H εκστρατεία τρόμου της ΝΔ, η δαιμονοποίηση ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 και η «τερατογένεση»

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς καμία ντροπή, επενδύει στην δαιμονοποίηση των αντιπάλων κρίνοντας πράγματα που ουδέποτε έχουν πει και εμφανίζοντας μια συνταγματική πρόβλεψη ως «τερατογένεση».

H εκστρατεία τρόμου της ΝΔ, η δαιμονοποίηση ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 και η «τερατογένεση»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που πολιτικοί προσκείμενοι στην Νέα Δημοκρατία εμφάνιζαν τον Βαρουφάκη ως τον άνθρωπο που «έβαλε την χώρα μέσα 100 δις, 200 δις ή και 800 δις» ανάλογα με τα κέφια του κάθε ομιλητή. Σαν τις ΜΕΘ επί Πανδημίας ένα πράγμα. Πλέον ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσιάζεται ως ο άνθρωπος που…θα ανταλλάξει το ένα –ν που έμεινε στο μικρό του όνομα με το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να κλείσει τις τράπεζες και να φέρει Μνημόνιο σε μια Κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα! Ο Γιάνης Βαρουφάκης λειτουργεί ως σκιάχτρο της δεξιάς για δύο λόγους: Γιατί συσπειρώνει το δεξιό και ακροδεξιό ακροατήριο ως «ο άνθρωπος που έπαιξε στα ζάρια την Ελλάδα και έκλεισε τις τράπεζες» -άσχετα αν τα Capital Controls ήταν ένα εργαλείο της Δεξιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη ώστε να λυγίσει ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015- ενώ την αντισυστημική ψήφο ατόμων που δεν ψηφίζουν με γνώμονα αριστεράς-δεξιάς, προτιμούν να την πάρει ένα «αντισυστημικό κόμμα της Δεξιάς» ως πιθανός συνεργάτης. Την ίδια στιγμή ο Μητσοτάκης δαιμονοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως αν εφαρμόσει την πολιτική του θα γυρίσουμε πίσω στα Μνημόνια.

Όμως η κορυφαία αντιθεσμική έκφραση του Πρωθυπουργού ουσιαστικά ώστε να εμφανίσει τα κόμματα της Αριστεράς πως λειτουργούν αντιθεσμικά είναι η επαναλαμβανόμενη «πολιτική τερατογένεση» με την οποία απειλεί την Δεξιά,
Για να το πούμε απλά: Το Σύνταγμα της χώρας ορίζει πως εφόσον ένα κόμμα συγκεντρώσει 150+1 ψήφους παίρνει εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης. Αν δεν το καταφέρει κανείς, τότε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στο πρώτο κόμμα να συνομιλήσει με τα υπόλοιπα κόμματα, αν μετά από 3 ημέρες δεν υπάρχει θετική έκβαση, τότε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στο δεύτερο και ύστερα στο τρίτο κόμμα. Δεν υπάρχει καμία πολιτική τερατογένεση λοιπόν. Η τερατογένεση υπάρχει στο μυαλό των επικοινωνιολόγων της Νέας Δημοκρατίας και μόνο. Τερατογένεση εννοούν το να μην Κυβερνήσει ξανά ο Μητσοτάκης. Αυτό που πρέπει όλοι να καταγγείλουμε και καταγγέλλουμε σε αυτές τις γραμμές, είναι πως το να εμφανίζεται η διερευνητική εντολή στο δεύτερο και το τρίτο κόμμα ως τερατογένεση αν δεν σχηματιστεί Κυβέρνηση με την συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί ακόμα μια προσβολή στο Σύνταγμα και την Δημοκρατία. Κάθετα και απόλυτα. Από την στιγμή που υπάρχει συνταγματική πρόβλεψη δεν μιλάμε για περίπτωση «νόμιμου και άρα ηθικού», δηλαδή να χειραγωγείται ένας νόμος εις βάρος του πνεύματος άλλων νόμων ή του Συντάγματος. Αλλά μιλάμε για απόλυτη συνταγματική λειτουργία. Επαναλαμβάνουμε είναι ύβρις από πλευράς Κυριάκου Μητσοτάκη να βαπτίζει μια πρόβλεψη του Συντάγματος ως τερατογένεση.

Με λίγα λόγια ο Πρωθυπουργός όχι μόνο κάνει υποθέσεις για να επιτεθεί σε αυτές τις υποθέσεις (ο Βαρουφάκης Υπ. Οικ. Του Τσίπρα ώστε να κλείσουν τις τράπεζες και να φέρουν μνημόνιο), αλλά επιτίθεται στο ίδιο το Σύνταγμα το οποίο ορκίστηκε να υπηρετεί. Οποιοσδήποτε σχηματισμός Κυβέρνησης με 150+1 έδρες, δεν αποτελεί Κυβέρνηση των Ηττημένων. Αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένη Κυβέρνηση Πλειοψηφίας. Οπότε εδώ αναδεικνύεται ο πραγματικός φόβος του Κυριάκου Μητσοτάκη και των χορηγών του, ο φόβος μιας προοδευτικής κυβέρνησης, που όμως έχει μικρές πιθανότητες να συμβεί.

Άρα τα λόγια που ακούμε αποτελούν μονάχα μια επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τους ψηφοφόρους του κέντρου και τους αναποφάσιστους, με ταυτόχρονη επίθεση στην αντισυστημική ψήφο, με σκοπό αυτή να καταλήξει σε κόμματα της άκρας δεξιάς (σ.σ. τον Κυριάκο Βελόπουλο και τον Ηλία… Κανελλιάρη) και όχι στο ΜέΡΑ25. Οι Μητσοτάκης και Τσίπρας προσπαθούν με κάθε τρόπο να ζητήσουν την ψήφο του ετεροπροσδιορισμού, ενάντια στην χαλαρή ψήφο. Δηλαδή ψηφίστε μας να μην βγει ο μπαμπούλας! Η σιγουριά των δύο εκλογικών αναμετρήσεων οδηγούν χιλιάδες κόσμου να ψηφίσουν το κόμμα με το οποίο συμφωνούν περισσότερο. Ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποιεί ενάντια στην χαλαρή ψήφο, με δόκιμο τρόπο πως «δεν υπάρχει χαμένη εκλογική αναμέτρηση» και πως «μπορούμε να κυβερνήσουμε με Προοδευτική Κυβέρνηση Συνεργασίας». Στον αντίποδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απειλεί πως η χαλαρή ψήφος φέρνει τερατογενέσεις. Που μια Κυβέρνηση που εκπροσωπεί το 47% του εκλογικού σώματος, μόνο τερατογένεση δεν μπορεί να θεωρηθεί μπροστά σε μια Κυβέρνηση του 35-36% με τεράστια αποχή που πήρε το μπόνους των 50 εδρών και ωθεί Κυβερνήσεις σε απόλυτο έλεγχο του Κράτους.

Το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε να ζήσουμε σε μια χώρα, είναι μια Κυβέρνηση του 39,8% που να μεταφέρει την ΕΥΠ, την ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ στο γραφείο του Πρωθυπουργού μονοπωλώντας την ενημέρωση και παρακολουθώντας τους εσωκομματικούς και μη αντιπάλους της, την ώρα που σε κυνηγά η Ευρώπη για παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου. Το ζήσαμε ε; Ε τότε καλά θα κάνουν οι ιθύνοντες να μην αποκαλούν τις συνταγματικές προβλέψεις ως τερατογενέσεις.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ