Τα στοιχεία θα πάνε στον εισαγγελέα, ο Μητσοτάκης παίζει με την φυλακή

O Κώστας Βαξεβάνης, ένας δημοσιογράφος που ίσως έχει το ρεκόρ μηνύσεων και αγωγών χωρίς καταδίκες, έκανε έναν ισχυρισμό χωρίς να παρουσιάσει τα στοιχεία. Ανέφερε πως θα τα προσκομίσει στον εισαγγελέα, όπως και έχει ξανακάνει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε θέση χωρίς επιλογή. Δεν παίζει απλά την καρέκλα, τώρα παίζει με την φυλακή.

Τα στοιχεία θα πάνε στον εισαγγελέα, ο Μητσοτάκης παίζει με την φυλακή
ΠΡΟΒΟΛΗ

Διαβάζοντας το σημερινό Documento είδαμε πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες και πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα. Χωρίς να είναι αυτά που θα φανταζόταν κάποιος. Κυρίως μιλάμε για εσωκομματική κατασκοπεία. Τα στοιχεία δεν παρουσιάστηκαν στο κυριακάτικο φύλλο, πλην μηνυμάτων που φέρονται ως λινκ για την εγκατάσταση Predator στο τηλέφωνο του Προέδρου της ΠΑΕ Άρης Θεόδωρου Καρυπίδη. Θα παρουσιαστούν την Δευτέρα στον εισαγγελέα από τον ίδιο τον Κώστα Βαξεβάνη.

Οι επιλογές είναι πολύ συγκεκριμένες και είναι οι εξής: O Κυριάκος Μητσοτάκης να αρχίσει νέα καριέρα στην φυλακή, ο Βαξεβάνης να δημοσιογραφεί από την φυλακή (χλωμό), να δώσουν ως ενορχηστρωτή των υποκλοπών τον Πρώτο ανιψιό ή κάποιο τριτοδεύτερο υποχείριο για να προστατευθεί η Φαμίλια και το brand «Μητσοτάκης Κοριοί, Ρεμούλα και Αρχαιοκαπηλεία Ε.Ε.» ή ο εισαγγελέας, έχοντας τα στοιχεία, να τα κρίνει ως αληθή, αλλά χωρίς να προκύπτει εμπλοκή Μητσοτάκη. Εκεί θα πρέπει να πεταχτεί στον Καιάδα κάποιος επιχειρηματίας και όχι τα άτομα της Intellexa που δεν ελέγχθηκαν ποτέ για κατάθεση και η Κυβέρνηση τους άφησε να διαφύγουν χωρίς ερωτήσεις. Προφανέστατο σημείο εμπλοκής της Κυβέρνησης, αλλά θεωρείται συγκάλυψη και αμέλεια χωρίς να είναι απόδειξη ενοχής.

Αν το καλοσκεφτούμε, τα περισσότερα πρόσωπα που φέρονται να παρακολουθούνταν ανήκουν στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο οι δύο Οικονόμου (ο εκπρόσωπος και ο δημοσιογράφος) λείπουν, ο Χατζηνικολάου και ο Πορτοσάλτε. Σε σημείο να είναι παράλογο μια φερόμενη Κυβέρνηση κατασκόπων να μην κατασκόπευε τους κυρίους Τσίπρα, Κουτσούμπα ή Βαρουφάκη, πρωτοκλασάτα στελέχη και μαζί τους καμιά 40αριά αντικαθεστωτικούς δημοσιογράφους. Αυτή η λίστα είναι η «κράτα τους φίλους σου κοντά και τους εσωκομματικούς εχθρούς σου ακόμα πιο κοντά». Όλοι τους δε, τηρούν σιγήν ιχθύος. Είτε σχολιάζοντας «πρώτη φορά το ακούω», είτε αρνούμενοι να απαντήσουν. Πρόσκαιρα και φανερά θα στηρίξουν Μητσοτάκη, αλλά η αλήθεια είναι πως βράζουν. Γνωρίζουν πως η συνεχιζόμενη εμπλοκή τους με το όνομα Μητσοτάκης κάνει κακό στις πολιτικές τους καριέρες. Όπως συμβαίνει με κάθε Μητσοτάκη που πιάνεται με την γίδα στην πλάτη. Βέβαια στην Κυβέρνηση της διαφθοράς και των απευθείας αναθέσεων είναι επικερδές για την τσέπη, οπότε είναι δύσκολο το δίλημμα.

Να κρατήσουμε πως οι υποκλοπές που αναφέρονται στο δημοσίευμα, αφορούν και καθεστωτικούς δημοσιογράφους, συζύγους ή τσιράκια μεγαλοεπιχειρηματιών. Γιατί πολλοί από τους πιθανούς βρωμιάρηδες της επιχειρηματικής και πολιτικής ζωής χρησιμοποιούν τα λεγόμενα «burner phones» μιας χρήσης ή «πακιστανικά τηλέφωνα» με κάρτες SIM δηλωμένες σε ονόματα τρίτων (συχνά Πακιστανών με call center στο κέντρο της Αθήνας) για τις εμπιστευτικές συνομιλίες τους. Όμως τα τσιράκια και οι σύζυγοι συνήθως χρησιμοποιούν τους δικούς τους αριθμούς και έτσι έχουμε παρακολουθήσεις by proxy. Παρακολουθείς τον υποτακτικό, τον φίλο, την παράνομη σχέση ή το αδύναμο σημείο του καθενός, για να μπορείς μετά να εκβιάσεις τον πραγματικό σου στόχο. Μια μέρα έμεινε και αρχίζει να μετράει ο χρόνος για πιθανές διώξεις.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ