«ΟΚ», ο ένας νεκρός ήταν «σεσημασμένος». Ο άλλος νεκρός που είχε καθαρό μητρώο; Η κοπέλα που έπινε το ποτό της;

Χθες το βράδυ είχαμε μια διπλή δολοφονία στην Νέα Σμύρνη και τραυματισμό μιας 31χρονης αθώας γυναίκας που απλά έπινε το ποτό της. Η αστυνομία διέρρευσε το ποινικό παρελθόν του ενός νεκρού. Ο άλλος όμως είχε καθαρό ποινικό μητρώο, όπως και η τραυματίας.

«ΟΚ», ο ένας νεκρός ήταν «σεσημασμένος». Ο άλλος νεκρός που είχε καθαρό μητρώο; Η κοπέλα που έπινε το ποτό της;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Δολοφονούνται άνθρωποι σε μια από τις πιο κεντρικές πλατείες της πόλης και αντί να συζητάμε πως πέφτουν σφαίρες δίπλα μας, ξεσκονίζουμε το θύμα και διαρρέουμε τις πληροφορίες. Αυτό βολεύει στο αφήγημα πως «Έλα μωρέ, οι μαφιόζοι δολοφονούνται μεταξύ τους, δεν μπλέκονται αθώοι». Κοίτα όμως που ένας ακόμα αθώος δολοφονήθηκε και μια αθώα τραυματίστηκε. Το αφήγημα λοιπόν πως δεν κινδυνεύουν αθώοι, πήγε περίπατο από τα γεγονότα. Ειδικά αν δείτε τα βίντεο. Η αλήθεια είναι πως όχι μόνο υπάρχουν ανοιχτές ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ μαφιόζων, αλλά ακόμα και όταν δικάζονται οι μαφιόζοι, είτε παραιτούνται οι δικαστές, είτε οι δικογραφίες είναι ελλιπείς. Ταυτόχρονα, σε κάθε σύλληψη ομάδων βρίσκεται και τουλάχιστον ένας αστυνομικός. Δεν γίνεται έτσι δουλειά.

Το να δολοφονούνται άνθρωποι στα μάτια περαστικών και θαμώνων καφετεριών και μπαρ, ούτε είναι κανονικότητα, ούτε πρέπει να γίνει κανονικότητα. Δεν μπορεί ούτε η Αστυνομία, ούτε η Κυβέρνηση να προβαίνει σε επικοινωνιακά αφηγήματα που υποβαθμίζουν τόσο σοβαρά ζητήματα. Στα 50 μέτρα από το σημείο έχει δύο καταστήματα με παιδικά παιχνίδια, παιδική χαρά, μια μεγάλη πλατεία που παίζουν παιδιά και δεκάδες καταστήματα ρούχων. Κάποιος θα μπορούσε κάλλιστα να είχε κάνει τα ψώνια για τις γιορτές και να πίνει ένα ποτό ή ένα ρόφημα (ευτυχώς είχαν κλείσει τα περισσότερα καταστήματα). Οπότε τα «ενδεχομένως να εμπλέκεται (ο νεκρός) και σε κύκλωμα εκβιαστών» από την στιγμή που δεν είναι επιβεβαιωμένα, είναι εκ του πονηρού. Μην ξεχνάμε πως ποινικό μητρώο έχουν δεκάδες πρώην αστυνομικοί, παπάδες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Αυτό δεν αιτιολογεί σφαίρα στο κεφάλι. Γενικά δεν αιτιολογούνται δυό σφαίρες στο κεφάλι στην πιο πολυσύχναστη πλατεία των Νοτίων Προαστίων.

Θα μπορούσαν απλά να πουν πως όσον αφορά τις ομάδες μαφιόζων, δεν υπάρχουν αστυνομικοί, αλλά μόνο τροχονόμοι που ρυθμίζουν την κυκλοφορία των σφαιρών δίπλα από τα κεφάλια μας. Αυτό τουλάχιστον, θα ήταν αλήθεια και σίγουρα πιο έντιμο να το ισχυριστεί κανείς.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ