Τέταρτος χρόνος διακυβέρνησης Μητσοτάκη: Ζούμε σε μια χώρα που…

Η κυβέρνηση δεν τα πήγε καθόλου καλά ούτε στο εσωτερικό, ούτε στο εξωτερικό αυτά τα τέσσερα χρόνια. Είναι σχεδόν πανθομολογούμενο. Πολλές ήταν οι δηλώσεις, οι συμπεριφορές και οι αποφάσεις που προκάλεσαν την πλειοψηφία των πολιτών και που αποτελούν τελικά τον ορισμό του μητσοτακισμού.

Γράφει ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης

Τέταρτος χρόνος διακυβέρνησης Μητσοτάκη: Ζούμε σε μια χώρα που…
ΠΡΟΒΟΛΗ

Βρισκόμαστε ήδη στον τέταρτο χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ. και η φετινή χρονιά, όπως αναμενόταν, είναι κυρίως προεκλογική. Ο πρωθυπουργός, αντιμέτωπος με ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, εκείνο των υποκλοπών, προσπαθεί, χωρίς επιτυχία είναι η αλήθεια, να διώξει τις τεράστιες ευθύνες που έχει και με τη βοήθεια των  φίλιων ΜΜΕ να στρέψει το ενδιαφέρον του κόσμου σε άλλα, δευτερεύοντα ζητήματα. Η Ελλάδα βυθίζεται στην αναξιοπιστία και κατακρίνεται διεθνώς για την ποιότητα της δημοκρατίας της. Η κυβέρνηση δεν τα πήγε καθόλου καλά ούτε στο εσωτερικό, ούτε στο εξωτερικό αυτά τα τέσσερα χρόνια. Είναι σχεδόν πανθομολογούμενο. Πολλές ήταν οι δηλώσεις, οι συμπεριφορές και οι αποφάσεις που προκάλεσαν την πλειοψηφία των πολιτών και που αποτελούν τελικά τον ορισμό του  μητσοτακισμού.

Ζούμε σε μια χώρα που ο πρωθυπουργός επέβαλλε στους πολίτες να κλειστούν στα σπίτια, όταν ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού, απαγόρευσε τις πολιτικές συγκεντρώσεις, έσπειρε τρόμο και πανικό, αλλά ο ίδιος και η παρέα του συμμετείχαν σε κορονο-γλέντι στην Ικαρία, λες και βρίσκονταν σε άλλη χώρα. Έστειλε, έτσι, το μήνυμα ότι οι νόμοι ισχύουν για τους άλλους, αλλά όχι για τον ίδιο. Ακολούθως, δόθηκαν δεκάδες εκατομμύρια με αδιαφανή κριτήρια σε φιλικά ΜΜΕ, η γνωστή λίστα Πέτσα, και αυτό το σκάνδαλο κουκουλώθηκε ταχύτατα. Από τη σπατάλη αυτή του δημόσιου χρήματος ευνοήθηκαν οι υποστηρικτές του πρωθυπουργού, για να συνεχίζουν την ελεεινή προπαγάνδα τους, αδιαφορώντας για την ουσία της ενημέρωσης και τον πλουραλισμό.

Κατοικούμε σ’ έναν τόπο που γέννησε τη Δημοκρατία, η οποία δολοφονείται στο υψηλότερο επίπεδο από όσους την επικαλούνται. Το τελευταίο πλήγμα που δέχτηκε είναι οι τηλεφωνικές υποκλοπές. Η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας σιωπά χαρακτηριστικά και δεν είναι η πρώτη φορά. Δεν άκουσε και δεν είδε τίποτα. Αλλά και η κυβέρνηση κοροϊδεύει τελικά τα μούτρα της. Συστήθηκε τάχα εξεταστική επιτροπή, στην οποία δεν κλήθηκε για να καταθέσει ο άμεσος συνεργάτης και ανιψιός  του πρωθυπουργού, ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του, προφανώς επειδή θεωρήθηκε υπεύθυνος για τις υποκλοπές που έγιναν εις βάρος των κ.κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη!  Δεν έγινε διερεύνηση των καταγγελιών του ΚΚΕ και του κ. Σπίρτζη για παρακολούθηση των τηλεφώνων τους. Όλα βεβαίως εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις εντολές του πρωθυπουργού, που παραδίδει στους πολίτες μαθήματα πολιτικής απατεωνιάς και οχυρώνεται πίσω από το απόρρητο, τη στιγμή που κορυφαίοι και έγκριτοι συνταγματολόγοι, αλλά και ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Καραμανλής ευθαρσώς δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κώλυμα και ότι είναι επιτακτική ανάγκη να εξεταστεί σε βάθος το κορυφαίο για τη λειτουργία της Δημοκρατίας θέμα των υποκλοπών. Το τελικό χτύπημα σε αυτήν την παρωδία της εξεταστικής θα δοθεί αν πραγματικά δεν δημοσιευθεί ούτε το πόρισμα της πλειοψηφίας, ούτε εκείνα των κομμάτων, με κυβερνητική απόφαση η οποία θα επικαλείται και πάλι το απόρρητο!

Είμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης παρακμής που περνά η πατρίδα μας. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών διατύπωσε πριν από λίγο καιρό, χωρίς ίχνος αιδούς, την εμετική άποψη ότι, όποιος δεν προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί με την αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου, πεθαίνει και, παρ’ όλα αυτά, παραμένει στη θέση του. Ζούμε στιγμές πρωτοφανούς μεγαλείου, όταν βλέπουμε ότι τα ΜΑΤ προστατεύουν την πανεπιστημιακή αστυνομία, η οποία συστάθηκε για να περιφρουρεί, υποτίθεται, τα ΑΕΙ. Ακούσαμε από τα πρωθυπουργικά χείλη ότι το Σύνταγμά μας θα οδηγήσει σε τερατογένεση(!), αν υλοποιηθεί η συνταγματική δυνατότητα και σχηματιστεί κυβέρνηση που θα αποκλείει το πρώτο κόμμα.

Στο λεγόμενο ελληνοτουρκικό μέτωπο παρακολουθούμε τη χώρα μας να οδηγείται από τη μια διπλωματική ήττα στην άλλη. Να αφήνει στην Τουρκία κρίσιμο χώρο, για να θέτει νέα  ζητήματα κάτω από τις χαλαρές αντιδράσεις συμμάχων και εταίρων. Μπροστά στην κλιμάκωση των τουρκικών απειλών, γιατί δεν συγκαλείται το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών; Πώς προετοιμάζεται  ο ελληνικός λαός για το ενδεχόμενο ενός επεισοδίου; Έχει αποφασίσει η κυβέρνηση τι θα κάνει, αν οι Τούρκοι βγουν για έρευνες εντός της ελληνικής ΑΟΖ;  Θα αντιδράσει χλιαρά και θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί μόνο τη διπλωματική οδό, η οποία ελάχιστα απέδωσε μέχρι σήμερα;

Σε μια χώρα που συμβαίνουν όλα αυτά υπάρχει μόνο μια λύση: να τελειώνουμε με τον μητσοτακισμό. Η κοινωνία το αντιλαμβάνεται. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης άραγε;

*εκπαιδευτικός στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας           

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ