Πλέον δεν αρκεί η παραίτηση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ψύχραιμα, με μερικές ανάσες, μπορεί να γίνει με ασφάλεια η διαπίστωση πως πλέον η παραίτηση της Κυβέρνησης δεν είναι αρκετή. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μετά το τρίτο κύμα της Πανδημίας των 35.000+ νεκρών και των νεκρών εκτός ΜΕΘ. Θα μπορούσε να γίνει με το που βγήκε το σκάνδαλο των υποκλοπών. Σήμερα η Δημοκρατία είναι σε μηχανική υποστήριξη.

Πλέον δεν αρκεί η παραίτηση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να κακοποιήσει τόσο σοβαρά την Δημοκρατία, να κάνει τόσες απεχθείς κινήσεις με την βοήθεια των καθεστωτικών ΜΜΕ, που η παραίτηση δεν αρκεί. Αυτό είναι κάτι που το έχουν καταλάβει και το καταμαρτυρά η «μεγάλη ΣΥΓΓΝΩΜΗ» του Πρωθυπουργού. Αν οι εκλογές μας φέρουν ένα σχήμα που δεν θα διασφαλίζει την διάλυση του Βαθέος Κράτους, που δεν θα διασφαλίζει την αποδυνάμωση των ολιγαρχών στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας, που δεν θα αναστρέφουν την κυρίαρχη πολιτική «Οι αριθμοί πάνω από τον Άνθρωπο», τότε όλοι θα έχουμε αποτύχει.

Πλησιάζοντας το Σημείο Χωρίς Επιστροφή, με την κοινωνία χτυπημένη από την ακρίβεια, την Κυβερνητική κατασκοπία και την θυσία των μελών της, στα όρια ενός γενικού ξεσηκωμού, η αντικατάσταση μιας Κυβέρνησης δεν διασφαλίζει την ριζική αλλαγή των πολιτικών που ασκούνται στην χώρα. Χρειάζονται δικλείδες ασφαλείας υπέρ του ανθρώπου, εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων βασικών αγαθών και υπηρεσιών, όπως το νερό, το ηλεκτρικό, οι μεταφορές και η υγεία. Ένα απλό παράδειγμα των επιλογών είναι πως με τα χρήματα που δίνει ως επιχορήγηση το κράτος στις εταιρείες ηλεκτρισμού σε ενάμιση μήνα, θα μπορούσε να επαναγοράσει τις απαιτούμενες μετοχές για να επανέλθει η ΔΕΗ σε κρατικό έλεγχο. Αντίστοιχα το νερό είναι ένα ελαφρώς κερδοφόρο μονοπώλιο και έτσι πρέπει να παραμείνει. Ο νεοφιλελευθερισμός, το χειρότερο πρόσωπο του καπιταλισμού, δολοφονεί. Αν δεν το έχουμε αναγνωρίσει ως τώρα έχουμε πρόβλημα. Ο συγκεντρωτισμός των υπηρεσιών του κράτους σε ένα άτομο για τον κεντρικό έλεγχο της μίζας δολοφονεί. Αν δεν έχουμε κατανοήσει ως τώρα το Επιτελικό Κράτος, έχουμε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Φτάσαμε στο σημείο που ο καθένας πρέπει και οφείλει να κάνει τις επιλογές του. Αν η λύση βρίσκεται στις άμεσες εκλογές, τότε έχετε την απάντησή σας. Αν οι εκλογές αποτελούν μια μικρή και απατηλή αποσυμπίεση σε μια κοινωνία που «βράζει», χρειάζονται άμεσα σοβαρές συνταγματικές αλλαγές με λαϊκό αίτημα και κινηματικές βάσεις. Αν τίποτα από αυτά δεν αρκεί, πρέπει να εξετάσουμε τις επιλογές μας. Δεδομένα, με όλες αυτές τις καταστροφές που έφερε στην χώρα μας η διακυβέρνηση Μητσοτάκη, ενδεχόμενη παραίτηση θα είναι κάτι πολύ μικρό, πολύ αργά.

Ο καθένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του ως πολίτης και να αναλογιστεί τι θέλει, τι χρειάζεται, τι μπορεί να γίνει και που μπορεί να συμφωνήσει με περισσότερους ανθρώπους ώστε να δημιουργηθούν κινήματα με συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Πλέον οι κόκκινες γραμμές δεν μπορούν να τίθενται από κόμματα, αλλά από τον κυρίαρχο λαό που υπηρετούν.

Ο Μητσοτάκης έπαιζε με την αντοχή των πολιτών με χιλιάδες νεκρούς και αντουανετισμό, ώσπου ένα προδιαγεγραμμένο μα τυχαίο γεγονός (τυχαίο από την άποψη πως συνέβη τώρα και όχι σε κάποιο πιθανό «αύριο») ήταν το κύκνειο άσμα του. Το γεγονός με τον οποίο θα τον θυμόμαστε όλοι μαζί με την βία, τις υποκλοπές και τους νεκρούς της Πανδημίας. Η παραίτηση και προκήρυξη εκλογών είναι κάτι που θα το επιδιώξουν και οι ολιγάρχες που πρέπει να έχουν αναγνωρίσει πως έχει χαθεί κάθε έλεγχος. Οι πολίτες όμως πρέπει να επιδιώξουν το κάτι παραπάνω. Τα κεφάλια των δικών μας βρέθηκαν στον (ν)τορβά, με μοναδικό μας «έγκλημα» την απάθειά μας στον πολιτικό κατήφορο και την υπομονή που κάναμε 4 χρόνια. Όλα τα υπόλοιπα εγκλήματα ήταν δικά τους.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ