Δεν είναι ο Μπέος, είναι η Νέα Δημοκρατία και τα 3 κόμματα της Άκρας Δεξιάς

Στον Βόλο η Νέα Δημοκρατία επισήμως δεν έδωσε το χρίσμα στον Αχιλλέα Μπέο, όπως ούτε οι Σπαρτιάτες, η ΝΙΚΗ και η Ελληνική Λύση, όμως όλος ο μηχανισμός τους, τον στήριξε με νύχια και με δόντια.

Δεν είναι ο Μπέος, είναι η Νέα Δημοκρατία και τα 3 κόμματα της Άκρας Δεξιάς
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Αχιλλέας Μπέος παρότι κατέβηκε με τον μανδύα του ανεξάρτητου στηρίζεται από οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας, χουντικούς, ακροδεξιούς και τον εκκλησιαστικό χώρο. Ταυτόχρονα πολλοί από τους Δημοτικούς Συμβούλους που εξελέγησαν έχουν διπλές ταυτότητες. Είναι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ή άλλων ακροδεξιών μορφωμάτων.

Στις Εθνικές Εκλογές η Νέα Δημοκρατία πήρε 24.006 ψήφους τον Ιούνιο και 27.952 τον Μάιο. Χθες ο Αχιλλέας Μπέος συγκέντρωσε 32.032 ψήφους. Εδώ δεν γίνεται μια απλή παράθεση αριθμητικής. Οι αριθμοί βγαίνουν ακριβώς με την προσθήκη των 8.000+ που πηγαίνουν σε Σπαρτιάτες, ΝΙΚΗ και Βελόπουλο. Χαρακτηριστικά τα 3 προαναφερθέντα κομματίδια της άκρας δεξιάς δεν κατέβασαν υποψήφιο αλλά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εντάχθηκαν στο ψηφοδέλτιο του Α. Μπέου. Ταυτόχρονα ένα γκουγκλάρισμα στους πιο δημοφιλείς εξ' αυτών, θα σας δώσει και το κομματικό τους ή ιδεολογικό τους πρόσημο.

Ο Βόλος έχει δεχθεί με συντονισμένη επίθεση ακροδεξιών με σκοπό την άλωση της πόλης και την εφαρμογή όλων των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Όταν προσπαθεί η Δημοτική Αρχή να ιδιωτικοποιήσει το νερό, δεν κάνει κάτι διαφορετικό από αυτά που προσπαθεί να κάνει η κεντρική Κυβέρνηση. Όταν διαχειρίζονται τα σκουπίδια με τον λάθος τρόπο και κάνουν την ζωή των κατοίκων αβίωτη, ρίχνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων κατακόρυφα, δεν έχουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει η Καμόρα ή η Ν’ Ντραγκέτα στην Νότια Ιταλία.Έχουμε μια μίξη νεοφιλελεύθερων πολιτικών και συμφερόντων.

Όταν ο Αχιλλέας Μπέος επιτίθεται στην ίδια την ύπαρξη του Στ. Κασσελάκη, δεν κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουν ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης ή άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Βουλή. Άλλα λόγια χρησιμοποιεί. Φαντάζεστε τα γέλια των βουλευτών της ΝΔ, όταν άκουγαν τις δηλώσεις αυτές; Όταν οι βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ στοχεύουν 9 στις 10 περιπτώσεις στην προσωπική ζωή του Στέφανου Κασσελάκη και δεν τον κρίνουν πολιτικά, όχι μόνο δίνουν γραμμή και στόχο, αλλά αποκαλύπτεται όλο το σχέδιο αποδόμησης της προσωπικότητας του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Πρώτα θα τον κάνουν ένα ανέκδοτο και μετά θα τον ισοπεδώσουν πολιτικά. Κάτι που μπορεί κανείς να κάνει εύκολα αν με ρωτάτε.

Όταν κατηγορούμε την μεταπολιτική των Μητσοτάκη και Κασσελάκη, δεν το κάνουμε από εμπάθεια σε κάποιον. Τις πολιτικές κρίνουμε που υποτιμούν την νοημοσύνη και την δημοκρατία. Post-Politics είναι και αυτές οι επιθέσεις πλήρως ενταγμένες στην ατζέντα της Alt Right στην οποία διαπρέπει η Νέα Δημοκρατία. Το πρόβλημά μας είναι με την ίδια την μεταπολιτική, την ίδια μεταπολιτική που στηρίζεται στην αμάθεια και τα που διαφημίζει ο Αχιλλέας Μπέος. Δεν είναι «γνωμούλα μου», οι δηλώσεις Μπέου, οι δηλώσεις Βορίδη, οι δηλώσεις του Γεωργιάδη.

Γνωρίζουμε χιλιάδες κόσμου χωρίς πτυχία Πανεπιστημίου που είναι βαθιά καλλιεργημένοι και ευγενείς. Γνωρίζουμε χιλιάδες κόσμου με πτυχία που είναι…μπετά. Το «είμαι ένας από εσάς» του Μπέου ανήκει στις τεχνικές προπαγάνδας που έχουν αναγνωριστεί 7 δεκαετίες τώρα και ονομάζεται Plain Folk. Όμως εν μέρει είναι ένας από αυτούς. Από αυτούς που υποστηρίζουν την ακροδεξιά, την ομοφοβία, τον τραμπουκισμό, τον φασισμό και νεοφιλελεύθερες πολιτικές ξεπουλήματος κάθε δημόσιας περιουσίας.

Με 111.272 εγγεγραμμένους και με 32.032 ψήφους υπέρ του Μπέου αυτό που αποδεικνύεται, είναι πως οι δεξιοί και οι ακροδεξιοί βρίσκουν πάντα τον δρόμο προς την κάλπη και όσο λιγότεροι οι υποψήφιοι τόσο το καλύτερο για αυτούς. Το 55% δεν είναι «οι Βολιώτες». Είναι το 1/3 αυτών. Αυτό όμως το ένα τρίτο, πρέπει να βρούμε τρόπο να το καταστήσουμε μειοψηφία, αν θέλουμε να ζούμε σε ανθρώπινες πόλεις.

Την βαθιά μας υποστήριξη σε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους του Βόλου και κυρίως τις ομάδες ανθρώπων και πιο ειδικά την LGTB κοινότητα που δαιμονοποιεί ο «ανώτατος άρχων». Μην σκύψετε το κεφάλι και μην κρυφτείτε, φασισμός είναι θα περάσει.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ