Ο Κυριάκος (μας) θα μας σώσει: Κουπόνια, επιδόματα και ένα 150άρι χαρτζιλίκι στους 18άρηδες

Μητσοτάκη, δώσ’ τα όλα. Δώδεκα μέρες μείνανε και κάτι ψιλά στο ταμείο του κράτους.

Ο Κυριάκος (μας) θα μας σώσει: Κουπόνια, επιδόματα και ένα 150άρι χαρτζιλίκι στους 18άρηδες
ΠΡΟΒΟΛΗ

Τα ρέστα της παίζει η κυβέρνηση της ΝΔ ενώ προηγείται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις της, 235 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να ανοίξει την ψαλίδα της διαφοράς στις 354 μονάδες, μοιράζει κάτι τελευταία ψιλά που έμειναν από το μαξιλάρι των 37 δις που είχε αφήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Έτσι μετά τα κουπόνια σίτισης, μετακίνησης και θέρμανσης που μοίρασε ο πολυχρονεμένος, σώζοντάς μας από την ανέχεια, χθες επανήλθε από τα ναυπηγεία Ελευσίνας, 12 μέρες πριν τις εκλογές, με πολλαπλές εξαγγελίες στις αμοιβές στο Δημόσιο. Εκείνο το Δημόσιο που έχει αποψιλώσει και αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και επανεκλεγεί, θα καταργήσει εντελώς όποτε δε θα χρειαστεί να δώσει τίποτα. Δαιμόνιο σχέδιο, ναι.

Έτσι, μας υποσχέθηκε αναμόρφωση του μισθολογίου στο Δημόσιο, με έμφαση στους χαμηλόμισθους, όσους έχουν θέσεις ευθύνης, αλλά και στους γονείς με αύξηση της οικογενειακής παροχής για όσους έχουν παιδιά. Και δεν δίστασε ο ηγέτης να πει ότι θα χρειαστεί να ξαναδεί τα ειδικά μισθολόγια, όπως των ενόπλων δυνάμεων και των γιατρών. Βλέποντας και εδώ μπροστά, αφού μέχρι το 2024 γιατρός στο ΕΣΥ δεν θα έχει μείνει ούτε για δείγμα.

Μετά κούνησε τον κουμπαρά άκουσε και κάτι να κουδουνίζει ακόμα. Ανοιχτοχέρης όπως είναι, χαρτζιλίκωσε τους 18άρηδες, που τον αποθεώνουν στο TikTok, με ένα 150άρι το κεφάλι, γεγονός που του εξασφάλισε τη θέση του θείου που κάθεται με τη νεολαία.

Τότε θυμήθηκε τον ΕΝΦΙΑ και, μη έχοντας ούτε ευρώ στην τσέπη αλλά και κινδυνεύοντας να θεωρηθεί κομμουνιστής με τόσα κουπόνια, Δημόσιο, κράτος και παροχές, σκέφτηκε να δράσει γρήγορα. Έτσι είπε το αμίμητο: «Σήμερα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε ακόμη μία παρέμβαση που σχετίζεται με τον ΕΝΦΙΑ και συνδέεται με τις πολιτικές μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών. Όποιο σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών θα έχει επιπλέον έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ».

Σε ελεύθερη μετάφραση αυτό σημαίνει: πληρώστε τις ιδιωτικές ασφαλιστικές, να βγάλουν κάτι παραπάνω -έχω κάνει ντιλ θα πάρω ποσοστό- και θα σας δώσω εγώ μια εκπτωσάρα, να με το συμπάθιο. Τώρα πού θα βρείτε τα λεφτά να πληρώσετε τα πανάκριβα ασφάλιστρα για να πάρετε πίσω ψίχουλα, είναι άλλο θέμα. Ένας άνθρωπος είναι, δεν μπορεί να τα σκέφτεται όλα. Κάντε και κάτι μόνοι σας.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ