Εφετείο Λιγνάδη: So it Begins… with SLAPPs

Ο νέος γύρος αγωγών, απειλών και μηνύσεων από τον Κούγια για να προστατέψει την «θιγόμενη τιμή και υπόληψη» του πρωτόδικα καταδικασμένου βιαστή ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη, σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: Πως μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το Εφετείο.

Εφετείο Λιγνάδη: So it Begins… with SLAPPs
ΠΡΟΒΟΛΗ

Και ξεκινά με αγωγές τύπου SLAPP για να τρομοκρατηθούν οι δημοσιογράφοι και τα μέσα στα οποία εργάζονται.
Να πιέσουν τους δημοσιογράφους τους για μη κάλυψη, πλημμελή κάλυψη ή μονόπλευρη κάλυψη υπό τον φόβο των αγωγών.
Βέβαια, όλοι όσοι έχουν συνολική εικόνα, καταλαβαίνουν πως αυτές οι κινήσεις προλειαίνουν το έδαφος για το επερχόμενο Εφετείο. Όπου αναμένουμε τα περισσότερα ΜΜΕ -τουλάχιστον στα δελτία ειδήσεων- να παριστάνουν πάλι τους ανήξερους με τυπικά ρεπορτάζ και τις πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές να στέκονται στην «κλειδαρότρυπα» και το «ροζ σκάνδαλο» παρότι δεν υπάρχει ούτε κλειδαρότρυπα, ούτε ροζ σκάνδαλο.
Τουλάχιστον δεν υπάρχει όσον αφορά τις βαρύτατες κατηγορίες βιασμών που αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Στο 20/20 είναι βέβαιο πως παρότι όλοι εργαζόμαστε και σε άλλα μέσα, θα καλύψουμε την δίκη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πως θα πάρουμε το δίκαιο μερίδιο του ρίσκου που μας αναλογεί, ανάμεσα σε μια ομάδα εκλεκτών συναδέλφων –του μέσου που εκπροσωπούμε αλλά και συναγωνιστικών και ποτέ ανταγωνιστικών μέσων- που δεν πρόκειται ούτε αυτοί να λυγίσουν υπό τον φόβο μηνύσεων, απειλών, SLAPP’s και άλλων χειρισμών της Υπεράσπισης της Κατηγορίας.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα κυρίως θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε το κλίμα μέσα στην αίθουσα, τις στιχομυθίες, τα βλέμματα, τα ειρωνικά γελάκια, τις προσβολές και με την διεξοδική κάλυψή μας να προστατέψουμε θύματα και μάρτυρες από πιθανές πρακτικές δευτερογενούς θυματοποίησης και δικαστικού bullying.

Bring it on.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ