Κάτω τα ξερά σας απ’ τα παιδιά μας

Τα τελευταία τρία χρόνια -από τη στιγμή δηλαδή που αυτή η κυβέρνηση ανέλαβε την εξουσία- παρατηρώ πως έχει μια πολύ περίεργη, ιδιότυπη και ύποπτη σχέση με τα παιδιά. 

Καχύποπτος δεν είμαι. Πόσο μάλλον γενικευμένα καχύποπτος ή συνωμοσιολογικά προσκείμενος στα γεγονότα. Αλλά πλέον έχει περάσει ο καιρός και τα πράγματα έχουν πλέον ξεκαθαρίσει τις προθέσεις, αν και γίνονται όλο και πιο ομιχλώδη: Κάτι τρέχει με αυτή την κυβέρνηση και τα παιδιά.

Κάτω τα ξερά σας απ’ τα παιδιά μας
ΠΡΟΒΟΛΗ

Παρακολουθήστε το σκεπτικό μου: Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν να συγκεντρώσει στο γραφείο του -δηλαδή στην προσωπική του ευθύνη- τέσσερις αρμοδιότητες: Το Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ (κρίνοντας εκ των υστέρων καταλάβαμε το γιατί), την ΕΡΤ (κρίνοντας εκ των υστέρων καταλάβαμε το γιατί), την ΕΥΠ (κρίνοντας εκ των υστέρων καταλάβαμε το γιατί) και τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Κρίνοντας εκ των υστέρων, καταλάβαμε το γιατί; 

Σύμφωνα με στοιχεία από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) αλλά και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.), όσον αφορά τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, πάνω από το 90% είναι άνω των 14 ετών. Στη συνέχεια, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας και κέντρων υποδοχής, αποκαλύφθηκε ότι έχουν «εξαφανιστεί» (τι σημαίνει άραγε «εξαφανιστεί»;) 2.118 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Γιατί δεν μιλάει κανείς γι’ αυτό; Δεν αξίζει μιας επίσημης απάντησης;

Στη συνέχεια, με τη δύναμη της πολιτικής κάλυψης, της συγκάλυψης ή ακόμα χειρότερα, της μη καταδίκης (και άρα της αθώωσης), άρχισαν να γίνονται «λιγότερο διακριτικά» (sic), για να μην πω αναίσχυντα, στελέχη και μέλη του κόμματος που σχετίζονταν με παιδιά. 

Ο Νίκος Γεωργιάδης, δεξί χέρι και σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, δικάζεται για παιδεραστία κατ’ εξακολούθηση. Στην δίκη, σπεύδουν πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προς υποστήριξή του (Κυρανάκης, Αυγενάκης κ.ά) και μάλιστα παριστάνοντας τους γνώστες της ερωτικής ζωής ενός ανθρώπου, που κατά κύριο λόγο ζούσε στο εξωτερικό και κινείτο με διπλωματικό διαβατήριο. Από πού και ως πού γνώριζε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου την κρυφή, διεστραμμένη ερωτική ζωή του Γεωργιάδη, για να σπεύσει να καταθέσει το αντίθετο; Εν πάση περιπτώσει, ο Νίκος Γεωργιάδης καταδικάστηκε. Ήταν όντως παιδεραστής κατ’ εξακολούθηση. Άρα η κ. Ασημακοπούλου ψευδομαρτύρησε. Αφέθηκε ελεύθερος και σα να μου φάνηκε τότε, πως ήταν το πρώτο δείγμα ατιμωρησίας που έδωσε το «πράσινο φως» και για επόμενες.

Η συνέχεια γνωστή. Ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο κατά συρροή εθνικός μας παιδοβιαστής, καταδικάζεται ως κατά συρροή παιδοβιαστής και την ίδια μέρα αφήνεται ελεύθερος. Ελεύθερος, να ξαναβιάσει. Πάλι «πράσινο φως» στην ατιμωρησία.

Στη συνέχεια -και πλέον σχεδόν κάθε μέρα- παιδεραστές και παιδοβιαστές αποκαλύπτονται. Και όλοι -για κάποιον περίεργο λόγο- σχετίζονται με τους ίδιους κύκλους: Όλοι τους «καλοί νεοδημοκράτες» (σύμφωνα με δηλώσεις των ίδιων ή των οικείων τους), όλοι τους «καλοί χριστιανοί».

Δεκάδες πλέον οι περιπτώσεις, είτε από αυτό το κόμμα, είτε από την Εκκλησία, είτε από τον συνδυασμό αυτών των δύο δεξαμενών ατιμωρησίας ή εξευτελιστικά μειωμένης τιμωρίας. 

Διάφοροι -δηλωμένοι νεοδημοκράτες- αποπλανούν, βιάζουν, εμπορεύονται παιδιά. 

Είναι όλοι οι νεοδημοκράτες παιδεραστές; Φυσικά και όχι. Γιατί όμως όλοι σχεδόν οι παιδεραστές είναι νεοδημοκράτες;

Οι ιεράρχες που ασελγούν, που παρενοχλούν, που βιάζουν; 

Να θυμηθούμε την περίπτωση του 37χρονου ιερέα στα Κάτω Πατήσια, που με πρόσχημα το Κατηχητικό βίαζε 14χρονα κορίτσια ΜΕΣΑ σε ναό; Δύο οι καταγγελίες εις βάρος του. Άρα κατ’ εξακολούθηση.

Ο 39χρονος ιερέας στην Ηλιούπολη, που βίαζε ένα παιδί 12 ετών; 

Ο 49χρονος ιερέας από το Αγρίνιο, που ήθελε να τον φωνάζουν «πατερούλη» τα τέσσερα 14χρονια κορίτσια που βίασε; 

Είναι όλοι οι χριστιανοί παιδεραστές; Όχι βέβαια. Γιατί όμως όλοι οι παιδεραστές δηλώνουν χριστιανοί;

Τώρα διαβάζω πως προσπαθούν να συνενώσουν περαιτέρω αυτούς τους δύο χώρους: Προτίθενται να βάλουν από την πίσω πόρτα τον «θεσμό» του Κατηχητικού, μέσα στα σχολεία (!). Τώρα κι αυτό. Εν μέσω δεκάδων καταγγελιών για παιδοβιασμούς και παιδεραστία. Καταπληκτικό timing.

Η ατιμωρησία λοιπόν και η πολιτική κάλυψη και συγκάλυψη, άνοιξαν το καπάκι της αποχέτευσης. Και βγήκαν όλα τα λύματα έξω. Θα ακούσουμε και άλλα τέτοια δυστυχώς. Πολλά. Πιο πολλά απ’ όσα μπορούμε να διαχειριστούμε. Και όσο διαμαρτυρόμαστε, τόσο θα ακούμε πως γίνεται σπέκουλα συκοφάντησης συγκεκριμένου πολιτικού χώρου (άλλη δουλειά δεν είχαμε) ή πως δήθεν στήνονται «επιθέσεις κατά της Εκκλησίας». Όλα όσα ανέφερα, δεν είναι η άποψή μου. Είναι η άποψη των Αρχών και της Δικαιοσύνης.

Λοιπόν. Για τελευταία φορά: Πάρτε τα ξερά σας από τα παιδιά μας. 

Και οι γονείς εκεί έξω: ασχοληθείτε. Μην αδιαφορείτε. Εκείνοι θα μένουν εσαεί ατιμώρητοι. Οι μόνοι που θα τιμωρηθούν και θα τιμωρούνται μια ζωή χωρίς να φταίνε, θα είναι τα παιδιά σας.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ