Κλείνουν το μάτι στους ρατσιστές οι Θεοδωρικάκος και Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός έχει κάνει μια εξαφάνιση που θα ζήλευε ακόμα και ο Χουντίνι.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν καταδίκασε τους δύο πυροβολισμούς ευθείας βολής σε ένα 16χρονο παιδί, αλλά καταδίκασε τα επεισόδια.
Μαζί κλείνουν το μάτι εν όψει εκλογών στους ρατσιστές
και σε όσους μισούν τους Έλληνες Ρομά.

Κλείνουν το μάτι στους ρατσιστές οι Θεοδωρικάκος και Μητσοτάκης
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως συμβαίνει με τις διαψεύσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Οικονόμου, που παρακολουθούμε δεκάλεπτα ρεπορτάζ που διαψεύδουν κατηγορίες οι οποίες δεν αναφέρθηκαν, έτσι έχουμε την καταδίκη των επεισοδίων, αλλά όχι την καταδίκη των πυροβολισμών κατά του Κώστα Φραγκούλη. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει καθόλου τυχαία, αλλά ένα τραγικό περιστατικό εργαλειοποιείται από την Κυβέρνηση για να υφαρπάξει ψήφους από την Ελληνική Λύση και τα λοιπά ακροδεξιά, ρατσιστικά και νεοναζιστικά κόμματα. Σε συνδυασμό δε, με το επίδομα των 600 ευρώ για τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς, είναι φανερό πως η Νέα Δημοκρατία θέλει και την ψήφο των αστυνομικών.

Τα κυβερνητικά ΜΜΕ κάνουν ρεπορτάζ επί ρεπορτάζ για τις «βίαιες αντιδράσεις των Ρομά», τις καταδίκες των οργανώσεων Ρομά για τα επεισόδια και τα γκέτο των καταυλισμών, πασπαλισμένες με φωτογραφίες τραυματισμένων αστυνομικών. Χωρίς να μας δείχνουν φωτογραφίες του Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος αργοπεθαίνει. Με κάθε τρόπο παρουσιάζουν τους Ρομά ως... λιγότερο ανθρώπους και τους αστυνομικούς ως ήρωες που έχουν οικογένεια και θέλουν να γυρίσουν στο σπιτάκι τους. Φυσικά και θέλουν να γυρίσουν στο σπιτάκι τους οι άνθρωποι, όμως και όλοι οι άλλοι άνθρωποι θέλουν να γυρνούν στα σπίτια τους και τις οικογένειές τους, χωρίς να πυροβολούνται πισώπλατα με δύο ευθείες βολές, την ώρα που προσπαθούν να διαφύγουν, χωρίς να αποτελούν απειλή.

Είναι κατανοητό πως ακόμα και τα «αντικειμενικά» ΜΜΕ τα οποία παρουσιάζουν «μόνο την είδηση χωρίς το σχόλιο», έχουν δεκάδες τρόπους να σχολιάσουν το γεγονός πως το θύμα και οι αντιδρώντες είναι Ρομά. Από τις δεκάδες δηλώσεις υπέρ του θύματος που χαροπαλεύει, εμφανίζουν μόνο 1-2 υπέρ του θύματος και όλες τις άλλες από Ρομά-Μπαρμπαθωμάδες που καταδικάζουν τα επεισόδια και τις αντιδράσεις. Παρουσιάζουν ελάχιστα λεπτά τις πληροφορίες για την ευθεία βολή, την δεύτερη σφαίρα σε ευθεία βολή που καρφώθηκε σε πόρτα ισογείου, την κάμερα του ξενοδοχείου που έπαθε ΑΤ Ομόνοιας και «δεν λειτουργούσε» και 20 λεπτά τον συνήγορο του αστυνομικού Αλέξη Κούγια ή τις ψευδείς ανακοινώσεις περί απόπειρας εμβολισμού, ζητώντας να περιμένουμε την δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Και δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη.

Όταν η μοναδική δήλωση του Υπουργού ΠΡΟΠΟ Τάκη Θεοδωρικάκου είναι πως «απευθύνει την συμπαράστασή του στην οικογένεια του 16χρονου ώστε να αναρρώσει γρήγορα», δηλαδή στέλνει την σκέψη του και τις προσευχές του -thoughts and prayers- ζητώντας ταυτόχρονα από όλα τα κόμματα να καταδικάσουν, είναι απολύτως φανερό αυτό που θέλει να επιτύχει. Ακόμα και σε αυτή την μαύρη στιγμή, αυτό που υπογραμμίζει είναι πως στηρίζει την Ελληνική Αστυνομία, όπως όταν στην περίπτωση του Νίκου Σαμπάνη πήγε να δει τους φονιάδες του και να τους σφίξει το χέρι. 

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ