O Αλέξης ζητάει debate, o Κυριάκος εμφανίζεται σε YouTubers και influencers

Μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας, ο Πρωθυπουργός όμως φαίνεται να έχει σοβαρότερη δουλειά. Αφού βέβαια πρώτα πήρε σβάρνα ό,τι σταθμό και εκπομπή υπάρχει, παίζοντας -μαγνητοσκοπημένη- μπάλα χωρίς αντίπαλο.

O Αλέξης ζητάει debate, o Κυριάκος εμφανίζεται σε YouTubers και influencers
ΠΡΟΒΟΛΗ

Θυμάμαι από πιτσιρίκι, κάθε φορά που είχαμε εκλογές, λίγο πριν αυτές διεξαχθούν, όλους τους πολιτικούς αρχηγούς (ή τουλάχιστον αυτούς που διεκδικούν τη νίκη) να αναμετριούνται στο λεγόμενο debate. Μια τηλεμαχία στην οποία ήταν αναγκασμένοι να απαντήσουν σε ερωτήσεις των καλύτερων δημοσιογράφων, μπροστά στα μάτια ολόκληρης της χώρας. Αυτά μέχρι να έρθει στα κοινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Έκτοτε η παραπάνω διαδικασία αγνοείται, μαζί και κάθε εξήγηση για αυτό. Ο Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβανόμενα, ζητάει να γίνει debate. Αποδεχόμενος όλους τους όρους του Πρωθυπουργού. Μέχρι και στον Αυτιά δήλωσε πρόθυμος να γίνει η τηλεμαχία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Τον καλώ να συζητήσουμε ανοιχτά. Να πάμε σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Θέλει στον φίλο του τον κ. Αυτιά; Όπου θέλει να πάμε. Αλλά να τολμήσει να έρθει ενώπιος ενωπίω. Οι δυο μας. Να μιλήσουμε προγραμματικά, να μιλήσουμε πολιτικά, να αντιπαρατεθούμε με επιχειρήματα, όχι με ψέματα και προβοκάτσιες».

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, κάποιος μη σχετικός με το θέμα θα μπορούσε αθώα να πει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας άνθρωπος που δεν τον νοιάζουν και τόσο οι εντυπωσιασμοί στην τηλεόραση και για αυτό δεν πάει σε ανοιχτή τηλεμαχία.

Όμως ο Πρωθυπουργός έχει πάρει σβάρνα ό,τι σταθμό και εκπομπή υπάρχει. Έχει εμφανιστεί στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, απάντησε στην σκληρή ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για το ποιο είναι το αγαπημένο του φαγητό, ενώ παράλληλα ψήθηκε να κάνει και μια εμφάνιση στην Ναταλία Γερμανού. Και φυσικά έκανε και μια πλύση στους 90 βαθμούς, στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη.

Και δεν σταμάτησε εκεί...

Ανά καιρούς σκάει μύτη και σε μερικές άκυρες ενότητες μη πολιτικών εκπομπών, όπως σε αυτή του Φάνη Λαμπρόπουλου στον Music 89.2, όπου και προσπάθησε να βρει τρεις πριγκίπισσες της Disney. Κάπως έτσι έφτασε και στην εμφάνιση του στην Youtuber-νομικό-κωμικό-influencer, Νεφέλη Μεγκ. Φυσικά και εκεί δεν έδειξε να στριμώχνεται καθώς το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων (ένα σκάνδαλο που από μόνο του ρίχνει Κυβέρνηση) δεν αναφέρθηκε πουθενά. Μάλιστα ήταν ετοιμόλογος και άνετος παίζοντας -μαγνητοσκοπημένη- μπάλα χωρίς αντίπαλο.

Τα παραπάνω δείχνουν ξεκάθαρα την αδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια τετ α τετ κουβέντα με τον Αλέξη Τσίπρα. Αλλά ok, μέχρι το debate (αν γίνει κάποτε) μπορεί να τον δούμε και σε καμία Αθλητική Κυριακή να σχολιάζει τα offside. Ποιος ξέρει...

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ