Γιατί αυτοί δεν είμαστε

Δεν είμαστε μόνο ό,τι τρώμε. Είμαστε και ό,τι ψηφίζουμε. 

Γιατί αυτοί δεν είμαστε
ΠΡΟΒΟΛΗ

Δεν επηρέασε την ψήφο σας ότι ο Μητσοτάκης αγόρασε με τα χρήματά μας παράνομο, διεθνώς απαγορευμένο λογισμικό και παρακολουθούσε την Ευγενία Μανωλίδου και την Τζένη Μπαλατσινού για να ακούσει τι λένε στις ιδιωτικές τους στιγμές ο Γεωργιάδης και ο Κικίλιας. Γιατί θα το κάνατε κι εσείς αν ήσασταν στη θέση του.

Δεν επηρέασε την ψήφο σας το ότι ο επικεφαλής της Υγειονομικής Επιτροπής για την πανδημία εκπόνησε μελέτη που αποδείκνυε ότι με εντολή της η κυβέρνηση άφησε να πεθάνουν 17.000 πολίτες εκτός ΜΕΘ. Αργότερα δήλωσε ότι «αποτύχαμε παταγωδώς». Γιατί κι εσείς το ίδιο θα κάνατε στη θέση της κυβέρνησης.

Δεν επηρέασε την ψήφο σας που η αστυνομία κυνηγούσε και έδερνε ανυποψίαστους πολίτες στις πλατείες και τα πάρκα των πόλεων. Η αστυνομία που αν σας εντόπιζε σε μια παραλία μόνους σας και δεν φορούσατε μάσκα, σας έβαζε πρόστιμο 150€. Γιατί κι εσείς το ίδιο θα κάνατε αν είχατε λίγη εξουσία.

Δεν επηρέασε την ψήφο σας ότι λαμπάδιασε η Βόρεια Εύβοια και από το υπουργείο δόθηκε εντολή «μη κατάσβεσης» των εστιών φωτιάς. Αργότερα το κατάγγειλαν «γαλάζια» στελέχη και πολιτευτές. Γιατί κι εσείς το ίδιο θα κάνατε απ´ τη θέση του υπουργού.

Δεν επηρέασε την ψήφο σας η ανεξέλεγκτη και αυθαίρετη αύξηση 570% στο ηλεκτρικό ρεύμα. Ούτε η αύξηση 200% σε κάποια τρόφιμα. Ούτε που ο πληθωρισμός στα τρόφιμα ακόμα είναι 14% και κάθε μέρα ακριβαίνουν και θα ακριβαίνουν. Κανείς δεν παρενέβη δραστικά για να σταματήσει αυτή η φρενίτιδα αισχροκέρδιας. Γιατί το ίδιο ανίκανοι θα ήσασταν κι εσείς.

Δεν επηρέασε την ψήφο σας το ρουσφέτι του Καραμανλή, ο ακατάλληλος σταθμάρχης, που σκότωσε 57 νέα παιδιά, σε ένα σαραβαλιασμένο σιδηροδρομικό δίκτυο που ο Καραμανλής άφησε να ρημάζει. Ούτε επηρεαστήκατε από τη σάπια κονσόλα που σας παρουσίασαν ως «τηλεδιοίκηση». Γιατί κι εσείς αυτά θα κάνατε.

Δεν επηρέασε την ψήφο σας ότι πηγαίνατε για κάτι καλύτερο οικονομικά και καταντήσατε να περιμένετε κουπόνια για να ζήσετε. Κάτι σαν τις «σοβιετίες» που επιδεικτικά ειρωνευόσασταν από πάντα. Γιατί το ίδιο δεν θα ενδιαφερόσασταν κι εσείς.

Δεν επηρέασαν την ψήφο σας οι υπερμεγέθεις μάσκες κοροϊδίας, το σκόιλ ελικίκου, η μάσα της Νικολάου, του Πάτση, του Χειμάρα, του Παπαθανάση, του Μαραβέγια που σας καταλήστεψαν, που συμφώνησαν να σας πάρουν τα σπίτια μπιτ παρά, ούτε επηρέασε την ψήφο σας που βρέθηκαν αδιευκρίνιστα ποσά στους λογαριασμούς του Άδωνι Γεωργιάδη που ξαφνικά τον πλούτισαν. Γιατί κι εσείς αυτά θα κάνατε.

Δεν επηρέασε την ψήφο σας το ότι χιλιάδες καλλιτέχνες σε απόγνωση, διαμαρτύρονταν για την απαξίωσή τους, σε διαρκείς κινητοποιήσεις επί μήνες, με κρύα, με βροχές, μέσα σε παγωμένες καταλήψεις χωρίς φαγητό και βοήθεια. Γιατί το ίδιο θα αδιαφορούσατε, επειδή δεν είσαστε και ούτε θα μπορούσατε να είσαστε ποτέ καλλιτέχνες, ούτε να ενδιαφερθείτε για κάτι που δεν έχει άμεσο, δικό σας όφελος.

 

Δεν είστε στην κυβέρνηση, δεν είστε υπουργοί, δεν παίρνετε αποφάσεις. Καμία. Πολίτες είστε, που προσπαθείτε να επιβιώσετε.

Δεν είμαστε μόνο ό,τι τρώμε. 

Είμαστε και ό,τι ψηφίζουμε. 

Γι αυτό είναι επιτυχημένη αυτή η κυβέρνηση. Γιατί είναι φτιαγμένη κατ´ εικόνα και καθ´ ομοίωσίν σας. Εσάς, των γονιών σας, των αδερφιών σας, των παιδιών σας.

Στην ίδια χώρα όμως, υπάρχουν κι εκείνοι ξέρετε που επηρεάστηκαν απ´ όλα αυτά. Τα διάβασαν, τα μελέτησαν, έβγαλαν τα συμπεράσματά τους και αποφάσισαν να μην τα αποδεκτούν, γιατί δεν τους αξίζουν. Ούτε στους ίδιους, ούτε στα παιδιά τους.

40% απείχαν εντελώς απ´ τις κάλπες. Εκατομμύρια πολιτών. Από το υπόλοιπο 60% που προσήλθε στις κάλπες, το 60% ΔΕΝ ψήφισε Νέα Δημοκρατία.

Εκείνοι, αυτοί οι άλλοι, οι απείρως περισσότεροι, βροντοφωνάζουν σε αυτή τη μειοψηφία που παριστάνει αλαζονικά την πλειοψηφία ένα και μόνο πράγμα: 

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ. 

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ