2 χρόνια 2020mag.gr: Είμαστε -και θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε- τα μάτια σας

Σαν σήμερα πριν από 2 χρόνια, την 1η Φεβρουαρίου του 2021, η ιστοσελίδα www.2020mag.gr έκανε την εμφάνισή της στον διαδικτυακό αέρα.

2 χρόνια 2020mag.gr: Είμαστε -και θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε- τα μάτια σας
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όταν το  2020mag.gr βγήκε στον αέρα -σαν σήμερα, δύο χρόνια πριν- δεν ανήκα στο δυναμικό του. Το παρακολουθούσα από μακριά, με πολλή ζήλια και μεγάλη επιθυμία να τα καταφέρει. Είχε όλα τα χαρακτηριστικά του Μέσου που κάθε δημοσιογράφος θα ήθελε να ανήκει στο δυναμικό του.

Εξαιρετικά όμορφο, πολύ πρωτότυπο, τόσο ελπιδοφόρο. Αναπάντεχα καθαρό. Συνεργατικό. Αδέσμευτο. Τόσο πρωτόγνωρο. Κοίταγα τα άβαταρ, τις επεξεργασμένες φωτογραφίες, που όλοι ο ένας μετά τον άλλον φόραγαν στα προφίλ τους, συνάδελφοι αλλά και πένες που θαύμαζα και θαυμάζω και ανυπομονούσα να το ξεφυλλίσω.

Βγήκε στον αέρα και τα πήρε όλα και τα σήκωσε. Αμέσως μετά το ντεμπούτο του ήρθε η συνέντευξη του Νίκου Σ. και πριν καλά καλά προλάβουν οι άνθρωποί του να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, έπρεπε να μετρηθούν με την εξουσία.

Το 2020mag.gr μετρήθηκε όντας στα σπάργανα, χωρίς κανέναν να το στηρίζει πέρα από τα μυαλά και τις ψυχές των ανθρώπων του. Και νίκησε.

Δύο χρόνια μετά, φορώντας το άβατάρ μου κι έχοντας την υπέρτατη τιμή να υπογράφω άρθρα του, σας υπογράφω ότι όλα εκείνα που θαύμαζα και δεν πίστευα ότι μπορεί να ισχύουν, ισχύουν με το παραπάνω.

Δύο χρόνια μετά, το 2020mag.gr, χωρίς κανέναν χρηματοδότη, χωρίς καμία διαπλοκή, χωρίς καμία δέσμευση, χωρίς να χρωστάει τίποτα και σε κανέναν, συνεχίζει να είναι το όνειρο του κάθε δημοσιογράφου.

Ναι, είναι εντελώς αδέσμευτο.

Ναι, είναι συνεργατικό.

Ναι, είναι ολοκάθαρο.

Και ασφαλώς είναι ελπίδα. Ελπίδα σε έναν σκοτεινά υποκινούμενο και χυδαία χειραγωγήσιμο τρόπο πληροφόρησης, που ακολουθεί λίστες, οδηγίες και διαταγές.

Δύο χρόνια μετά λοιπόν θα ήθελα, θα θέλαμε όλοι εδώ στο 2020mag.gr, να μην απευθυνόμαστε στον κόσμο μας για να συνεχίσουμε. Σε έναν ιδανικό κόσμο, μια άλλη κοινωνία και φυσικά σε ένα άλλο κράτος, θα επιθυμούσαμε τόσο εμείς όσο και τα υπόλοιπα ανεξάρτητα Μέσα να μη ζητάμε τη στήριξή σας για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Σε αυτόν, είναι μονόδρομος. Για να μπορούμε να συνεχίσουμε να ερευνούμε και να κρίνουμε την εξουσία, σας χρειαζόμαστε.

Ελπίζοντας στη στήριξή σας, υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε ό,τι κάνουμε.

Αδέσμευτα, συνεργατικά, ολοκάθαρα.

Χωρίς να κάνουμε ποτέ ούτε βήμα πίσω.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ