Ελλάδα 2.0.23: Ούζο, συρτάκι, κουλούρι και μπουζούκι

Το 2020 οι πρώτες πτήσεις στο Αεροδρόμιο Μακεδονία και το Ελ. Βενιζέλος έτυχαν υποδοχής με αψίδες νερού από πυροσβεστικά. Σήμερα υποδεχθήκαμε τον στόλο με κουλούρι και συρτάκι. Το όραμα της Δεξιάς για την Ελλάδα είναι η Ελλάδα του 1960. Χωρίς να λείπουν τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα.

Ελλάδα 2.0.23: Ούζο, συρτάκι, κουλούρι και μπουζούκι
ΠΡΟΒΟΛΗ

Για 1.200 και 500 τουρίστες (σ.σ. η χωρητικότητα των κρουαζιερόπλοιων αν ήταν γεμάτα) η Θεσσαλονίκη προσκύνησε. Η συμπρωτεύουσα, η πολιτιστική πρωτέυουσα της Ευρώπης του 1997, λύγισε μπροστά σε λίγα δολάρια. Έτσι μας εκπαιδεύουν.

Ο επισιτισμός με έχει βοηθήσει και τον έχω βοηθήσει. Είναι ένα αντικείμενο που το γνωρίζω και το τίμησα κάθε φορά που δεν μπορούσα να ζήσω από την δημοσιογραφία. Ποτέ μου όμως δεν έχω συναντήσει αυτή την δουλοπρέπεια. Να υποδεχόμαστε τουρίστες με αψίδες νερού από πυροσβεστικά, με συρτάκι, ώπα, ντου γιου λάικ μαμαζέλ δι γκρις και κουλούρι Θεσσαλονίκης. Οποία ξεφτίλα. Χίλιοι εφτακόσιοι άνθρωποι πάνε για καφέ όταν παίζει ο Ηρακλής βρε τελειωμένοι. Στα κρουαζιερόπλοια, τρώνε, διασκεδάζουν, σου αφήνουν 3,5 ευρώ για τον καφέ και ενάμιση για μαγνητάκι με τον Πύργο τον Λευκό, τον Πειραιά ή τον Σάτυρο με μια Νύμφη.

Για ένα πεντάευρο ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης -νεοφιλελεύθερος δεξιός της σχολής Μητσοτάκη- προσκύνησε. Μας ταξίδεψε στην Ελλάδα του '60 που το να έρθει ένας τουρίστας με το συνάλλαγμά του ήταν η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

Ιδανικά να κάνουμε και μερικούς οίκους ανοχής μόνο για τουρίστες. Ένα Blue Light District (γιατί όλη η Ελλάδα είναι γαλάζια) για άντρες και γυναίκες, για κάθε σεξουαλική προτίμηση και βίτσιο. Δεν μπορείς να επισκέπτεσαι τους ιθαγενείς και να μην πηδήξεις και έναν από αυτούς για σουβενίρ.

“F*ck a Greek poor” σας βρήκαμε την νέα καμπάνια του ΕΟΤ

Γ*μήστε τον φτωχό, λεφτά έχετε και εμείς θέλουμε τα λεφτά σας. Γιατί πάνε τόσοι άνθρωποι στην Ταϊλάνδη; Πως τους αφήνετε δεξιούληδες; Λεφτά δεν είναι και αυτά; Γιατί να μας βιάζουν τα παιδιά μόνο οι σκηνοθέτες, οι παντοπώληδες, οι παπάδες και οι σύμβουλοί σας και όχι οι τουρίστες; Δεν υπάρχει κακό χρήμα μόνο χρήμα.

Σε όλους εμάς που έχουμε εργαστεί στον τουρισμό το αίμα μας ανεβαίνει διαρκώς στο κεφάλι, όχι μόνο για την δουλοπρέπεια και τους αγώνες δρόμου σερβιτόρων με δίσκο που έχουμε δει επί Νέας Δημοκρατίας. Αλλά για το κακό προϊόν. Πουλάνε ακόμα Αμαλίες και Τσολιάδες, Ζορμπά και μπουζούκι, ούζο και ώπα, την Ελλάδα του '60 το 2023. Την ίδια Ελλάδα του '60 που βλέπετε στην τηλεόραση επειδή τσιγκουνεύονται κάποια λαμόγια να δώσουν 5 φράγκα για μια ελληνική ταινία του 2010.

Έχουμε πολιτισμό, το κερατάκι σας. Όχι τον πολιτισμό σας. Που αρχίζει στην Μόνικα και τελειώνει στον Ρουβά. Έχουμε τραγωδίες, έχουμε σύγχρονο χορό που δεν έχει το εμπόδιο της γλώσσας, έχουμε μουσική σε μια εύηχη γλώσσα και εσείς πουλάτε την Ελλάδα του '60 και το παρουσιάζετε ως... Happening για να πουλήσετε success story;

Πότε γίναμε οι χαβανέζες και οι χαβανέζοι που περνάμε το στεφάνι με τα λουλούδια στον τουρίστα; Πότε γίναμε οι σκλάβοι που θα κάναμε τούμπες για ένα δολάριο; Πότε ο Έλληνας εργαζόμενος έγινε ο δουλοπάροικος που κάνει αέρα με το φοινικόφυλλο στον τουρίστα ή του διώχνουμε τα κουνούπια; 

Δέκα μέρες-δύο εβδομάδες πριν έγραφα για το καταραμένο το φοινικόφυλλο και κάθε μέρα πάμε ένα βήμα πιο κοντά. Φοβόμασταν μην γίνουμε οι σερβιτόροι της Ευρώπης και τώρα φοβόμαστε μην πάψουμε να είμαστε οι σερβιτόροι της Ευρώπης, που λέει και η υπέροχη γυναίκα μου.

Με την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και με το πρόσωπο του Ελληνικού Τουρισμού καλό είναι να μην παίζουν οι νεοφιλελεύθεροι μαθητευόμενοι μάγοι. Δεν έχουν ιδέα από Πολιτισμό. Εϊδαμε τις επιλογές τους. Είδαμε το ΠΔ85. Είδαμε τι εκτιμούν και τι όχι. Είδαμε τις συναυλίες σε καρότσες εν μέσω Covid. Είδαμε και στην ΔΕΘ που όλοι οι κυβερνητικοί βούλιαξαν τα σκυλάδικα. Γιατί εκεί αρχίζει και τελειώνει ο πολιτισμός τους. Ώπα, ούζο, ήλιος, Αμαλίες και Τσολιάδες πασπαλισμένοι με Ζόρμπα δε Γκρικ. Δύσμοιρε Καζαντζάκη ευτυχώς δεν ζεις, να δεις την ξεφτίλα. Αλλά εσύ είσαι ελεύθερος. 

Ήδη οι περισσότεροι νέοι έχουν αρχίσει να βλέπουν με εχθρικό μάτι τους τουρίστες. Κυρίως γιατί δεν έχει μείνει σπίτι να νοικιάσουν και επειδή δεν θα έχουν καμία επιλογή για διακοπές, καθώς χρειάζονται 1.000 ευρώ για 5 μέρες στην καλύτερη. Μην το κάνετε χειρότερο. 

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ