Δεν είναι υποχρεωτικό να σπας πέτρες με βιοδιασπώμενο καλαμάκι σε γκούλαγκ

Με την υπέροχη σειρά που εγκαινίασε ο Μ. Βουλαρίνος για ναυαρχίδα του φιλελεδισμού και της σχετικοποίησης, ίσως να είναι η κατάλληλη στιγμή να αναφέρουμε ακόμα περισσότερα πράγματα που δεν είναι υποχρεωτικά.

Δεν είναι υποχρεωτικό να σπας πέτρες με βιοδιασπώμενο καλαμάκι σε γκούλαγκ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Μ.Βουλαρίνος από την Athens Voice έγραψε ένα νεοφιλελεύθερο tweet σε μορφή άρθρου (Το αρχειοθετήσαμε για να μην βγάζουν λεφτά από την κριτική), στο οποίο διατείνεται πως δεν είναι υποχρεωτικό να πας διακοπές σε ακριβό νησί και πως στους Έλληνες αρέσει η γκρίνια. Παραβλέποντας την οικονομική κρίση που έχει τσακίσει τα νοικοκυριά και τους «επαγγελματίες του τουρισμού» που διπλασίασαν τιμές, χωρίς να προσθέσουν υπηρεσίες. Τα περισσότερα δωμάτια είναι απλησίαστα για Έλληνες και ξένους τουρίστες.
   
Ένα από τα πράγματα λοιπόν που δεν είναι υποχρεωτικά, είναι το να παίζεις με τον πόνο των φτωχών για να γελάνε οι φιλελέδες. 

Ένα άλλο όπως προδίδει ο τίτλος, είναι πως δεν είναι υποχρεωτικές οι διακοπές σε γκούλαγκ να σπας πέτρες με βιοδιασπώμενο καλαμάκι.
Ένα άλλο πράγμα που δεν είναι υποχρεωτικό, είναι ο εξυπνακισμός και η υπεράσπιση της αισχροκέρδειας, όταν το μεγαλύτερο μέρος των συμπολιτών σου ΔΕΝ θα πάει διακοπές λόγω χρεών και ανέχειας.
Ανάμεσά τους οι 800.000 αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν είχαν καν τα χρήματα να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές ώστε να έχουν ασφάλιση για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Οι συγκεκριμένοι είναι ανασφάλιστοι έως τον Φεβρουάριο του 2024, εκτός αν αποπληρώσουν όλο το ποσό.

Ανάμεσα στα μη υποχρεωτικά πράγματα, είναι να μην ειρωνεύεσαι αυτούς που πλήρωναν 50 ευρώ για ένα basic δωμάτιο και πλέον η τιμή έχει διπλασιαστεί για τον ίδιο προορισμό και χωρίς να έχει συντελεστεί ανακαίνιση ή κάποια αλλαγή.
Αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, σερβίρουν ο ένας τον άλλο να περάσει η ώρα και στον άπλετο ελεύθερό τους χρόνο βαράνε μύγες.
Δεν ήταν υποχρεωτικό η Κυβέρνηση να δημιουργήσει το αφήγημα της τουριστικής χώρας των 12 μηνών τον χρόνο, όπως δεν ήταν υποχρεωτικό να πουλάνε παραμύθια μέσω των πολλών φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ.
Αυτά τα παραμύθια είχαν ως αποτέλεσμα, επιχειρηματίες του τουρισμού να επενδύσουν μεγάλα ποσά για μικρές εγκαταστάσεις των 5-10 δωματίων με ακριβή τιμή πόρτας, για να τα βλέπουν άδεια και οι ακυρώσεις να πέφτουν βροχή. Μεγαλύτερο πακέτο έφαγαν οι όμιλοι που θα δουν απόσβεση σε 30 χρόνια.
Γιατί ο τουρίστας δεν είναι ηλίθιος να πληρώσει τα τριπλάσια χρήματα από την Τουρκία και τα διπλάσια από την Κροατία για να πουλάει ο μέσος φιλελές λεκτικά παραμύθια επιτυχίας.
Τα ίδια έπαθε η Νέα Δημοκρατία με την «επένδυση στο Ελληνικό» που είναι τουλάχιστον στον αέρα. Με τον ίδιο τρόπο που επενδύουν επιχειρηματίες σε φωτοβολταϊκά και περιμένουν 20 μήνες να συνδεθούν στο δίκτυο.
Τα παραμύθια της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη που δεν στέκονται σε αριθμούς και σοβαρές προβλέψεις, πλήττουν τους επαγγελματίες στους τομείς αυτούς που έχουν δανειστεί μεγάλα ποσά τα οποία δεν θα μπορέσουν να αποπληρώσουν, αλλά πλήττουν και τους πολίτες που βλέπουν απλησίαστες τιμές σε κάθε πτυχή της ζωής τους.
Ναι, δεν είναι υποχρεωτικό να πας διακοπές στην Μύκονο, όπως δεν είναι υποχρεωτικό να πληρώσεις διακοπές στην Άνω Τραχανοπλαγιά σε τιμές Μυκόνου. Τουλάχιστον όταν σου έλεγαν «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει» και πως «υπάρχει ακόμα πολύ «λίπος στην κοινωνία» (για να σε «αδυνατίσουν»), μπορεί να ήταν χυδαίο, αλλά ήταν μια ειλικρινής θέση της πλουτοκρατίας.

Περιμένουμε λοιπόν τον κοινωνικό αυτοματισμό των υποτακτικών της Κυβέρνησης να μας ενημερώσουν πώς η γιαγιά τους έφερνε νερό από το πηγάδι και οι βρύσες είναι εκτός της μοδός, πως δεν είχαν ρεύμα, πως αυτοκίνητα το 1950 είχαν μόνο οι πλούσιοι.
Η Κυβέρνηση αυτή έχει ξεφτιλίσει κάθε έννοια ποιότητας ζωής και όταν καταρρεύσει το «ελληνικό όνειρο» αυτοί θα είναι στο εξωτερικό με όσα χρήματα έχουν εξασφαλίσει από τους επιχειρηματίες, οι οποίοι κατάπιαν αμάσητο το παραμύθι και περιμένουν ανάπτυξη. Περιμέντε, θα σας στείλει. Και να δούμε ποιος θα σπάει πέτρες στο λατομείο με το βιοδιασπώμενο καλαμάκι, ώσπου να γίνει χαλίκι.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ