Το Καλάθι Της Apostasias 2.0 (και βάλε)

Win-win για την Νέα Δημοκρατία: Είτε σημειώθηκαν ραντεβού για μελλοντική αποστασία, είτε οι πηγές από τον κύκλο του Κ. Βελόπουλου λειτούργησαν εκ του πονηρού, το γεγονός είναι πως η Νέα Δημοκρατία αποδυνάμωσε τον αντίπαλό της από τα δεξιά, την ώρα που τα καθεστωτικά μέσα χτυπούν ακόμα περισσότερο την Ελληνική Λύση με τίτλους περί «διάλυσης».

Το Καλάθι Της Apostasias 2.0 (και βάλε)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πάντα είναι διασκεδαστικά τα καυγαδάκια στην ακροδεξιά πολυκατοικία. Σε κάθε περίπτωση η φερόμενη προσέγγιση βουλευτών της Ελληνικής Λύσης από την Νέα Δημοκρατία -που οι πηγές του Documento από την Ελληνική Λύση δεν κατονόμασαν- αποτελεί πολιτική αλητεία. Βέβαια οι τρεις βουλευτές αρνήθηκαν τα πάντα και οι Αλεξοπούλου-Μυλωνάκης αποχώρησαν από το κόμμα Ελληνική Λύση-Κυριάκος Βελόπουλος όπως είναι ο πλήρης τίτλος γιατί κατά δήλωσή τους πάρθηκαν μέτρα, χωρίς να έχουν μιλήσει. Ταυτόχρονα βρίσκονται σε μια περίεργη θέση: Αν το ραντεβού έγινε με ειλικρινείς προθέσεις να ενσωματωθούν στο μέλλον στην Νέα Δημοκρατία, στον ακροδεξιό χώρο θα θεωρηθούν προδότες. Βέβαια όταν οι Υπουργοί του ΛάΟΣ Γεωργιάδης και Βορίδης παραιτήθηκαν για χάρη ενός Μνημονίου, πολύ σύντομα θεωρήθηκαν πλήρη στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και πλέον διάγουν αυτή την υπέροχη καριέρα με τεράστια και κάποιες φορές αδιευκρίνιστη επιτυχία. Πλέον όλοι έχουν ξεχάσει την αποστασία από το ένα ακροδεξιό μαντρί για ένα άλλο και ειδικά η Δεξιά τους αποστάτες τους συγχωρεί και τους τιμά. 

Το αίτημα του κόμματος οι τρεις βουλευτές να αλλάξουν εκλογική περιφέρεια είναι πρωτόγνωρο, όμως ουσιαστικά δήλωνε πως η Ελληνική Λύση ήθελε τις ψήφους με την ταυτόχρονη τιμωρία τους, αλλά με μειωμένη πιθανότητα να εκλεγούν. Ειδικά όταν η προεκλογική περίοδος είναι σχεδόν από την αρχή της χρονιάς και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη άλλαξε ημερομηνία για να προσπαθήσει να αφήσει να «ξεχαστεί» με απολύτως κυνικό τρόπο η τραγωδία των Τεμπών. Δηλαδή οι υποψήφιοι βουλευτές βρίσκονταν ήδη 3 μήνες σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και δύσκολα θα δεχόντουσαν αλλαγή εκλογικής περιφέρειας. Εν τέλει το δέχθηκε ο ένας από τους τρεις ο Βουλευτής Αβδελάς ο οποίος θα μετακινηθεί στην περιφέρεια Γρεβενών. Όπως και να έχει η Νέα Δημοκρατία αποδυνάμωσε και με αυτόν τον τρόπο την Ελληνική Λύση-Κυριάκος Βελόπουλος (σ.σ. Το πλήρες όνομα είναι πιο fun!) αφαιρώντας δύο εκλεγμένους βουλευτές από το παιχνίδι. Πέρα από την επίθεση των φιλικών μέσων που αρθρογραφούν -και σίγουρα θα πείσουν αναγνώστες- περί διάλυσης της Ελληνικής Λύσης-Κυριάκος Βελόπουλος.

Πλέον διαφορετικό ενδιαφέρον αφορά το debate των πολιτικών αρχηγών και περιμένουμε να δούμε αν ο Κυριάκος Βελόπουλος⟨™⟩ θα κινηθεί επιθετικά προς έναν πολιτικό αρχηγό που φέρεται να προσπάθησε να του κλέψει τρία στελέχη λιγότερο από ένα μήνα πριν τις εκλογές. 


Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ