Αααα! Μια νεοφασίστρια στην Ευρώπη!

Όπως το ανέκδοτο με τον λαθροκυνηγό που βρήκε στον ώμο του ένα νεκρό ελάφι, έτσι και η Ευρώπη ανακάλυψε ξαφνικά τον νεοφασισμό στον... σβέρκο της! Η ίδια Ευρώπη που τον Απρίλη ώθησε τον διοικητή της Frontex σε παραίτηση, εξαιτίας αποδεδειγμένων επαναπροωθήσεων.

Αααα! Μια νεοφασίστρια στην Ευρώπη!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Την ίδια στιγμή ο Ορμπάν εξελέγη με την ίδια ακριβώς ατζέντα με την Μελόνι, ο Σαλβίνι είχε κλείσει τα λιμάνια στα διασωστικά πλοία, στην Σουηδία αντίστοιχοι ακροδεξιοί πήραν την Κυβέρνηση, η Λεπέν παραλίγο να γίνει Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, νεοναζί έφεραν την ιδεολογία του θανάτου στην Ελληνική Βουλή και μια αντιπροσωπεία του AfD σουλατσάρει στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας ως εκλογική αντιπροσωπεία για το δημοψήφισμα! Η Ευρώπη της οποίας οι λαοί δεν ξέρουν αν αύριο θα έχουν ρεύμα, τρόφιμα ή ζεστασιά, έπεσε από τα σύννεφα. Για όλα αυτά τα αποτελέσματα φταίει κυρίως η ευρωπαϊκή Αριστερά που δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα του σύγχρονου Ευρωπαίου; Φταίει όμως η ευρωπαϊκή Aριστερά;

Είναι πολύ εύκολο να κατηγορήσεις τα αριστερά (με χαμηλά λιπαρά) κόμματα πως συμμάχησαν με την Κομισιόν. Σε καπιταλιστικό πλαίσιο δρουν, καπιταλιστικά είναι και τα όπλα τους. Τα κομμουνιστικά κόμματα πόσο φταίνε; Αυτά προτείνουν μια διαφορετική λύση από τον καπιταλισμό, με ειρηνική μετάβαση μέσα από το δημοκρατικό πλαίσιο στο οποίο δρουν. Στην Ευρώπη όλα τα παραδοσιακά ΜΜΕ και ιδιαίτερα τα τηλεοπτικά κανάλια είναι πρωτίστως αντικομμουνιστικά και αποδέχονται την Αριστερά μόνο όταν συμβαδίζει με τα αιτήματα της Κομισιόν και του ΝΑΤΟ. Δηλαδή με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο πολιτικής στο οποίο χορεύει όλη η Ευρώπη. Ας μην ξεχνάμε πως δεν θα υπήρχε εισβολή στην Ουκρανία αν οι ΗΠΑ (για να εξυπηρετήσουν το δόγμα της περικύκλωσης της Ρωσίας) δεν είχαν υπογράψει το σύμφωνο συνεργασίας τον Νοέμβριο του 2021 με την Ουκρανία για την κατασκευή στρατιωτικών βάσεων.

«Καλό Πουτινάκι είσαι και εσύ». Δεν θέλει ιδιαίτερο μυαλό γιατί μια υπερδύναμη δεν θέλει βάσεις της άλλης υπερδύναμης στα σύνορά της. Αν η Ρωσία υπέγραφε για στρατιωτικές βάσεις στο Μεξικό, τι λέτε να γινόταν; Αν η Κίνα υπέγραφε για στρατιωτικές βάσεις στον Καναδά; Το λάθος λοιπόν του Ζελένσκι είναι πως εμπιστεύτηκε υπερβολικά την στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Μέχρι ένα σημείο είχε χρόνο να υποχωρήσει. Μετά την εισβολή όχι. Τώρα οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Ουκρανία και η Ε.Ε. είναι δεσμευμένες να το πάνε μέχρι τέλους. Παρ’ όλα αυτά η Αμερική αποδυναμώνει την Ρωσία, έχει θέσει σχεδόν όλο τον κόσμο εναντίον της (εύκολο όταν στην Ρωσία είναι ο Πούτιν που είναι στην πράξη δικτάτορας) και πουλάει υγροποιημένο LNG σε τιμές...χρυσού! Οι τιμές της ενέργειας που ανέβαιναν πριν τον πόλεμο, διατηρούνται υψηλά σταθερές υπέρ όσων εμπορεύονται ενέργεια, είτε ως παραγωγοί, είτε ως μεταπωλητές. Αν ο λύκος χαίρεται στην αναμπουμπούλα, τότε οι νεοφιλελεύθεροι και οι φασίστες είναι εξαιρετικά χαρούμενοι στον καιρό που ζούμε.

Τώρα λοιπόν που η ενεργειακή επάρκεια, η φτώχεια και ο χειμώνας φοβίζει τον Ευρωπαίο, η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά που βρέθηκε σε θέσεις εξουσίας χάρη στον Πούτιν (προεκλογικές χρηματοδοτήσεις και στήριξη μέσω των Ρώσων χάκερ), κάνει αυτό που ξέρει καλά: Δημιουργεί εχθρούς. Τους πρόσφυγες, που με την σειρά του το Προσφυγικό στοιχίζει στην Αριστερά και τα κομμουνιστικά κόμματα ψήφους, καθώς όλα τα κομμουνιστικά κόμματα και η πλειονότητα των αριστερών κομμάτων με εξαίρεση «την Αριστερά με χαμηλά λιπαρά», δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον πρόσφυγα, τον φτωχό και τον κυνηγημένο ως εχθρό. Δεν θα πει «εμείς σε γκαστρώσαμε μωρή» σαν τον νεοέλληνα φασίστα. Και καλά κάνει. Αυτό ξεχωρίζει τους ανθρώπους από τους Δεξιούς και τους Ακροδεξιούς: η αγάπη και το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. Οπότε πρόκειται για τεράστια υποκρισία εκ μέρους μιας Ευρώπης που έθρεψε το τέρας, να υποκρίνεται πως δεν ξέρει πως βρέθηκε η Μελόνι Πρωθυπουργός.

Σκεφτείτε πως το ίδιο το Politico, μια πλατφόρμα εξαιρετικής πληροφόρησης, με καθαρά φιλοευρωπαϊκή γραμμή, ανέβασε ένα πορτραίτο της Μελόνι για τον τρόπο σκέψης της το οποίο μπορείτε να βρείτε μεταφρασμένο. Μιλάμε για μια απίστευτη αγιογραφία όπου «το 15χρονο κοριτσάκι βρέθηκε στα γραφεία της νεολαίας των νεοφασιστών της γειτονιάς, όπου στην αρχή την πήραν στην πλάκα, όμως μετά την αποδέχτηκαν». Μετά «έδρασε στα Πανεπιστήμια της Ιταλίας όπου ήταν αριστεροκρατούμενα». Στον ελεύθερό της χρόνο δεν παύει να μιλά για την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς στα δικαστήρια και την εκπαίδευση. Σας θυμίζει κάτι; Αν σας θυμίζει την ιδεολογική πλατφόρμα της Νέας Δημοκρατίας όπως εκπορεύεται από την νεοφασιστική (συγνώμη ακροδεξιά) της πτέρυγα, το βρήκατε.

Το μόνο που γράφουν και έχει μια δόση αλήθειας είναι πως προωθήθηκε στο κόμμα των Ιταλών Αδερφών (με έμβλημα ευθεία αναφορά στον Μουσολίνι), επειδή ήταν μια γλυκιά κοπέλα. Δεν ήταν ο απειλητικός σκίνχεντ που ήθελε να πνίξει τους πρόσφυγες. Ήταν το γλυκό κορίτσι με τα μπλε μάτια που ήθελε να πνίξει τους πρόσφυγες. Αυτό λοιπόν είναι η χρήση του φύλου, ώστε κάτι να φανεί λιγότερο απειλητικό. Όπως αποκαλείται στην διεθνή πολιτική ορολογία, Gender Washing. To ίδιο ακριβώς που έκανε η Χρυσή Αυγή με τον Πυρήνα Γυναικών, τα κορίτσια της διπλανής πηγάδας που ήθελαν να γίνουν μάνες στρατιωτών, υποβαθμίζοντας τον ρόλο της γυναίκας στο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια. Γιατί είτε νεοναζί, είτε νεοφασίστας, το περιτύλιγμα αλλάζει. Κάτι αντίστοιχο κάνει η σημερινή Κυβέρνηση στην χώρα μας όταν περιφέρει τον Ν. Γιατρομανωλάκη, τον Πρώτο Ανοιχτά Γκέι Υπουργό, ως πολύχρωμο παπαγάλο (Pink Washing), ένα τρόπαιο για να αποδείξουν ότι δεν είναι Aκροδεξιοί. Το ίδιο με τον Κυμπουρόπουλο που είναι ΑμεΑ, αλλά η Κυβέρνησή του αγνοεί τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους. Ξέπλυμα. Ξεκάθαρο ξέπλυμα.

Η Ευρώπη λοιπόν ας κάτσει στο συννεφάκι της. Ας μην πέσει. Θα χρησιμοποιήσει την νεοφασίστρια Μελόνι για το συμφέρον των νεοφιλελεύθερων, μέχρι να νιώσει πως το τέρας είναι ανεξέλεγκτο ή μέχρι το τέρας να αποφασίσει πως μπορεί χωρίς τους νεοφιλελεύθερους. Όπως οι Γερμανοί βιομήχανοι στήριξαν τον Χίτλερ, έτσι οι Ιταλοί βιομήχανοι του Βορρά που κερδίζουν από το χάσμα πλούτου μεταξύ Βορρά και Νότου την στηρίζουν. Και θα το κάνουν για όσο καιρό δεν απειλεί αυτούς. Ύστερα θα μας σύρουν όλους σε πόλεμο ενάντια στο τέρας που αυτοί εξέθρεψαν και στο τέλος θα δώσουν χάρη στο τέρας, γιατί η Αριστερά που σκότωσε το τέρας έχει αρχίσει και γίνεται δυνατή. Κάθε 70 χρόνια η ίδια ιστορία. Μάθαμε.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ