Γιατί ο ΣΚΑΪ έγινε Ραν Ταν Πλαν;

Γιατί αλήθεια ο ΣΚΑΪ θυμήθηκε, τώρα, ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που κατατέθηκε στη Βουλή πριν από 10 ημέρες και αφορά τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη; Και μάλιστα για μία υπόθεση του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου;

Γιατί ο ΣΚΑΪ έγινε Ραν Ταν Πλαν;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Δεν μας έχει συνηθίσει, που λέτε, ο ΣΚΑΪ σε τόσο αργά αντανακλαστικά. Συνήθως είναι πιο άμεσος.  Δεν νομίζω να συνέβη αυτό επειδή ο Πατούλης πήγε κόντρα στην κυβέρνηση λόγω της «Μήδειας».  

Η υπόθεση αφορά την προμήθεια rapid test για τον κορωνοϊό από την Περιφέρεια Αττικής, προς 9,26 ευρώ το τεμάχιο, σε εταιρία του προέδρου του ΑΡΗ Θεόδωρου Καρυπίδη.  

«Περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Σγουρού καταγγέλλουν ότι η Περιφέρεια προμηθεύεται 107.066 τεστ «σε τετραπλάσια τιμή από αυτή που υπάρχει στην αγορά, τα οποία δεν πληρούν καν τις προδιαγραφές του διαγωνισμού» έγραψε η «Εφημερίδα των Συντακτών», στις 13 Ιανουαρίου.

Την 1η Φεβρουαρίου, η Ελίζα Τριανταφύλλου στο Inside Story, παρουσίασε ένα κατατοπιστικό ρεπορτάζ με τίτλο «Τα υπερτιμολογημένα rapid test της Περιφέρειας Αττικής»: «Η αρμόδια γνωμοδοτική επιτροπή εισηγήθηκε στην οικονομική επιτροπή της περιφέρειας να αναθέσει την προμήθεια στην AMANI SWISS, συμφερόντων Θεόδωρου Καρυπίδη. Η ανάθεση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής στις 12 Ιανουαρίου 2021».

Στις 11 Φεβρουαρίου, 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση με θέμα «Καταγγελίες για υπερκοστολόγηση στην προμήθεια rapid test της Περιφέρειας Αττικής».

Εως εδώ ο ΣΚΑΪ δεν φαίνεται να ασχολείται. Τουλάχιστον με ζήλο. Από προχθές όμως Παρασκευή 19/2 αρχίζει να ενδιαφέρεται πολύ για την υπόθεση. Και με ποιο τρόπο, μάλιστα; Αναδεικνύοντας σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, στα δελτία ειδήσεων του ραδιοφώνου αλλά και τις τηλεοπτικές εκπομπές, την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον Γιώργο Πατούλη, από τις 11 Φεβρουαρίου! Ο ΣΚΑΪ να προβάλει ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, από μόνο του αντίφαση, έτσι;  

«Εάν στη θέση του Πατούλη ήταν η Δούρου τι θα λέγαμε τώρα;» βγήκε πρώτος-πρώτος ο Άρης Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης, την Παρασκευή, μιλώντας για την κακοκαιρία με τα χιλιάδες προβλήματα στην Αττική.
Αλλά δεν έμεινε μόνο στη «Μήδεια» ο Αρης, το πήγε πιο πέρα για τον Γιώργο Πατούλη, κάνοντας ειδική αναφορά στην -έκπληξη!- ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Και έλεγε με το γνωστό του στυλ για... ευρώπουλα.

Ολο το Σαββατοκύριακο δε, στον ΣΚΑΪ, ακόμα και στο κεντρικό δελτίο, δίπλα στον Λιγνάδη και τον κορωνοϊό, μαθαίναμε και για την προ δεκαημέρου ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για μία υπόθεση που έρχεται από τον μακρινό Ιανουάριο.

Δεν ξέρω λοιπόν γιατί ξαφνικά ο ΣΚΑΪ θυμήθηκε μία υπόθεση 40 ημερών για τον Πατούλη, ξέρω όμως τι συνέβη στο ενδιάμεσο.

Ο Γιώργος Πατούλης έκανε δηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης. «Οι δήμοι και οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Την ώρα αυτή δεν θα δεχθούμε καμία μετάθεση ευθύνης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, το βράδυ της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου, μετά την έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία.

«Αιχμές Πατούλη κατά Χαρδαλιά και ΔΕΔΔΗΕ» έλεγε το ρεπορτάζ της Κάτιας Μακρή στο Star με την Περιφέρεια Αττικής να υποστηρίζει «ότι ο Νίκος Χαρδαλιας έπρεπε να κινηθεί νωρίτερα». «Η Πολιτική Προστασία έπρεπε να το κάνει» δήλωσε ο κ. Πατούλης.

(Συνεχίζεται αύριο το κείμενο με την πτυχή Καρυπίδης-Αλαφούζος-Πατούλης και στο βάθος Ιβάν Σαββίδης)

Λέτε ο ΣΚΑΪ να ανακάλυψε τα rapid test του Πατούλη επειδή αυτός έκανε κριτική στην κυβέρνηση;

Προσωπικά, το αποκλείω. Δεν ξέρω εσείς βέβαια. 

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ