Τυχεροί επιβάτες μπήκαν στο Μετρό Θεσσαλονίκης και μετακινήθηκαν από το πρώτο βαγόνι στο τελευταίο

Κοροϊδεύοντας τον κόσμο, το Μετρό Θεσσαλονίκης άνοιξε για προεκλογικούς και φωτογραφικούς λόγους. Στον σταθμό Παπάφη, εκατοντάδες τυχεροί Θεσσαλονικείς είχαν την ευκαιρία να κρατηθούν από τις χειρολαβές και να μυρίσουν τα καθίσματα. Βέβαια δεν πήγαν πουθενά, αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος των συγκοινωνιών.

Τυχεροί επιβάτες μπήκαν στο Μετρό Θεσσαλονίκης και μετακινήθηκαν από το πρώτο βαγόνι στο τελευταίο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Εκεί που λες πως τα έχουμε δει όλα στην χώρα που γέννησε την φιλοσοφία, άνοιξε ο σταθμός του μετρό, με τα φιλοκυβερνητικά μέσα να αφήνουν τεχνηέντως να εννοηθεί πως είναι σε λειτουργία. Η αλήθεια είναι πως πως οι συρμοί ήταν σταματημένοι και το μόνο που μπορούσαν να κάνουν οι «τυχεροί» ήταν να σουλατσάρουν ενθουσιασμένοι, σε ένα έργο που όπως περιγράφεται έφτιαξε ο Μεσσίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τα χεράκια του. Οπότε αν νομίζετε πως η δουλειά της Δημόσιας Συγκοινωνίας είναι να σε πηγαίνει από το σημείο Α στο σημείο Β, είστε τουλάχιστον ανθέλληνες! Για την ώρα η μοναδική χρήση του μετρό είναι για φωτογραφίες.

Βέβαια όσοι από τους ριψοκίνδυνους ήθελαν να νιώσουν μια συγκίνηση, δηλαδή να κινηθούν με μηχανικό τρόπο στο Μετρό Θεσσαλονίκης, είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις κυλιόμενες σκάλες, κάτι για το οποίο ο αυτοκράτορας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πιο άριστος ανάμεσα στο ανθρώπινο είδος, δεν είχε καμία σχέση. Για να μην σας κοροϊδεύουν, το Μετρό Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τα θετικά σενάρια, αναμένεται να λειτουργήσει προς τα τέλη του 2023.

Χαρακτηριστικά το 45% των εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης έγινε την τριετία 2016-2019, ενώ από το 2019 μέχρι τώρα έχει γίνει ακόμα ένα 12%. Το υπόλοιπο 43% των εργασιών θα γίνει μέχρι το τέλος του 2023 και από το 2024 θα ξεκινήσουν έργα σε επεκτάσεις. Το μόνο που ευχόμαστε είναι οι επιβάτες να κρατήθηκαν γερά από τις χειρολαβές, ώστε να μην πέσουν από την υπερηχητική ταχύτητα.

*Το παρόν άρθρο δεν ειρωνεύεται τους συμπολίτες μας που γεμάτοι χαρά πήγαν να δουν το Open House 2022 που ξεναγούσε στους σταθμούς τους Μετρό. Αυτό είναι όμορφο και η προσμονή τους κατανοητή. Αλλά αφενός τα κυβερνητικά μέσα και τους μηχανισμούς προπαγάνδας που αφήνουν να εννοηθεί πως ο σταθμός είναι λειτουργικός και αφετέρου την ίδια την Κυβέρνηση που εν όψει εκλογών θα εγκαινιάσει και αποικία στο φεγγάρι για μια ψήφο.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ