Κ.Μητσοτάκης: Ο τρακαδόρος της Ευρώπης ξαναχτυπά!

Από την μια ο Μητσοτάκης πάλι ζητά από τους ευρωπαίους να τον ξελασπώσουν για τα δικά του εγκλήματα. Από την άλλη έχουμε την συνειδητή καταστροφή κάθε πτυχής του κοινωνικού κράτους. Όποιος θέλει Μητσοτάκη να τον πάρει σπίτι του.

Κ.Μητσοτάκης: Ο τρακαδόρος της Ευρώπης ξαναχτυπά!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όσους κύκλους και να κάνουμε πάλι σε αυτό καταλήγουμε: Είτε πρέπει να τελειώσει η θανατοπολιτική του νεοφιλελεύθερου Κυριάκου Μητσοτάκη, είτε θα τελειώσουμε εμείς.

Είναι ξεκάθαρα θέμα επιβίωσης και πραγματικά δεν ξέρουμε τι πρέπει να γίνει παραπάνω.

Ο Πρωθυπουργός είναι σαν αυτούς τους τύπους που τους κυνηγάνε στις ταινίες δράσεις και πετάνε στους διώκτες τους ράφια, καρότσια, φρούτα, ποδηλάτες, γιαγιάδες και ζαρζαβατικά. Στην περίπτωσή μας τα αντικείμενα που ρίχνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους διώκτες του είναι Υπουργοί. Στην νέα Κυβέρνηση αρχίσαμε με τον Νότη Μηταράκη που κάρφωσε την διάλυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και επέμενε να φτιάξει ιππικό της Αστυνομίας και τον ξεφορτώθηκε με αφορμή ένα δημοσίευμα. Το θέμα με τον παρολίγον ιπποκόμο Προστασίας του Πολίτη δεν ήταν πως πήγε διακοπές εν τω μέσω πυρκαγιών. Μια χαρά το γνώριζαν. Το θέμα ήταν πως μαθεύτηκε και το έβγαλε η Καθημερινή. Καθαρά επικοινωνιακό.

Τώρα έστειλε τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σε διακοπές διαρκείας, πάλι ετεροχρονισμένα, ώστε να γλιτώσει από τους διώκτες του και να αλλάξει την ατζέντα έστω και λίγο. Στην θέση του έβαλε τον -συνυπεύθυνο για το χάλι που ζούμε στην Θεσσαλία- Χρήστο Στυλιανίδη, που ήταν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίιας από το 2021 έως το 2023! Σε λίγο μόλις υποχωρήσουν τα νερά θα στείλει τον Βασίλη Κικίλια σπίτι του, τον λαοφιλή αυτό πολιτικό άνδρα που έχει ένα θανατικό 40.000+ νεκρών από την Πανδημία στην πλάτη του (που δεν του στοίχισε όταν έπρεπε γιατί το ζήτημα των ΜΕΘ ήταν επιλογή του Πρωθυπουργού), πυρκαγιές που κατέστρεψαν υποδομές και κατέκαψαν ανθρώπους, ζώα και περιουσίες, τον Νομό Έβρου, το νησί της Ρόδου και μια πλημμύρα που εξελίχθηκε σε ανθρωπιστική καταστροφή και τον βρήκε στον ύπνο, όπως και όλο το κυβερνητικό επιτελείο. Η ανεπίσημη δικαιολογία που κάνει καριέρα σε non paper ήταν πως δεν παρουσίασαν μαζί από την Λάρισα τα μέτρα στήριξης στους πληγέντες, αλλά παρέμεινε στο Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ). Αν σας ενδιαφέρει, υπάρχουν καταγγελίες πως κάποια από τα διασωστικά μέσα, τα φουσκωτά, έσκασαν με το που ακούμπησαν στο νερό. Δηλαδή, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθούσε να σώσει τον κόσμο χθες με τρύπιες βάρκες. Πόσο επιτελικό; Πόσο τέλειο;

Φανταστείτε πως από την όμορφη αυτή γωνιά του 2020 δουλεύαμε ακόμα και στις διακοπές μας, γιατί η μια καταστροφή διαδέχεται την άλλη. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση έχει τεράστιο ζήτημα συντονισμού, έχει καταρρεύσει στην πράξη, αλλά την κρατάνε η νωπή λαϊκή εντολή, το σοκ και ο τρόμος των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός αφού πήγε στις πληγείσες περιοχές μια μέρα νωρίτερα, αφού τα ΜΑΤ έδειραν τους πλημμυροπαθείς, πήγε στον Έβρο για φωτογραφίες και είπε την Τρίτη να την κοπανήσει προς Βρυξέλλες μεριά να απομυζήσει λίγο ακόμη ευρωπαϊκό χρήμα και γιατί όχι να κλέψει καμιά ομπρέλα. Πως ήταν τα χρήματα που έφαγαν στον Ιανό; Έ, τώρα θέλουν περισσότερα, γιατί η ζημιά είναι ολοκληρωτική. Ο Π. Τζεντιλόνι πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών του είπε απλά «Συγνώμη ψηλέ, έλα του χρόνου να δω αν έχω τίποτα ψιλά στην τσέπη.». Αν δεν το είπε επί λέξει αυτό είναι το νόημα. Πακέτο. Θα συναντηθεί με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και παρότι δεν διαφαίνεται λύση από το ταμείο Αλληλυγγέυης, κάποια λογιστική αλχημεία θα προκύψει.

Η Ευρώπη βαρέθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον πρωθυπουργό της χώρας με την μεγαλύτερη ανάπτυξη τα τελευταία 16.000 χρόνια, να ζητάει βοήθεια κάθε φορά που τα θαλασσώνει. Είναι ο Αλέκος Τζανετάκος της Ευρώπης, που του δίνουν λεφτά, δίνει ένα ποσοστό σε διαφήμιση και τα υπόλοιπα τα σκορπάει στους αγαπημένους του εργολάβους και τους ολιγάρχες. Πόσο να πιστέψει και η Ευρώπη σε έναν πολιτικό απατεώνα που κάθε τρεις και λίγο φέρνει στην χώρα μια νέα καταστροφή και πρέπει να μαζεύουν τις ζημιές του; Γιατί νομίζετε πως δεν ζήτησε την συνδρομή της ΕΕ στις διασώσεις στην Θεσσαλία; Γιατί είναι ο τρακαδόρος της Ευρώπης. Χτυπάνε τα κινητά των πρωθυπουργών και ο καθένας αναρωτιέται στην γλώσσα του «τι έγινε πάλι στην Ελλάδα;».

Οι «νοικοκύρηδες» που εν τέλει είναι «σκορποχέρηδες»

Η αγορά ουρλιάζει εδώ και 3 χρόνια πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό και κλείνουν η μια μετά την άλλη. Οι ίδιες τράπεζες δίνουν με χαμόγελο δάνεια 400 και 500 εκατομμυρίων, για το Ελληνικό, για τα μεγάλα έργα και τους αυτοκινητοδρόμους (που έχουν τεράστιο ποσοστό κέρδους και προμήθειας) και θα δώσουν και για τις ιδιωτικές φυλακές. Δεν μπορούμε να βλέπουμε αυτές τις πολιτικές αποκομμένες. Οφείλουμε να βλέπουμε την μεγαλύτερη εικόνα.

Γιατί δεν συμφέρουν τα αντιπλημμυρικά έργα τους νεοφιλελεύθερους εγκληματίες;

Ένα αντιπλημμυρικό έργο δεν δίνει λεφτά στους εργολάβους στο μέλλον. Έχει ελάχιστη συντήρηση. Τα μεγάλα οδικά έργα που θα έχουν διόδια, θα δίνουν λεφτά. Οι ιδιωτικές φυλακές που θα χτιστούν με χρήματα των τραπεζών από τους ολιγάρχες θα συνεχίσουν να δίνουν κέρδος. Αυτό που θέλουν οι κατασκευαστικές είναι υποδομές, λιμάνια, δρόμους, έργα από τα οποία θα τρώνε και θα δίνουν λεφτά για 50 και 99 χρόνια.  

Κάθε πλημμύρα πριν αυτή της κακοκαιρίας Daniel κοστίζει κατά μέσο όρο 200 εκατομμύρια ευρώ. Σε 12-13 χρόνια οι πλημμύρες κόστισαν 2 δισ. Η Ελλάδα πήρε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως βοήθεια 300 εκατομμύρια. Πάλι ο λαός πληρώνει τα χρήματα, αλλά αυτό είναι δευτερεύον. Το θέμα είναι πως ζωές καταστρέφονται, περιουσίες χάνονται και άνθρωποι οδηγούνται στην ανέχεια. Δεν έχουν λεφτά τα αντιπλημμυρικά μάνα μου! Εδώ και σε αυτά που έγιναν όπως έγιναν ακόμα διερευνάται αν έγιναν σωστά και αν υπήρχαν μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Άσε που έκαναν αντιπλημμυρικά έργα χωρίς να έχουν επικαιροποιήσει τους Χάρτες Κινδύνου Πλημμύρας.

Δεν έχουν διαφορά τα συστήματα ασφαλείας των τρένων από τα αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές που κινδυνεύουν. Από τα Τέμπη δεν μάθαμε κάτι.

Ακούγαμε από τον Δεκέμβρη του 2022 την αρχή της τότε προεκλογικής περίοδου, κάτι εξυπνάδες πως «όλοι το ίδιο είναι». Σε 6 μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιφέρει τόσο πόνο στην χώρα, όπου για να βρεις άλλον πρωθυπουργό που το έχει καταφέρει πρέπει να ανοίξεις βιβλίο ιστορίας.
Ούτε τα 7μιση-8 χρόνια του Σημίτη στο ΠΑΣΟΚ δεν έκαναν τέτοια ζημιά στην χώρα. Και έκαναν τεράστια ζημιά. Ξεπέρασε και τον Καραμανλή τον νεώτερο που πέρα από τα οικονομικά σκάνδαλα έφτασε στο σημείο να κλείσει την Βουλή για να παραγραφεί η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Στην μεταπολίτευση έχουν συντελεστεί τεράστια εγκλήματα, όμως κοντεύουν να θεωρηθούν πταίσματα μπροστά σε 6 μήνες Μητσοτάκη. Χονδρικά από τα Τέμπη μέχρι σήμερα.

Στην αρχή είπαμε πως οι άνθρωποι είναι άχρηστοι. Μετά είπαμε πως είναι απολύτως ανίκανοι ακόμα και για το πιο απλό πράγμα. Αργότερα τους αποκαλέσαμε εγκληματίες. Όμως η αλήθεια είναι πως είναι δολοφόνοι. Δολοφόνοι που υπηρετούν τον νεοφιλελευθερισμό, τυος ολιγάρχες, που καταστρέφουν κάθε τι δημόσιο, από την υγεία και την παιδεία, έως το περιβάλλον και όλες τις κρίσιμες υποδομές.

* Η κεντρική μας φωτογραφία είναι σημερινή από τον αγιασμό στην Αγία Παλαγία Έβρου. Ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει με την ΔΕΠΑ Εμπορίας μετά την πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή και η ΔΕΠΑ Εμπορίας ανέλαβε την αποκατάσταση των ζημιών.

Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να ψάχνει χορηγούς για να επιδιορθώνονται οι ζημιές της διακυβέρνησής του. Το φαινόμενο του πρωθυπουργού-ντίλερ των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των εταιρειών είναι μια ακόμη απόδειξη της τρομακτικής διπλοκής μεταξύ Κράτους και επιχειρήσεων.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ