Κύριε Δένδια, μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί «η Ελλάδα έχει σαφώς τεθεί δίπλα στο Ισραήλ»;

Την ώρα που ο πόλεμος στο Ισραήλ με τη Χαμάς μαίνεται και χιλιάδες αθώες ψυχές, ανάμεσά τους βρέφη και παιδιά, χάνουν την ζωή τους αδίκως, παρανόμως, φρικτά και απάνθρωπα, ο κ. Δένδιας μίλησε για ηθική και αξίες και έθεσε την χώρα υπέρ του Ισραήλ. 

Κύριε Δένδια, μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί «η Ελλάδα έχει σαφώς τεθεί δίπλα στο Ισραήλ»;
ΠΡΟΒΟΛΗ

6η ημέρα πολέμου. Τουλάχιστον 2.300 νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά, γυναίκες, άμαχοι. 

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 1.100 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 326 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από το Σάββατο.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για 1.200 νεκρούς στο Ισραήλ και περισσότερους από 2.700 τραυματίες. 

Ο πόλεμος στο Ισραήλ είναι ξεκάθαρα ένας ιμπεριαλιστικός πόλεμος. Δεν έχει να κερδίσει κάτι το Ισραήλ από την επικυριαρχία του στην Λωρίδα της Γάζας, θέλει απλώς να επεκτείνει τον έλεγχο και την εξουσία του. Δεν έχει θρησκευτικούς σκοπούς, ούτε στόχο έχει να πατάξει την τρομοκρατία της Χαμάς. Θέλει εξουσία, θέλει να επεκτείνει την αγορά του και σε άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Θέλει αίμα, για να κερδίσει περισσότερα. Έτσι. Ωμά. Με κάθε κόστος. Όπως ακριβώς επιβάλλει το Ανώτατο Στάδιο του Καπιταλισμού.

Την δράση της Χαμάς την ξέρουμε όλοι. Την νομιμοποιημένη τρομοκρατία του Ισραήλ γιατί δεν την βλέπουμε; 

Ένα νέο είδος πολέμου, χωρίς κανόνες, χωρίς ηθική, που ξεφεύγει πολύ από τα στενά όρια των στρατιωτικών επιχειρήσεων αλλά δεν έχει λάβει τη μορφή της επανάστασης, που δεν μπορούμε να τον κατανοήσουμε, που δεν θέλουμε να τον κατανοήσουμε, όμως πρέπει να διαλέξουμε στρατόπεδο. Γιατί;

Αν ταχθούμε υπέρ των Παλαιστινίων, το μοναδικό συμπέρασμα, μετά από ένα συγκλονιστικά τετριμμένο τρόπο σκέψης, είναι ότι υποστηρίζουμε την τρομοκρατία. Αν από την άλλη ταχθούμε υπέρ των Ισραηλινών, εδώ είναι περίπλοκο. Βλέπετε, η Δύση δεν μπορεί παρά να στηρίξει εκείνους από τους οποίους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα επωφεληθεί. Ξεχνάμε δηλαδή την αγριότητα και την μανία για εξόντωση του αντιπάλου που επιδεικνύει ο ισραηλινός στρατός, σεβόμαστε το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα, ακόμα και όταν αυτή μοιάζει - το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Νετανιάχου - με εκδίκηση, κλείνουμε τα μάτια στις εν ψυχρώ δολοφονίες αμάχων. 

Αυτό έκανε και ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος δήλωσε ότι «η Ελλάδα έχει σαφώς τεθεί δίπλα στο κράτος του Ισραήλ».

Μίλησε επίσης για το ΝΑΤΟ και το χαρακτήρησε ως συμμαχία αξιών. «Η βάρβαρη επίθεση της Χαμάς πρόσβαλε ακριβώς αυτές τις αξίες που το ΝΑΤΟ πρέπει να υποστηρίζει. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ασφάλεια. Πρέπει όλες οι χώρες της Συμμαχίας να έχουν μια σαφή, καθαρή θέση στο πεδίο» είπε. 

Πόσο θράσος - ή άγνοια ή επιλεκτική γνώση - πρέπει να έχει κανείς για να παίρνει ξεκάθαρη θέση σε έναν πόλεμο, στον οποίο υποφέρουν και οι δύο πλευρές; Πώς μπορείς να παίρνεις θέση υπέρ ενός στρατοπέδου όταν ο παλαιστινιακός λαός πεινάει, δεν έχει πρόσβαση σε νερό, τροφή, ρεύμα - επειδή η αντίπαλη πλευρά αποφάσισε να κλείσει κάθε δίοδο ανεφοδιασμού; Πώς μπορείς να υπερασπίζεσαι αξίες όταν πεθαίνουν παιδιά; 

Γιατί δεν ντρέπεσαι να μιλάς για δίκαιο και άδικο, ηθική και ανηθικότητα, όταν εν γνώσει σου δεν ξέρεις τι σημαίνουν; Γιατί υποκρίνεσαι, μιλώντας για ηθική; Βρες να παίξεις με άλλες λέξεις. 

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ