Σοβαρά τώρα η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα πιστεύει ότι χτες εξελέγη ένας "δικός της";

Δύο λόγια προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματα, που θεωρούν ότι χτες εξελέγη "ένας δικός τους", από έναν πολιτικά σκεπτόμενο straight άντρα που βρίσκεται πάντα δικαιωματιστικά κοντά της από το 1992 (από το πρώτο Pride, τότε που ήμασταν 100 άτομα, 99 queers και ένας straight, εγώ) και βρισκόμουν εκεί γιατί είχα καταλάβει την κοινωνική σημαντικότητα των ίσων δικαιωμάτων για όλους και πως το ζήτημα είναι της ευρείας κοινωνίας και όχι εσωτερικό θέμα κάποιων μειονοτήτων).

Σοβαρά τώρα η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα πιστεύει ότι χτες εξελέγη ένας
ΠΡΟΒΟΛΗ

Αγαπητ@ μου:
Ναι, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο πρώτος ανοιχτά gay Πρόεδρος κόμματος και μάλιστα του κόμματος το οποίο είναι Αξιωματική Αντιπολίτευση.

ΟΜΩΣ
Το να είναι κάποιος queer, δηλαδή gay, λεσβία, bi, non binary ή οτιδήποτε άλλο γουστάρει να είναι στη ΔΙΚΗ ΤΟΥ ζωή, δεν σημαίνει πως παράλληλα έχει το ιδεολογικό υπόβαθρο ή την κινηματική δίψα να στηρίξει πολιτικά (γιατί πολιτικό είναι το ζήτημα) την φύση του. Πολιτικά, ιδεολογικά, κοινωνικά, κινηματικά, δικαιωματιστικά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μας έρχεται από μια χώρα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου όλα αυτά που σας απασχολούν και σας γ@μάνε τη ζωή εδώ, στο Μεσαιωνικό Ιράν της Ευρώπης (ίσα δικαιώματα, γάμος, υιοθεσίες παιδιών κ.ά), είναι προασπισμένα και λυμένα νομικά εδώ και 20 χρόνια. Με πρωτοπόρο την Πολιτεία της Μασαχουσέτης το 2004 και κατόπιν ΟΛΕΣ τις 50 Πολιτείες της Αμερικής ως το 2015, όλα αυτά είναι πλήρως αποδεκτά, κατοχυρωμένα και ενταγμένα στην κοινωνία.

Αν θέλετε να εκλέξετε έναν πραγματικό εκπρόσωπο της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, που να έχει το ιδεολογικό υπόβαθρο, την πολιτική θέση και το κινηματικό πείσμα που χρειάζεται για να δώσει αυτού του είδους τις μάχες, να προασπιστεί και να προωθήσει τις θέσεις σας, τότε πρέπει να επιλέξετε κάποιον που η ατζέντα του να είναι τέτοια.

Όχι κάποιον που απλά είναι ακομπλεξάριστα gay και δεν έχει αρθρώσει λέξη για όλα αυτά, ζώντας μια ζωή όπου όλα αυτά είναι λυμένα.

Τέλος, ούτε (φυσικά) το ΚΚΕ, ούτε κάποιο άλλο Αριστερό κόμμα είχε ποτέ τέτοια ατζέντα. Μόνο ο Αλέξης Τσίπρας ύψωσε το ανάστημά του για να καταφέρει να προασπιστεί και να προχωρήσει νομοθετικά τα δικαιώματα μιας ομάδας ανθρώπων στην οποία ΔΕΝ ανήκει καν ο ίδιος. Αλλά ήταν πολιτικό το ανάστημα. Και βαθιά ιδεολογικό το ζήτημα. 

Αυτά μην τα ζητάτε από τον Στέφανο Κασσελάκη. Δεν έχει ούτε ρανίδα από τέτοια βάθη, ούτε πιστεύω κάποια τέτοια πρόθεση ή σκέψη για δράση καθώς ζει τη ζωή του χωρίς τα προβλήματά σας. Κάποια στιγμή που θα συνειδητοποιήσει τον υπερσυντηρητικό βόθρο της Ελλάδας, κάτι θα ψελλίσει. Αλλά ως εκεί.


Σας τα εξηγώ με αγάπη για να μην απογοητευτείτε καθώς σας βλέπω ήδη να αναρωτιέστε γιατί δεν είπε ΤΙΠΟΤΑ για την προχτεσινή 5η επαίτειο της δολοφονίας του Ζακ μας.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ