Καμία ντροπή: Απέκλεισαν τον Λύτρα από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ μετά τη μελέτη

Ας υποθέσουμε ότι είσαι η Ν.Δ και διαλέγεις για υπουργό Υγείας τον Θανασάκη τον Πλεύρη. Κι ας υποθέσουμε -σιγουράκι- ότι με το παρακάτω κείμενο θα κατηγορηθώ για λαϊκισμό. Που ποσώς με ενδιαφέρει, γιατί ο υπουργός σου είναι γιος του Κωνσταντίνου Πλεύρη και έχει τις ίδιες απόψεις με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Καμία ντροπή: Απέκλεισαν τον Λύτρα από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ μετά τη μελέτη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ας υποθέσουμε ότι είσαι αυτό που λέμε «η κυβέρνηση». Ένα σύνολο ανθρώπων που διοικούν τη χώρα. Ας υποθέσουμε ότι σου κάθεται η στραβή (ή και η καλή). Στη θητεία σου σκάει η πανδημία. Ας υποθέσουμε ότι έχεις να τη διαχειριστείς αλλά και να εκπληρώσεις τις υποσχέσεις σου, όχι στους πολίτες σου, αλλά στους διαχειριστές σου. Εκείνες που θα δώσουν τα εχέγγυα της υποτέλειάς σου.

Ας υποθέσουμε ότι είσαι η Ν.Δ και διαλέγεις για υπουργό Υγείας τον Θανασάκη τον Πλεύρη. Κι ας υποθέσουμε -σιγουράκι- ότι με το παρακάτω κείμενο θα κατηγορηθώ για λαϊκισμό. Που ποσώς με ενδιαφέρει γιατί ο υπουργός σου, είναι γιος του παρακάτω:

Και έχει και τις ίδιες απόψεις με τον:

Ας υποθέσουμε τώρα ότι ένας καθ’ όλα λαϊκιστής επιστήμονάς σου, πρότυπο του παρτίδα-θρησκεία-οικογένεια, ο «τι λες κι εσύ, Σωτήρη;», αποδεικνύεται ηθικότερος από ό,τι θα επιθυμούσες και αφού πετιέται εκτός σχήματος, όταν πια δεν σε βολεύει, αρχίζει και ξερνάει στοιχεία. Το αφήγημά σου για την πανδημία κινδυνεύει. Όμως τα μπαλώνεις. Είχες και τη λίστα Πέτσα που σε λιβανίζει ολημερίς, το χαίρεσαι.

Ας υποθέσουμε ότι το ’χεις, είσαι μεγάλος παίκτης, σε θέλουν και για πρόεδρο των ΗΠΑ αλλά βγαίνει -μα τι θράσος- ο άλλος επιστήμονας, ο Θεόδωρος Λύτρας, και παραδίδει το δεύτερο μέρος της μελέτης στο υπουργείο Υγείας, στο Μαξίμου και στους αρμόδιους φορείς και τολμά να πει -αν έχει το Θεό του- αυτό που όλοι ξέρουμε και το φωνάζουμε μήνες τώρα: όποιος διασωληνώνεται εκτός ΜΕΘ πεθαίνει.

Είναι και που σε μεγάλα κέφια είχες ξεστομίσει εκείνο το αμίμητο από τα έδρανα της βουλής, για την ερεύνα που δεν είχες και με απόλυτη αλαζονεία και έπαρση ζητούσες να σ’ τη φέρουν

Κοίτα που ξεκίνησαν να τις φέρνουν οι δικοί σου. Εντάξει, έχεις το ακαταδίωκτο αλλά έχεις και εκλογές. Και έχουν πέσει όλοι να σε φάνε για κάτι ταλαίπωρους που πέθαναν στο ΕΣΥ, που εσύ κατέστρεψες. Συστηματικά και βάσει οδηγιών.

Μέσα σε όλα τα δεινά που σε βρήκαν, έχεις και ένα κανάλι που δεν ελέγχεις και βγαίνει και λέει στον αέρα του ο εντατικολόγος του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» Βασίλης Τσάπας (ούτε η μανα του δεν τον ξέρει, έχεις δίκιο) ότι το 97% θνητότητα -εκτός ΜΕΘ που καταγράφεται στη μελέτη- είναι «ισοδύναμο περίπου με τη θνητότητα πυροβολισμού στο κεφάλι εξ επαφής, για να ξέρουμε τι λέμε».

Και δεν παραιτείσαι, αμολάς τα υπερστελέχη σου τον Γκίκα -κορμάρα- Μαγιορκίνη, μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, να πει το επίσης ανυπέρβλητο, ότι συμφωνεί μεν με τα ευρήματα της μελέτης, αλλά όχι με τα... συμπεράσματα. Τον κυβερνητικό σου εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να στρίψει διά του αρραβώνος, με τη δήλωση: «Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό με το εμβόλιο και την έγκαιρη ενημέρωση για να μη φτάσουν στις ΜΕΘ».

Και τον Θανασάκη τον Πλεύρη, την κολόνα της δημοκρατίας μας και της Δημόσιας Υγείας, να μην ξέρει τι του γίνεται: «Οι μελέτες όλες είναι καλές και ευπρόσδεκτες. Είναι χρήσιμες. Η μελέτη του κ. Λύτρα που παραπέμπει στην ανάγκη να διερευνηθεί η θνητότητα, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι εκείνοι που νόσησαν βαριά και είχαμε αυτά τα αποτελέσματα σε επίπεδο θνητότητας, ήταν κατά βάση κόσμος σε τραγικά μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστος» και ότι «πρόβλημα θνητότητας στις ΜΕΘ υπήρχε, όχι μόνο στον κορονοϊό, αλλά συνολικά και αυτό συνδυαζόταν και με άλλου παράγοντες, όπως οι αυξημένες λοιμώξεις μέσα στις ΜΕΘ».

Έχεις δίκιο για αυτό που σκέφτεσαι, πεταμένα λεφτά τα υπερστελέχη σου και αποφασίζεις να κάνεις αυτό που και θέλεις αλλά κυρίως μπορείς. Χωρίς ντροπή χωρίς αναστολές: Αποκλείεις τον Λύτρα από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Α, στο καλό τους πια... έχει και καλό καιρό ακόμα. Θα φύγεις να ξεσκάσεις, σκέφτεσαι… Και ξεκινάς να διαβάζεις τα σημερινά δημοσιεύματα της θέσης 108…

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ