Ζητούνται Drag Queens για να διδάξουν σε ακροδεξιούς πώς να γίνουν άνθρωποι

Τελευταίο επεισόδιο στο τσίρκο των ακροκεντρώων, οι αντιδράσεις για μια ομάδα Drag Queen που στο πλαίσιο της ορατότητας και της καταπολέμησης των έμφυλων στερεοτύπων, αποφάσισαν να διαβάσουν παραμύθια σε παιδιά. Αλλά τι να πεις για άτομα που δεν σοκάρονται όταν τα 5χρονα χαιρετάνε ναζιστικά, αλλά σοκάρονται όταν τους διαβάζουν παραμύθια;

Ζητούνται Drag Queens για να διδάξουν σε ακροδεξιούς πώς να γίνουν άνθρωποι
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Μια φορά και ένα καιρό ήταν κάποια μισαλλόδοξα ανθρωπάκια...

...Που ήθελαν να πολιτευτούν. Τα ανθρωπάκια έβριζαν τους ξένους, όχι μόνο γιατί δεν τους ήξεραν και τους φοβούνταν, αλλά γιατί νόμιζαν πως έτσι θα πάρουν την ψήφο των ναζιστών και των φασιστών. Τα ανθρωπάκια έβριζαν τους αριστερούς, όχι μόνο γιατί δεν τους καταλάβαιναν, αλλά γιατί φοβούνται την ελεύθερία της σκέψης. Τα ανθρωπάκια έβριζαν τα άτομα της LGBTQ+ κοινότητας. Όχι γιατί δεν τους καταλάβαιναν, αλλά κυρίως γιατί φοβούνται την ελευθερία της επιλογής και της ύπαρξης πέρα από τα συντηρητικά πλαίσια. Και θα ζήσει κανείς καλά ή καλύτερα όσο υπάρχει το ακροδεξιό μίσος ανάμεσά μας».

Αυτά τα ανθρωπάκια, αυτά τα μισαλλόδοξα ανέκδοτα, μοιράζουν ομοφοβία, κοινωνικό ρατσισμό και αποκλεισμό ανενόχλητα. Για την δεξιά αυτό είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Το ίδιο και οι απειλές ενάντια σε όσους είναι έστω και ελάχιστα διαφορετικοί ή παρεκκλίνουν από το Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια. Κάποιες αληθινές οικογένειες, αυτές του Ουράνιου Τόξου, αποφάσισαν στα πλαίσια εκπαιδευτικής δράσης που διοργανώνει το Thessaloniki Pride, με τις οικογένειες και φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, να κάνουν ένα event ανάγνωσης παραμυθιού για παιδιά από 3 έως 12 ετών. Όπου τα παραμύθια θα διάβαζαν Drag Queens με σκοπό να καταπολεμήσουν τα έμφυλα στερεότυπα και να αναδείξουν πως τα παιχνίδια δεν έχουν χρώματα και φύλο και πως κάθε παιδί μπορεί να παίξει με το παιχνίδι που επιθυμεί.

Από την μια η συμμετοχή και η στήριξη ήταν τόσο μεγάλη που αναγκάστηκαν να αλλάξουν χώρο, ώστε να τους χωράει όλους. Όμως, από την άλλη, ενημέρωσαν μέσω email όσους επιθυμούσαν να συμμετέχουν στο event σε νέο χώρο, ώστε να μην συγκεντρωθεί όλος ο ακροδεξιός εσμός της Βόρειας Ελλάδας για να κάνει γιορτή μίσους στην Καλαμαρία της Θεσσαλονίκης.

Σε κάθε περίπτωση, ο Νίκος Ανδρουλάκης οφείλει να διαγράψει χθες την Κατερίνα Λάσπα από μέλος του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος οφείλει να παρασημοφορήσει την Αφροδίτη Λατινοπούλου με τον Σταυρό της Τιμής της Γερμανίδας Μητέρας ή κάτι αντίστοιχο.

*Το παραμύθι ονομαζόταν: Η Drag Queen που έσωσε τα Χριστούγεννα. Δυστυχώς τίποτα δεν μπορεί να σώσει αυτή την χώρα από την άκρα δεξιά, τον ρατσισμό και κυρίως την ομοφοβία.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ