Με Μαραντζίδη θα διεκδικήσετε την Αριστερή ψήφο;

Τι προσλάβατε ρε μ....;

Με Μαραντζίδη θα διεκδικήσετε την Αριστερή ψήφο;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε μια επιλογή που σόκαρε τον κόσμο της Αριστεράς προέβη η ηγεσία της Κουμουνδούρου προσλαμβάνοντας τον Νίκο Μαραντζίδη (ξεκινά τα καθήκοντά του αύριο) ως επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του. Ο ίδιος ο Μαραντζίδης έχει κάνει εδώ και λίγα χρόνια στροφή μακριά από τις επιλογές Μητσοτάκη τον οποίο και κρίνει ως αυταρχικό, ενώ σχεδόν αυτοπροσλήφθηκε με άρθρο γνώμης στην Καθημερινή της προηγούμενης Δευτέρας. 

Το πρόβλημα είναι πως ο Νίκος Μαραντζίδης έχει ως προσωπικό του κοινό τους ακροκεντρώους, αυτό τον συνδυασμό τραμπιστών, alt right και νεοφιλελεύθερων. Με την θεωρία των δύο άκρων, με την εξίσωση δηλαδή του κομμουνισμού και του ναζισμού, μπήκε στις καρδιές τους και με άρθρα περί ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς στους σελιδοδείκτες τους. Πρόκειται για έναν πολιτικό βαθιά συντηρητικό με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Είναι όμως περίεργο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει τον χώρο της Αριστεράς, της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς (μιας και οι εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ πήγαν μπλοκ στην Νέα Δημοκρατία), να κινείται ακόμα πιο δεξιά, σε επικίνδυνα αντικομμουνιστικά μονοπάτια. Σε σημείο να πρέπει να αρχίσουμε να απορούμε μήπως έρχεται το τέλος του κόσμου και δεν μας το λένε, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προσέλαβε έναν αντικομμουνιστή για να χτυπήσει τις διαρροές προς την Νέα Δημοκρατία (9,1% σύμφωνα με το exit poll), την Ελληνική Λύση (3,1%) και πιθανώς το ΠΑΣΟΚ (Άλλο ένα 9,1%), παραβλέποντας πως αυτή μπορεί να ήταν μια ευκαιριακή ψήφος αντίδρασης του 2019 κατά της υποψηφιότητας Μητσοτάκη και πως αυτούς τους ανθρώπους μπορεί να μην τους είχε ποτέ ως κοινό που συσπειρώνεται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά πάσα πιθανότητα μιλάμε για την απολιτίκ ψήφο που επιλέγει με κριτήρια μάρκετινγκ και ΜΜΕ. Εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να χτυπήσει την αυτοκρατορία Μητσοτάκη (ΑΠΕ ΜΠΕ, ΕΡΤ, ιδιωτικά κανάλια και την πληθώρα των site) που «λιβανίζει» το... Λιοντάρι του Αιγαίου (σ.σ. ας δίνουμε ιδέες στους αυλοκόλακες του Μητσοτάκη να μην βαριόμαστε) νυχθημερόν.

Προσπαθεί δηλαδή να ακολουθήσει την μετατόπιση της κοινωνίας προς τα δεξιά, όπου η κοινωνία κινήθηκε έτσι εξαιτίας της Ορμπανοποίησης της χώρας κατά την αυταρχική διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αντί λοιπόν να κρατήσουν τον χώρο τους, προτιμούν να μετακινηθούν μαζί με τους ψηφοφόρους. Αυτό μπορεί να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τα ποσοστά του ΚΚΕ, αλλά και να φέρει το ΜέΡΑ25 στην Βουλή, καθώς είναι βέβαιο πως θα χάσει ψήφους εξ αριστερών.

Το 2012 δεν είναι μακριά και οποιοσδήποτε κάνει την σύγκριση του τότε ΣΥΡΙΖΑ με τον σημερινό θα πληγωθεί. Παραβλέποντας τα σκισμένα μνημόνια και ατάκες που σωστά ειπώθηκαν μέχρι να αντικρίσουν την ευρωπαϊκή τιμωρητικότητα της Μέρκελ και του Σόιμπλε, με το reality check της πίεσης των κλειστών τραπεζών και της στάσης της Ευρώπης προς τον «ακροαριστερό» τότε Αλέξη Τσίπρα (σ.σ. Radical leftist, ριζοσπάστη αριστεριστή τον αποκαλούσε η πλειονότητα των ΜΜΕ της Ευρώπης). Τότε παρατηρήθηκε η πρώτη μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο και πλέον η μετατόπιση γίνεται προς τα δεξιά. Από καρδιάς καλό κουράγιο στους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στο κομμάτι της Αριστεράς και των δικαιωμάτων (σ.σ. όσοι και αν είναι) και ας κάνουν και αυτοί οτιδήποτε μπορούν να ακουστούν.

Η προοπτική μεταμόρφωσης του ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ με... χαμηλά λιπαρά πρέπει να είναι ένα εφιαλτικό σενάριο για τους ίδιους.

Αυτά συμβαίνουν την ώρα που στο Καμπ στο Μαυροβούνι στην Λέσβο έχουν επιβληθεί (νομότυποι και απάνθρωποι) περιορισμοί στην διανομή φαγητού σε πρόσφυγες. Θέμα που θα πιάσουμε με την πρώτη ευκαιρία.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ