Μία πρόταση για τη δυνατότητα ψήφου των νέων που αξίζει να στηριχθεί από όλους

Ο Βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέωνας Γρηγοριάδης τουίταρε την πρόθεση του κόμματός του για τροπολογία που δίνει το δικαίωμα στους νέους να ψηφίσουν στον τόπο εργασίας ή σπουδών τους, εν όψει των επερχόμενων κρίσιμων εκλογών.

Μία πρόταση για τη δυνατότητα ψήφου των νέων που αξίζει να στηριχθεί από όλους
ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι πρώτες εκλογές που είχα δικαίωμα ψήφου ήταν το 2019. Στα 21 μου κλήθηκα 2 φορές, σε διάστημα 3 μηνών, να ανέβω μέχρι την Κέρκυρα για να ψηφίσω. Πρώτα για τις Ευρωεκλογές τον Μάιο και μετά για τον Ιούλιο για τις Βουλευτικές, οι οποίες έγιναν κάτι μήνες νωρίτερα από ότι είχαν προγραμματιστεί.

Δεν θα ξεχάσω τις κουβέντες με τους συνομήλικούς μου. Τι θα ψηφίσει ο καθένας, πού, αλλά και την ημερομηνία διεξαγωγής. Το ημερολόγιο έγραφε 7 Ιουλίου και τα εμπόδια ήταν πολλά.

Ένα από αυτά είναι να δουλεύεις σεζόν. Ναι, γνωρίζω. Έχεις δικαίωμα να φύγεις για να ψηφίσεις, αλλά όποιος έχει δουλέψει καλοκαίρι ξέρει, ότι οι εργοδότες δεν έχουν ίδια γνώμη. Έχω αρκετά παραδείγματα παιδιών που ήθελαν να φύγουν 2 μέρες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, αλλά δεν τους άφησαν...

Ένα ζήτημα είναι οι διακοπές. Όταν για να κλείσεις με κανονική τιμή πρέπει να το κάνεις κανένα τρίμηνο νωρίτερα και να δώσεις αρκετά ευρώ για να ξεσκάσεις 5 μέρες και τύχει να πέσουν Εκλογές, λίγοι θα τα ακυρώσουν όλα για να ψηφίσουν.

Αν όλα αυτά συνδυαστούν με την οργή της νεολαίας προς την Κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί εύκολα κανείς να καταλάβει τον λόγο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθυστερεί τις εκλογές και προσπαθεί να τις πάει όσο πιο... καλοκαίρι γίνεται.

Αυτό έγινε αντιληπτό από το ΜέΡΑ25 και τον Κλέωνα Γρηγοριάδη, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα μας ενημέρωσε μέσω Twitter ότι το κόμμα του θα καταθέσει τροπολογία για το συγκεκριμένο πρόβλημα: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθυστερεί τις εκλογές σκόπιμα. Περιμένει οι νέοι μας να φύγουν είτε φοιτητές είτε στα νησιά για εργασία ώστε να μην μπορούν να ψηφίσουν. Καταθέτουμε τροπολογία ώστε να μπορούν να ψηφίσουν όλοι στον τόπο εργασίας ή σπουδών τους».

Μιλώντας ουσιαστικά για το μεγάλο άγχος της νεολαίας όσον αφορά τις Εκλογές που έρχονται, που θέλει να συμβάλει με την ψήφο της στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, αλλά έχουν τα παραπάνω θέματα. Συγκεκριμένη αναφορά αξίζει και το σχόλιο του Βουλευτή κάτω από το tweet του, στο οποίο αναφέρει ότι κάτι τέτοιο πρέπει να στηριχθεί από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Συμφωνούμε απόλυτα.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ