Υπόθεση Κολωνού: Σε τι εξυπηρετούν οι επιλεκτικές διαρροές από τους 213;

Εντύπωση προκαλεί πως δύο επιλεκτικές διαρροές -πιθανόν 3 μάθαμε χθες- από τους 213 που επικοινώνησαν μέσω της εφαρμογής Blindchat με τον Μίχο που παρίστανε την 17χρονη (αλλά αφορούσε την 12χρονη), είχαν μια περίεργη πολιτική «χρέωση» από την ΕΛΑΣ ή το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Τα δύο κόμματα αντέδρασαν σπασμωδικά.

Υπόθεση Κολωνού: Σε τι εξυπηρετούν οι επιλεκτικές διαρροές από τους 213;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η σχέση του Ηλία Μίχου με την Νέα Δημοκρατία βγήκε στα μέσα ενημέρωσης από τον ίδιο: Ο Ηλίας Μίχος προσπαθούσε να φαίνεται ως ένας ισχυρός παράγοντας της περιοχής για την Ν.Δ., δικτυωμένος και πιθανόν να ήθελε να το χρησιμοποιήσει ως όπλο, ώστε κάποιος να φοβηθεί να τον καταγγείλει. Αυτό είναι ένα πράγμα. Από τους 213 που επικοινώνησαν με τον Μίχο, όλοι θα έπρεπε να ελεγχθούν για την περίπτωση που είναι (εν δυνάμει) παιδεραστές (για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας που οδηγεί σε κακοποίηση) ή παιδοβιαστές. Όμως το να επιλέγονται ένας από τον ΣΥΡΙΖΑ και ένας από το ΠΑΣΟΚ από τους 213, χωρίς να υπάρχει η γνώση, αν συμμετείχαν σε κάποια παράνομη ενέργεια από κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, έως τον βιασμό ανηλίκων, αποτελεί επικοινωνιακή επιλογή. Τα δύο κόμματα επέλεξαν να ρίξουν στην πυρά δύο μέλη τους με μόνη κατηγορία την επικοινωνία σε μια εφαρμογή, χωρίς να γνωρίζουμε αν υπήρξε καν ραντεβού ή αν είχαν γνώση της ανηλικότητας. Συνεπώς πήγαμε στο «όλοι το ίδιο είναι» ώστε να υπάρξει μια μετακίνηση της κοινής γνώμης από το #νδ_παιδεραστές στο #παιδεραστές. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έδρασαν πρώτοι για να μην πέσουν θύματα των «τηλεοπτικών καταδικών» την ώρα που η κοινωνία «βράζει», εξαθλιώνεται και εξαγριώνεται. Έδρασαν γρήγορα γιατί κάποιοι διέρρευσαν την ταυτότητα διερευνόμενων ατόμων και ακόμα περισσότερο την κομματική ταυτότητα. Δεν ήταν στελέχη, αλλά μέλη, παρ' όλα αυτά δεν μπορούσαν να μην πάνε στην διαγραφή των μελών τους, γιατί γνώριζαν πως στα κανάλια θα τους «σταύρωναν». Για να μην «σταυρωθούν» λοιπόν, έβγαλαν τα μάτια τους και «ξέπλυναν» την Νέα Δημοκρατία, καταδικάζοντας άτομα για τα οποία ακόμα δεν υπάρχει καταγγελία ή μαρτυρία. Η αστυνομία σαφώς και πρέπει να ερευνήσει τα 213 άτομα και προφανώς το κάνει ήδη, γιατί μπορεί να προκύψουν εκληματικές ενέργειες. Θα ήταν συγκάλυψη να μην το κάνει. Όμως από τους 213 κάποιοι συνομιλούσαν σε φαντασιωσικό επίπεδο με μια 17χρονη (τον ίδιο τον Μίχο), άλλοι επεδίωξαν ραντεβού και κάποιοι έκλεισαν ραντεβού. Από αυτούς που έκλεισαν ραντεβού, μια μερίδα είδε πως δεν επρόκειτο για 17χρονη και έφυγε (που για λόγους φαντασιωσικού «μάρκετινγκ» μια 18χρονη ή 20χρονη θα μπορούσε να παρουσιαστεί ως 17χρονη), ενώ κάποιοι είδαν πως πρόκειται για 12χρονη και σκέφτηκαν «εδώ είμαστε». Από αυτούς, κάποιοι έβαλαν και κριτικές σε σάιτ αξιολόγησης οίκων ανοχής και στούντιο, ώστε να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους με άλλους πιθανούς βιαστές της 12χρονης. Μιλάμε για φριχτά πράγματα, όπου οι 2 τελευταίες κατηγορίες πρέπει να διωχθούν (όσοι βίασαν και ώθησαν περισσότερους σε βιασμό της 12χρονης μέσω των κριτικών) και πιθανώς και αυτοί που είδαν πως πρόκειται για 12χρονη και δεν προέβησαν ΚΑΝ σε μια ανώνυμη καταγγελία. 

Αν η αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ασχολούνταν με την ψυχική υγεία της 12χρονης, θα προχωρούσαν την έρευνα και θα καλούσαν την 12χρονη να αναγνωρίσει τα άτομα στις λιγότερες πιθανές συνεδρίες παρουσία παιδοψυχολόγων. Δεν νοείται κάθε 10 άτομα που ταυτοποιούνται ως συνομιλητές του Μίχου να καλείται η 12χρονη για αναγνώριση. Μιλάμε για συνεχείς επανατραυματισμούς ενός 12χρονου κοριτσιού, την ώρα που η ψυχική υγεία της επιζήσασας θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα. Η χθεσινή ήταν η 4η κλήση για αναγνώριση και κάποια στιγμή ένα ψυχολόγος από όσους παρακολουθούν το ΠΑΙΔΙ, οφείλει να ενημερώσει πως η επόμενη θα πρέπει να είναι η τελευταία αναγνώριση και να αφορά όλους τους πιθανούς δράστες, ειδικά όταν η δικηγόρος της η κ. Ταραχοπούλου δηλώνει πως «το κορίτσι βιώνει έναν εφιάλτη ξανά και ξανά».

'Εχουμε λοιπόν μια νεά Πισπιριγκιάδα, στην θέση της Πισπιριγκιάδας, την ώρα που διαφημίζεται η αποτυχία της Κυβέρνησης να συγκρατήσει τις τιμές και θεωρείται επιτυχία το «Καλάθι του νοικοκυριού», ως επιτυχία - την ώρα που η Κυβέρνηση διαφημίζει τις διασώσεις προσφύγων. Όλα πλέον τα έχουμε δει. Όλα είναι επικοινωνία, όλα για τις εντυπώσεις και καμία ουσία. Κυρίως παίζουν με τις ενστικτώδεις αντιδράσεις του κόσμου, που είναι λογικό να αντιδρά φορτισμένα προς τους πιθανούς δράστες, του οποίους η αστυνομία οφείλει να ταυτοποιήσει και να προστατέψει περισσότερα παιδιά στο μέλλον. Είναι κάτι περισσότερο από προφανές πως οι 213 δεν είναι όλοι βιαστές και εντύπωση προκαλεί πως από τους 213 οι μηχανισμοί επέλεξαν να διαρρεύσουν μόλις 2 ή 3 ονόματα, χωρίς συγκεκριμένες κατηγορίες.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ