η είδηση διέρρευσε σε αυτόν, με σκοπό την πλάγια δημοσιοποίησή της χωρίς να γίνει viral βίντεο στα χείλη κάποιου κυβερνητικού στελέχους. Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του, τα ηλεκτρονικά αρχεία με τα δεδομένα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, μιλάμε για εκατοντάδες τηλεφωνήματα καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκονταν στην διεκδίκηση της Προεδρίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, καθώς και τα αρχεία των παρακολουθήσεων του Θανάση Κουκάκη εμφανίζονται ως κατεστραμμένα από αξιωματικούς της ΕΥΠ. Αυτό επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα περί κουκουλώματος της υπόθεσης και καταστροφής των ηχητικών εγγράφων αλλά και των απομαγνητοφωνήσεων (σ.σ. τα μεν από τα δε, θα έπρεπε να βρίσκονται σε διαφορετικούς φακέλους) παρά τις κινήσεις της ΑΔΑΕ, ώστε να παραμείνουν άθικτα.

Υποτίθεται πως τα ηλεκτρονικά αρχεία με τα δεδομένα των παρακολουθήσεων διαγράφηκαν λόγω της αλλαγής του παλαιού συστήματος υποκλοπών της ΕΥΠ (σ.σ. δικαιολογία για 5χρονα) και της απόκτησης νέου, μιας ιταλικής εταιρείας. Βέβαια αυτή η αστεία δικαιολογία που δημοσιεύεται σημαίνει πως εξαιτίας της αλλαγής θα χάθηκαν όλα τα αρχεία των παρακολουθήσεων και όχι μόνο αυτά του πολιτικού και του δημοσιογράφου. Οπότε αν δεχθούμε αυτή την γελοιωδέστατη δικαιολογία, τότε υπάρχει ποινική ευθύνη κατά των αξιωματικών της ΕΥΠ για την καταστροφή όλων των «νόμιμων επισυνδέσεων». Δηλαδή μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες εργατοώρες που χάθηκαν, για ευαίσθητο υλικό που καταστράφηκε το οποίο θέτει σε άμεσο κίνδυνο την χώρα. Αν ισχύει λοιπόν αυτή η υπέροχα ευφάνταστη δικαιολογία, τότε οι κύριοι Κοντολέων και Δημητριάδης πρέπει να διωχθούν από τον εισαγγελέα, γιατί θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια, που τόσο πολύ έχουμε ακούσει ως δικαιολογία στην εξεταστική επιτροπή.

Το ρεπορτάζ συνεχίζει πως «σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση (σ.σ. που έγινε στα μέλη της ΑΔΑΕ), τα δεδομένα που υπήρχαν στο παλιό σύστημα της ΕΥΠ με το οποίο υπήρξαν οι δύο προαναφερόμενες παρακολουθήσεις δεν αποθηκεύτηκαν για τεχνικούς λόγους, παρότι υπάρχει πρόβλεψη για διατήρησή τους για δύο χρόνια», ενώ προσθέτει πως «το έγγραφο για την συνακρόαση των συνομιλιών του Ανδρουλάκη φέρει την υπογραφή αξιωματικού της ΕΛΑΣ (…) Η εν λόγω αξιωματικός ήταν προϊσταμένη Διεύθυνσης της ΕΥΠ που ασχολείτο με τη δίωξη του εγχώριου οργανωμένου εγκλήματος (…). Οπότε με αυτή την μαρτυρία καταρρέει πανηγυρικά πως η παρακολούθηση Ανδρουλάκη έγινε για λόγους «εθνικής ασφάλειας». Όπως και οι αρνήσεις ατόμων που κλήθηκαν να απαντήσουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τα οποία αρνήθηκαν με προτροπή της Νέας Δημοκρατίας να απαντήσουν με γνώμονα την εθνική ασφάλεια.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ