Ο Πίνατ έμαθε τον Μητσοτάκη να κυνηγά την ουρά του!

Ελλείψεις οδηγών του ΕΚΑΒ την ώρα που ακόμα ένας συνάνθρωπός μας πέθανε σε καρότσα αγροτικού, αισχροκέρδεια στα ακτοπλοϊκά και μια Ακρόπολη που οι ιθύνοντες θέλουν νεκρό τουρίστα. Όλα προβλέψιμα, όλα ευθύνη του Επιτελικού Κράτους που έχει την εποπτεία.

Ο Πίνατ έμαθε τον Μητσοτάκη να κυνηγά την ουρά του!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σήμερα μαθαίνουμε από τους βουλευτές της Κυβέρνησης πως ο Πρωθυπουργός είναι πολύ θυμωμένος με τους… καραβοκύρηδες. Θυμωμένος θα έπρεπε να είναι με τον εαυτό του, που κατάλαβε το πρόβλημα όταν οι ξενοδόχοι και οι άνθρωποι της εστίασης άρχισαν να φωνάζουν. Για άλλη μια φορά ο Πρωθυπουργός τρέχει πίσω από τα προβλήματα που ο ίδιος και οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες του δημιουργούν. Πιστεύει πως ο ανταγωνισμός λειτουργεί και πως οι αγορές αυτορυθμίζονται. Ενώ αντίθετα δημιουργούν επίσημα ή ανεπίσημα καρτέλ. Πιο κατανοητό θα ήταν να πιστεύει σε δράκους και μονόκερους.

Χωρίς να υπάρχει μεγάλη τουριστική κίνηση, το ΕΣΥ έδειξε τα όριά του πριν καν φτάσουμε στα πρώτα μπάνια. Είναι γνωστό πως η ζέστη αλλά και τα μπάνια, μπορεί να δημιουργήσουν αύξηση σε τραυματισμούς και αδιαθεσίες, καρδιακά και πνευμονολογικά προβλήματα. Το πρόβλημα φάνηκε πριν καν δυναμώσει η τουριστική σαιζόν και πριν ο καύσωνας «μας δείξει τα δόντια του», όταν οι συμπολίτες μας ΕΚΑΒ έψαχναν και ΕΚΑΒ δεν έβρισκαν. Δεν έχουμε φτάσει καν στο σημείο να δούμε πως θα διαχειριστούν τα νοσοκομεία την αύξηση των περιστατικών στο δεκαήμερο του καύσωνα που μας περιμένει. 

Όλοι το περίμεναν. Κανείς δεν έκανε κάτι.

Στις 10 Ιουλίου η Λίνα Μενδώνη σκέφτηκε πως καλό είναι κάτι να γίνει με την Ακρόπολη, με ένα σύστημα που έχουν καταστρέψει με τους επιβάτες της κρουαζιέρας και οι συνθήκες μαζικού τουρισμού που δημιούργησαν, κεντρική επιλογή της Κυβέρνησης. Σε μια μπετοναρισμένη Ακρόπολη που αν κάποιος θελήσει να την επισκεφτεί αυτές τις ημέρες παίζει με την υγεία και την σωματική του ακεραιότητα. Που ο ανελκυστήρας ΑΜΕΑ δυσλειτουργεί και σε πολλές περιπτώσεις η Πυροσβεστική έχει κατεβάσει επισκέπτες ΑΜΕΑ από τον Ιερό Βράχο. Όλοι το περίμεναν. Κανείς δεν έκανε κάτι.

Με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων γνωστές και τις τιμές των καυσίμων μειωμένες και επίσης γνωστές, ο Πρωθυπουργός κατάλαβε το πρόβλημα από τα ρεπορτάζ που δείχνουν πτώση των κρατήσεων σε όλους τους νησιωτικούς προορισμούς, την ώρα που τα χρήματα του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού φτάνουν για μιάμιση διανυκτέρευση (116 ευρώ μ.ό. για κάθε δικαιούχο, ούτε…το χέρι σου δεν μπορεί να ταξιδεύσει με αυτά τα χρήματα).

Την ίδια στιγμή ξενοδοχεία και μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις έχουν βάλει πωλητήρια και περνούν στους μεγάλους ομίλους εσωτερικού και εξωτερικού, ενώ οι οικογενειακές επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση, με το τραπεζικό σύστημα να λειτουργεί όπως πάντα ταξικά. Για ακόμα μια φορά ο Πρωθυπουργός τρέχει πίσω από ένα πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε και μια από τις επιλογές του είναι να δώσει το «Ναυλώσαμε Pass» (οι υπόλοιπες επιλογές το πλαφόν και η φορολογία των υπερκερδών ή απροσδόκητων κερδών) προς μεγάλη χαρά για τις λίγες ακτοπλοϊκές εταιρείες που λειτουργούν σε συνθήκες μειωμένου ανταγωνισμού. 

Update: Στην σύσκεψη στο Μαξίμου «αξιολογήθηκε η κατάσταση και θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι». Τα καύσιμα από τα 1.100 τον τόνο πήγαν στα 600 ευρώ. Το 2022 τα καύσιμα εμφάνισαν αύξηση 34% και η αύξηση στα εισιτήρια ήταν 34%. Φέτος με πτώση περίπου 45% στην τιμή των καυσίμων, αυξήθηκαν λίγο τα εισιτήρια. Ταυτόχρονα τα πλοία πλέουν με μικρότερη ταχύτητα και πιάνουν περισσότερα λιμάνια. Έτσι η Κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο.

Όλοι το περίμεναν. Κανείς δεν έκανε κάτι.

Περίμενε ο έρμος ο Κυριάκος να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και το αόρατο χέρι της αγοράς, όμως αυτό είναι βαθιά στην τσέπη μας και κατασπαράζει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών. Αυτό που παρακολουθούμε είναι η μεγαλύτερη αναδιανομή χρήματος από τους φτωχούς στους πλούσιους που έχει δει η ελληνική ιστορία από τους κοτζαμπάσηδες, τους Έλληνες που εισέπρατταν φόρους για την Οθωμανική Αυτοκρατορία πριν από 200 χρόνια και βάλε.

Και ο Πρωθυπουργός κυνηγά την ουρά του, ένα κόλπο που έφαγε άπειρες ώρες να του μάθει ο Πίνατ και όλοι αντιδρούν με ένα «Ωωωω μωρέ το γλυκούλι μου, κυνηγά την ουρά του» και πάμε παρακάτω.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ