Φασίστες και Ομοφοβικοί στο Ντους

Ξεσηκώθηκαν τα ορκ του πανελλήνιου πως μια δασκάλα έπαιξε ταινία πορνό στα παιδιά. Αγνοώντας πως μιλάμε για μια πολυβραβευμένη ταινία που έχει παιχθεί ήδη σε δεκάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Φασίστες και Ομοφοβικοί στο Ντους
ΠΡΟΒΟΛΗ

Για να τα πιάσουμε από την αρχή, η ταινία Αγόρια στο Ντους ξεκινά το στόρι της μετά από μια προπόνηση παιδιών χόκεϊ επί χόρτου, όπου ο προπονητής ρώτησε έναν μικρό αθλητή αν είναι «Άντρας ή Ποντίκι» και τον προέτρεψε να γίνει άντρας (man up στον αγγλικό υποτιτλισμό). Πρόκειται για μια ταινία σουηδικής παραγωγής που έχει προβληθεί σε δεκάδες σχολεία της Ελλάδας και οι αντιδράσεις προέρχονται από δύο μεμονωμένους γονείς. Υποστήριξαν πως το παιδί τους δεν έφαγε και έκανε εμετό. Βέβαια υπάρχουν δεκάδες λόγοι για ένα παιδί δημοτικού να κάνει εμετό, πέρα από τις γαστρεντερίτιδες που κάνουν πάρτι στα σχολεία. Για τους γονείς έφταιγε το μικρού μήκους φιλμ των 9 λεπτών που παρατηρεί δύο αγόρια να αναρωτιούνται τα όρια της αρρενωπότητας και την σύγκρουση μεταξύ αθωότητας και περιέργειας. Όπου εκτός ερωτικού κόνσεπτ δίνουν ένα φιλί.

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν πως η ταινία ΔΕΝ είναι ερωτική. Είναι εγκεκριμένη από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και βρίσκεται στην πλατφόρμα Cinedu, μαζί με άλλες ταινίες για σχολεία. Η ταινία έχει αποσπάσει ανάμεσα στα άλλα και τα εξής βραβεία: Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας, Cinekid (Σίνεκιντ), Άμστερνταμ. Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Μικρού Μήκους Ταινίας, Flickerfest (Φλικερφέστ), Σίδνεϊ. Βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA), Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν. Βραβείο Καλύτερης Σκανδιναβικής Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου BUFF (Μπουφ), Μάλμε.

Οι ταινίες που βρίσκονται στο cinedu είναι εγκεκριμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από το Υπουργείο Παιδείας (άρα φταίει η Υπουργός-παπαδιά). Η ταινία θεωρείται κατάλληλη από 11+. Προβλήθηκε σε μαθητές 10 ετών. Αν το αμάρτημα της δασκάλας είναι τόσο μεγάλο, μπορούμε να την κάψουμε ως μάγισσα ή αν είμαστε πιο προοδευτικοί να την λιθοβολήσουμε στο Σύνταγμα να μην αυξήσουμε και τα Αέρια του Θερμοκηπίου. Πιστεύει κανείς πως αν μια ταινία έχει υπόδειξη 13+ και την δει ένα δωδεκάχρονο παιδί, θα πάθει κάτι; Αυτά είναι αστειότητες. Οι περισσότεροι έκριναν την ταινία από τον τίτλο. Κυρίως οι δημοσιογράφοι που τάσσονται στον δεξιό/ακροδεξιό/θρησκευτικό χώρο, που έκαναν λόγο για ερωτική ταινία, με διάθεση να αποσπάσουν κλικς.

Ουσιαστικά η ταινία πραγματεύεται τι είναι επιτρεπτό και τι όχι σε μια ανδρική φιλία. Το γεγονός πως ένα παιδί έκανε εμετό, σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με μια ταινία που έχει εγκριθεί στις περισσότερες χώρες τις Ευρώπης που εντάσσουν την παρακολούθηση ταινιών στα προγράμματά τους. Το να χάσει μια δασκάλα την εργασία της, όπου είναι φανερό πως πήγε να δώσει το κάτι παραπάνω εντάσσοντας την παρακολούθηση ταινιών στο πρόγραμμα, είναι άδικο και απαράδεκτο. Θυμηθείτε την στιγμή για όταν ζητήσουν να βγει η θεωρία της Εξέλιξης από τα σχολικά βιβλία και η χώρα θα έχει μετατραπεί σε πολιτεία του Αμερικάνικου Νότου.

Φασίστες, θρησκόληπτοι και οι συν αυτοίς, παρακαλούνται να κάνουν ένα κρύο ντους να ηρεμήσουν λιγάκι, γιατί καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να τους ανεχτούμε. Αν το παιδί έκανε εμετό για ένα πεταχτό φιλί ενός δευτερολέπτου, τότε να αφήσουμε στην άκρη το αίτιο και το αιτιατό και να βγάζει ο καθένας μόνος του τα αυθαίρετα συμπεράσματά του. Μετά όμως να μην απορούμε όταν τα ορκ μιλάνε για ξαφνικίτιδες και σχέδιο μείωσης του πληθυσμού και του ελλάνιου δι εν έι. 

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ