Σφαίρες σφυρίζουν, ένοπλες ληστείες για πρωινό, όμως οι λαμαρίνες και το δέντρο φυλάσσονται

Δύο μέρες με τρία σκηνικά ακραίας βίας εκθέτουν την τακτική του Θεοδωρικάκου: Σφαίρες σε μπαρ με δύο νεκρούς και μια τραυματία, μαχαίρωμα ανήλικης στο Σύνταγμα, ληστεία μέρα μεσημέρι στο (καρα)Κέντρο της Αθήνας και η Αστυνομία φυλάει το δέντρο και τις λαμαρίνες στα Εξάρχεια.

Σφαίρες σφυρίζουν, ένοπλες ληστείες για πρωινό, όμως οι λαμαρίνες και το δέντρο φυλάσσονται
ΠΡΟΒΟΛΗ

Προφανώς και το δέντρο του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, το οποίο φωταγώγησε ο ίδιος, είναι ο πιο ευαίσθητος στόχος στην πρωτεύουσα της χώρας. Το ίδιο και οι λαμαρίνες στο Μετρό Εξαρχείων ή η απαγόρευση της πρόσβασης στον λόφο Στρέφη. Δεν μπορείς να αφήνεις τα γιαγιοπάππουδα να προχωρούν ελεύθερα, ούτε τα παιδάκια να πηγαίνουν για μπάσκετ χωρίς να τρώνε ένα χέρι ξύλο και τραμπούκισμα από τα ΜΑΤ. Αντίστοιχης ευαισθησίας και σημασίας είναι η δράση να ξυλοκοπούνται γυναίκες στα Εξάρχεια μέσα από τις λαμαρίνες ή περαστικές να απειλούνται με βιασμό από τα ΜΑΤ.

Όμως, ξέρωγώ, αν θέλετε, αν δεν σας ενοχλούμε, γίνεται να μην σφυρίζουν σφαίρες δίπλα από τα κεφάλια μας; Καταλαβαίνω πως μια διπλή δολοφονία ή μια ένοπλη ληστεία, μπροστά στα μάτια των έκπληκτων περαστικών δίνει ένα άρωμα σειράς του Netflix στην βαρετή καθημερινότητα όσο περιμένουμε τα 22 ευρώ να πιστωθούν στους λογαριασμούς μας. Είναι ένα χάπενινγκ όσο να 'ναι και ειδικά για τους Αθηναίους που ζουν σε αυτή την μίζερη μεγαλούπολη.

Η Αστυνομία λοιπόν, για να σοβαρευτούμε, δεν είναι αρκετή. Χρειαζόμαστε προσλήψεις. Γιατί χρησιμεύει στην φύλαξη φιλοκυβερνητικών προσώπων και πλουσίων φίλων τους, φυλάει το ΑΠΘ για μια βιβλιοθήκη στο 1/20 της υπάρχουσας βιβλιοθήκης, επιχειρεί κατά των Ρομά που διαμαρτύρονται για την δολοφονία ενός ανήλικου παιδιού, φυλάει το δέντρο του Δημάρχου που το έφερε κυριολεκτικά από το χωριό του και τους Κυβερνητικούς που την έχουν δει vivere pericolosamente και θέλουν να πηγαίνουν σε λαϊκές, σούπερ μάρκετ και κάνουν προεκλογική καμπάνια στα πιο ευαίσθητα και πολυπληθή μέρη.

Δηλαδή οι υπαίτιοι της φτώχειας που ανάγκασε την Κυβέρνηση να βγάλει κουπόνια τροφίμων, όσο ο λαός πλήττεται από ένα πρωτοφανές κύμα φτωχοποίησης μέσω της αισχροκέρδειας και επίθεσης από πολυεθνικές και εγχώριους ολιγάρχες, θέλουν να σουλατσάρουν ανάμεσά μας. Χωρίς να τους το έχουμε ζητήσει! Αν χρειάζονται 20 αστυνομικοί για κάθε βόλτα του κάθε Άδωνη Γεωργιάδη, 100 για τις λαμαρίνες, 100 για την βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, 200 για όλους τους καταυλισμούς Ρομά και δεκάδες για κάθε μικρό ή μεγάλο πόλεμο που έχει κηρύξει η Κυβέρνηση στην κοινωνία, τότε δεν κάνουμε δουλίτσα.

Το πιο γραφικό; Πως τα Εξάρχεια κοντεύουν να γίνουν από τις πιο ασφαλείς περιοχές της Αθήνας, αρκεί να μην είσαι κοντά σε αστυνομικούς που θα σε τραμπουκίσουν για λόγους... πολιτικής και γεωγραφίας. Το αμέσως πιο γραφικό; Πως το κορίτσι που μαχαιρώθηκε στα Εξάρχεια από άλλα δύο κορίτσια, βρίσκονταν σε μια Πλατεία κατάμεστη από αστυνομικούς, 20 μέτρα μακριά τους! Που όμως ήταν σε στατική φύλαξη για να φυλάνε το δέντρο που έφερε ο Δήμαρχος Μπακογιάννης από το χωριό του.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ