Μόνος στο σπίτι

Η Δημοκρατία έφυγε για διακοπές και άφησε τον Κυριάκο μόνο στο σπίτι, βάζοντας την Δικαιοσύνη και την Δημοσιογραφία να τον προσέχουν.

Μόνος στο σπίτι
ΠΡΟΒΟΛΗ

Δυστυχώς όμως στην περίπτωσή μας η Δικαιοσύνη έχει ήδη έναν κρυφό κώδικα επικοινωνίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ η Δημοσιογραφία είναι κάτι περισσότερο από ευτυχισμένη μαζί του. Ειδικά όταν τα μέλη που την απαρτίζουν έχουν την ευκαιρία να αποτελέσουν ένα μέρος της στρατιάς των δημοσιογράφων του Μεγάρου Μαξίμου (σ.σ. περίπου 400 συνεπείς ή ασυνεπείς εργαζόμενοι στο payroll) ή εργαστούν στο γραφείο Τύπου κάποιου βουλευτή ή Υπουργού παράλληλα με την εργασία τους.

Βέβαια βλέποντας κανείς το χθεσινό τηλεοπτικό πάρτι, δεν είχε καμία αμφιβολία ποιο κόμμα υποστηρίζουν οι περισσότεροι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι. Τα δάνειά τους θα συνεχίσουν να τα παίρνουν κανονικά για τις ζημιογόνες επιχειρήσεις τους αρκεί να λένε αυτό που πρέπει: «Κυριάκο Σωτήρα μας». Με κάθε ειλικρίνεια και χωρίς να κρίνουμε τους ψηφοφόρους που έκαναν αυτή την επιλογή, το 40,79% σημαίνει πλήρη αποδοχή του προγράμματος της ΝΔ, αλλά και των πεπραγμένων της προηγούμενης τετραετίας. Οι πολίτες γνωρίζουν πως τα σκάνδαλα των απευθείας αναθέσεων, των υποκλοπών, των εταιρειών που πήραν δουλειές ενώ ιδρύθηκαν μια ημέρα πριν, δεν θα διερευνηθούν. Τους φτάνει που έβαλαν το παιδί τους σε μια (κακοπληρωμένη) δουλίτσα χάρη στον τοπικό βουλευτή. Ενώ συγκεκριμένα, τα σκάνδαλα των Τεμπών και των υποκλοπών δεν θα δείξουν πολιτική ευθύνη με ονοματεπώνυμο. Βέβαια, δεν φταίει ο πολίτης που τα υπόλοιπα κόμματα δεν μπόρεσαν να τον πείσουν στον βαθμό που να απειληθεί η Νέα Δημοκρατία. Αντίστοιχα, η ΝΔ έκανε επιτυχημένη εκστρατεία στο ζήτημα της οικονομίας παρουσιάζοντας όσους ήθελαν να δώσουν κάτι περισσότερο στον λαό ως «παραμυθάδες» στην καλύτερη των περιπτώσεων. 

Οι ευθύνες που απορρέουν από τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ και την μετακίνηση της κοινωνίας προς τα δεξιά είναι μεγάλες και οφείλουν να αναζητηθούν. Από εκεί και πέρα όμως ο κόσμος της Αριστεράς οφείλει να βρει και να δώσει διεξόδους, ακόμα και αν πρέπει να τα κάνει όλα από την αρχή. Δεν είναι η πρώτη σοβαρή κρίση της Αριστεράς, όμως τώρα είναι η στιγμή να δώσει διέξοδο στον πολίτη. Μεγάλο μερίδιο στην νίκη της Νέας Δημοκρατίας φέρουν τα ΜΜΕ τα οποία αφού υποβάθμισαν και αποσιώπησαν σημαντικά ζητήματα (σ.σ. Υποκλοπές, Τέμπη, Νεκροί Κορωνοϊού εκτός ΜΕΘ, Επαναπροωθήσεις, Ιδιωτικοποιήσεις στα... πάντα), έδειξαν πως έμαθαν το μάθημα του Δημοψηφίσματος και χειρίστηκαν το κομμάτι της προπαγάνδας πιο έξυπνα. Να αναφέρουμε πως το ΑΠΕ-ΜΠΕ (που υπάγεται στο Γραφείου του Πρωθυπουργού) την τελευταία εβδομάδα ανέβαζε προγράμματα που ΘΑ βγουν κάποια στιγμή, για έργα και θέσεις εργασίας αμφιβόλου ύπαρξης ή πλατφόρμες που θα ανοίξουν τον Ιούλιο. Τα Μέσα φυσικά τα αναπαρήγαγαν με χαρά. Από κοντά και οι τράπεζες, οι οποίες χρυσώθηκαν επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη διαχειριζόμενες τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αποσείοντας από πάνω τους τις ευθύνες των κόκκινων δανείων τα οποία ξεπούλησαν και δημιούργησαν υγιή portfolio. Σήμερα κιόλας οι χρηματιστηριακές έβγαλαν ανακοινώσεις... υπέρ της Κυβέρνησης (σ.σ. δεν γνωρίζουμε αν έχει ξανασυμβεί, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει).

Το κακό που έρχεται μπροστά μας είναι η Συνταγματική Αναθεώρηση, η οποία θα περιλαμβάνει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και οτιδήποτε άλλο αποτελούσε λαϊκή κατάκτηση. Το δε ΑΣΕΠ, ξεχάστε το. Με τις «γαλάζιες προσλήψεις» γιγαντώθηκε το πελατειακό κράτος της Νέας Δημοκρατίας, έτσι θα προχωρήσουν. Σταδιακά ή άμεσα το ΑΣΕΠ θα καταργηθεί. Για τον νόμο Περί (μη) Ευθύνης Υπουργών, ούτε λόγος. Εκεί θα είναι να μας θυμίζει το αιώνιο θράσος των πολιτικών που αποζητούν το ακαταδίωκτο για τις διακομματικές και πάσης φύσεως λαμογιές τους. Ο Κυριάκος έμεινε μόνος στο σπίτι, έχει τα κλειδιά και τα ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία και θα μοιράσει όπως επιθυμεί ενδυναμώνοντας το πελατειακό κράτος και την διαφθορά. Μια κανονική Ορμπανική Δημοκρατία. Εδώ είμαστε και εδώ θα είμαστε, να κάνουμε και εμείς αυτό που μπορούμε στο πλαίσιο του δυνατού και να βοηθήσουμε την Αριστερά και κυρίως την νέα γενιά να βρει την φωνή της. Μια φωνή που χάθηκε από απανωτά λάθη που ξεκίνησαν στο Δημοψήφισμα και σύρθηκαν μέχρι σήμερα στα πόδια μας.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ