Στη χώρα που αν είσαι μαύρος ή Πακιστανός είναι ok να χάνεις τη ζωή σου

Και ναι, έχουμε δώσει πολλά δικαιώματα για το παραπάνω...

Στη χώρα που αν είσαι μαύρος ή Πακιστανός είναι ok να χάνεις τη ζωή σου
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Εγώ νόμιζα ότι δεν είχε εισιτήριο. Νόμιζα ότι είναι μαύρος, Πακιστανός. Γιατί καθόταν εκεί απ’έξω και γύριζε γύρω-γύρω. Μα δε μας έδειξε κανένα εισιτήριο», είπε ο άνθρωπος που έσπρωξε τον Αντώνη απ' το καράβι. Και δεν ντράπηκε, το θεώρησε λογικό. Γιατί; Γιατί όντως, αν ο 36χρονος ήταν μαύρος ή Πακιστανός στην Ελλάδα του 2023 δεν θα είχε τόσο αξία η ζωή του.

Θα ήταν ένας απ' τους πολλούς που χάθηκαν τον τελευταίο καιρό και είχαν την ατυχία να μην είναι Έλληνες, λευκοί και κάποιοι που κάποιος άλλος με τη σειρά του θα κάνει ντόρο για αυτούς.

Θα ήταν ακόμα ένα άτομο στα 500-700 που χάθηκαν στον βυθό της Πύλου όπου και το Λιμενικό έχει τεράστιες ευθύνες. Θα ήταν ένα «Ναι ρε συ, κρίμα όντως, αλλά τα έχει η ζωή αυτά. Προχωράμε».

Μπορεί, όμως, να μην ήταν στην Πύλο, αλλά στον Έβρο. Εκεί που, όπως μας ενημέρωσαν τα κανάλια, δεν υπήρχαν νεκροί από τις φωτιές ευτυχώς, παρά μόνο 26 άτομα, αλλά μετανάστες. Άρα προχωράμε και εδώ, δεν τρέχει κάτι.

Δεν είπε κάτι λάθος ο δολοφόνος του Αντώνη, ίσα ίσα είχε λογική. Στη χώρα μας έχουμε μάθει να συγκρίνουμε την ανθρώπινη ζωή ανάλογα με το χρώμα και την εθνικότητα, πάντα το κάναμε και πάντα έπιανε.

Βλέπεις, οι μαύροι και οι Πακιστανοί είναι αναλώσιμοι, έχουμε πολλούς τέτοιους και συν τοις άλλοις το πιο πιθανό είναι ότι δεν έχουν οικογένεια πίσω τους στη χώρα μας για να κάνει ντόρο.

«Νόμιζα ήταν μαύρος, Πακιστανός», είπε.

Ό,τι και αν ήταν, ήταν άνθρωπος, σε αντίθεση με σένα, του απαντάμε.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ