Είναι κάτι πιο βαθύ που μας λερώνει

Τις δύο τελευταίες μέρες κρατάω την αναπνοή μου. Λες κι αυτό μπορεί να κάνει την πραγματικότητα λιγότερο τρομακτική. Μια πραγματικότητα που από όπου και να την πιάσεις, λερώνει.

Στο επίκεντρο ένα παιδί. Βαθιά, αξεπέραστα, κακοποιημένο για πολύ καιρό. Ένα από τα παιδιά.

Γύρω του, όλοι οι άλλοι.

Είναι κάτι πιο βαθύ που μας λερώνει
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Αγία οικογένεια του μαστροπού βιαστή

Η σύζυγος Ελισάβετ Λέκκα, που το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε όταν η μητέρα του παιδιού της είπε τι συνέβη, ήταν να προτείνει έναντι χρήματων, συγκάλυψη. 10.000 ευρώ, τόσο κοστολόγησε η πολύ καλή κυρία το θέμα, που «Εμείς δεν μπορούμε να της προσάψουμε κάτι», κατά τον Σταύρο Μπαλάσκα σήμερα στον ΣΚΑΪ. Πώς να μπορούμε άλλωστε; Εκλεγμένο μέλος της «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη, μέλος της ΝΟ.ΔΕ. Α2 Αθηνών, σύνεδρος της Ν.Δ. και ταμίας στο φιλανθρωπικό σωματείο «Σωματείο κυριών και δεσποινίδων η Αγία Τριάς». Τι τραγική ειρωνεία, ναι;

Ο σύζυγος Ηλίας Μίχος. «Έχει μία απίστευτα κοινωνική, άρτια και καλή θα μπορούσα να πω οικογένεια με ένα πάρα πολύ καλό παιδί και μία σύζυγο ιδιαίτερα καλή γυναίκα…»συμπληρώνει ο Μπαλάσκας. Ο Ηλίας Μίχος, φωτογραφίες με πολιτικούς της Ν.Δ., με όλους, κάθε Κυριακή εκκλησία, γελαστός, εγκάρδιος.

«Δεν είχε δώσει δικαιώματα». Με το σπίτι οπλοστάσιο. Με κάποιο όπλο από τη συλλογή του, απειλούσε το παιδί. Το παιδί; Ή τα παιδιά; Μόνο εκείνος; Πόσοι άλλοι;

Γιάννης Σοφιανίδης, ο δεύτερος, με ανακοίνωση της αστυνομίας. 43 χρόνων με τρία ανήλικα παιδιά. Κορίτσια.

Η δημοσιοποίηση, τα κανάλια, τα ρεπορτάζ

Οι τίτλοι που μιλάνε για τους «πελάτες» του παιδιού, ξεπλένοντας τους βιαστές του. 213 υποψήφιοι βιαστές ενός παιδιού 12 χρόνων.

Η Τατιάνα Στεφανίδου που μιλάει για «τα χεράκια» του «παιδιού» που κρατάνε τα χρήματα, ενώ δημοσιοποιεί βίντεό του. Τα βίντεό του από τα site που πουλάνε με ένα κλικ ανήλικα, αλλά δεν ανοίγει ρουθούνι για δεκαετίες.

Η Τατιάνα Στεφανίδου που περιγράφει τον βιασμό του παιδιού ως «ανήθικη ερωτική πράξη».

Η σημειολογία

Η σύλληψή του με καλυμμένο το πρόσωπο και το σήμα του Κολλεγίου Αθηνών στην μπλούζα, ουρλιάζει: Θα σας πάρω μαζί αν δεν με βοηθήσετε. Θα σας πάρω μαζί.

Σκέφτομαι το παιδί, συνομήλικο με το δικό μου. Τα κανάλια δημοσιεύουν φωτογραφίες, κάμερες βρίσκονται συνεχώς έξω από το σπίτι του. «Το παιδί δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Επιτείνεται το γεγονός από τα κανάλια και τους δημοσιογράφους, που με τη συμπεριφορά τους έχουν "βιάσει" το παιδί ξανά και ξανά, βρίσκονται συνεχώς έξω από το σπίτι του, με αποτέλεσμα να έχουν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία του. Έχουν εμφανιστεί και φωτογραφίες του παιδιού σε κάποιες εκπομπές. Είναι θέμα ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας». Δηλώνει η δικηγόρος της οικογένειας, Ασπασία Ταραχοπούλου. Πριν από μια εβδομάδα με δέκα ημέρες, όπως προσθέτει, εμφανίστηκαν στο σπίτι της οικογένειας δυο κοινωνικοί λειτουργοί από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων. Εξαφανίστηκαν χωρίς να υπάρξει καμιά άλλη επαφή, ούτε καν σύσταση να δει το κοριτσάκι παιδοψυχολόγο.

Κλείνω υπολογιστή, κινητό, ειδήσεις. Σκέφτομαι όλες τις Τατιάνες που δειπνούν με του Νίκους τους, συζητώντας για τη σημερινή τηλεθέαση. Τον Κώστα που τρέχει να απομακρύνει την «πολύ καλή κυρία». Τον Γιώργο που βγάζει πύρινες ανακοινώσεις.

Θα σας πάρω όλους μαζί μου. Ουρλιάζει η μπλούζα του.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ