Τελικά ψηφίζουμε στις εκλογές ή σε ριάλιτι;

Όπως το ‘λεγε ο συγχωρεμένος ο Τζιμάκος: “Αυτές δεν είναι εκλογές, είναι τηλεπαιχνίδι”. Μόνο που, από Μεγάλο Παζάρι με μπόνους έδρες και ποσοστά συμμετοχής, τελευταία το ‘χουμε ρίξει στο My Style Rocks κι ο πιο στιλάτος ας κερδίσει.

Τελικά ψηφίζουμε στις εκλογές ή σε ριάλιτι;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στην αρχή, ο Μητσοτάκης έκανε Τικ-Τοκ για να μιλάει “με τους νέους”. Ύστερα ο Τσίπρας άρχισε τα “μπρο μου”, αλλά σα θείος που κάθεται με τη νεολαία και στην πραγματικότητα θέλει να πει “δικέ μου”. Ο Κουτσούμπας καιρό τώρα ταΐζει ηθελημένα (αν και, ως ένα βαθμό δικαιολογημένα) το Luben, ενώ οι θεομπαίχτες της ακροδεξιάς κάνουν θεολογικό high five στους ψηφοφόρους φλεξάροντας τριτοξάδερφα οσίων, αγίων και λοιπών μορφών της πίστης. Ύστερα η Ζωή έκλεισε μέσα στην “καρδούλα” της όλο το εκλογικό σώμα, (ακρο)δεξιόθεν κι εξ ευωνύμων, και τελικά η Νέα Δημοκρατία ήρθε να βάλει φωτιά στο επικοινωνιακό ντέρμπι κατεβάζοντας ολόκληρο… video game!

Όπως το ‘λεγε ο συγχωρεμένος ο Τζιμάκος: “Αυτές δεν είναι εκλογές, είναι τηλεπαιχνίδι”. Μόνο που, από Μεγάλο Παζάρι με μπόνους έδρες και ποσοστά συμμετοχής, τελευταία το ‘χουμε ρίξει στο My Style Rocks κι ο πιο στιλάτος ας κερδίσει. “Σημεία των καιρών”, θα μου πεις, και θα ρισκάρω να φανώ παλιομοδίτης που απαντώ: Σημεία, ναι. Και τέρατα!

Ξέρει, ανάθεμα, κανείς το πλήρες πρόγραμμα του κόμματος που θα ψηφίσει; Έχουμε πάρει μυρωδιά ότι ψηφίζουμε πρωθυπουργό σε κυβέρνηση κι όχι αρραβωνιάρη σε χολιγουντιανή κομεντί; Ψιλά γράμματα. Η Ελλάδα ψηφίζει, όχι γιατί είναι φιλελεύθερη, όχι γιατί είναι συντηρητική, αλλά γιατί είναι Νέα Δημοκρατία. Η Ελλάδα ψηφίζει, όχι ως αριστερή – σοσιαλίστρια, αλλά ως ΣΥΡΙΖΑία, ή ΠΑΣΟΚτζού, η ο,τι άλλο νιώθει και θυμάται απ’ το βαθύ της παρελθόν. Κι οι αναποφάσιστοι, αυτό το ρεύμα που ανέκαθεν υπήρχε ως ρυθμιστής του αποτελέσματος, πηγαίνει με τον άνεμο, όχι της αλλαγής ή της συντήρησης, αλλά του ιντερνετικού γέλιου και του καλογυρισμένου βίντεο. Είναι ν’ απορείς που μια ζωή γκρινιάζουμε για το αποτέλεσμα των εκλογών, λες και ψηφίσαν άλλοι;

Πήραμε τη δημοκρατία και την πνίξαμε στη μπαρούφα. Παίρνουμε τη μπαρούφα και τη μουλιάζουμε στο στυλ, την εξυπνάδα και το στυλιζαρισμένο τσαλάκωμα. Κι ύστερα πάλι, κάποιοι θα λένε: “Μα εγώ δεν ψήφισα για παρακολουθήσεις, δεν ψήφισα για ιδιωτικά κολέγια, δεν ψήφισα οικονομικά πειράματα, ούτε συναγελασμούς με δεινοσαύρους της ακροδεξιάς. Εγώ ψήφισα το μοντάζ του βίντεο, το σακάκι του αρχηγού, τις ατάκες στην πλατφόρμα, τις καρδιές και τα παιχνίδια”. Δεν άκουσες τα λόγια, όμως αυτά είναι που θα εκθέσουν και θα κυβερνήσουν, όχι η εικόνα του ριάλιτι. Δεν ψήφισες πολιτική, ψήφισες Φαίδωνα.

Ωραίος ο Φαίδων; Ωραίος! Σύντομα και πρωθυπουργός…

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ