Νατσιός διατάζει, Γεραπετρίτης εκτελεί: Η ροζ σημαία είναι πιο ελληνική από τον καθένα τους

Η Κυβέρνηση βρήκε τον νέο της Phylax σε μια ροζ ελληνική σημαία, που δημιουργήθηκε και εκτέθηκε στο ελληνικό προξενείο της Νέας Υόρκης με σκοπό να ευαισθητοποιήσει στο ζήτημα των γυναικοκτονιών. Μιας λέξης που προκαλεί αλλεργία στους λάτρεις της πατριαρχίας.

Νατσιός διατάζει, Γεραπετρίτης εκτελεί: Η ροζ σημαία είναι πιο ελληνική από τον καθένα τους
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η ροζ σημαία, έργο της εικαστικού Τζόρτζια Λάλε είχε ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει την ελληνική παροικία της Αμερικής για την συχνότητα με την οποία λαμβάνουν χώρα οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα

Δημιουργήθηκε από σεντόνια που της έστειλαν από την Ελλάδα γυναίκες όλων των ηλικιών μετά από πρόσκληση της καλλιτέχνιδας.

Η πλειονότητα των θυμάτων γυναικοκτονίας δολοφονούνται στα σπίτια τους και στα κρεβάτια τους - Η ζωή τους τελειώνει στο κρεβάτι που στρώνουν κάθε πρωί

Μάλιστα η Ελλάδα ρεζιλεύτηκε και στο αμερικανικό κοινό, καθώς ολόκληρη την σχετική έκθεση στήριξε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Δείτε την πριν την κατεβάσουν (Ο Γεραπετρίτης με εντολή Νατσιού)

Η σημαία αυτή φιλοξενήθηκ εστο ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης, σε έκθεση της Τζόρτζια Λάλε με κεντρικό σημείο αναφοράς την ενδοοικογενειακή βία και τις γυναικοκτονίες. 

Οι επιμελητές της έκθεσης, περιγράφοντας το έργο ανέφεραν τα εξής: 

«Αυτή η έκθεση ασχολείται με τα φαινόμενα της γυναικοκτονίας και της ενδοοικογενειακής βίας. Το έργο τέχνης έχει δημιουργηθεί από σεντόνια που έχουν δωρίσει γυναίκες που ζουν στην Ελλάδα. Αυτές οι γυναίκες έχουν φαινομενικά λίγα κοινά πράγματα μεταξύ τους, αλλά όλες έχουν ξαπλώσει σε αυτά τα σεντόνια απελπισμένες και φοβισμένες.

Το σπίτι δεν είναι ένα καταφύγιο για ανθρώπους που ζουν σε ένα βίαιο περιβάλλον. Αντιθέτως, εκεί είναι που είναι πιο ευάλωτες, μοναχικές και εκτεθειμένες. Η πλειονότητα των θυμάτων γυναικοκτονιών δολοφονούνται στα σπίτια τους και στα κρεβάτια τους. Οι ζωές τους τελειώνουν στο κρεβάτι που στρώνουν κάθε πρωί. Τα σεντόνια τους απορροφούν το αίμα τους. Παρόμοια σεντόνια με εκείνα που απορροφούν τα δάκρυά μας, που απορροφούν τα όνειρά μας».

Από θέση δεν θα παρουσιάσουμε την -ας πούμε- σκοταδιστική ομιλία μίσους ενάντια στην τέχνη και τις γυναίκες.

Η θέση της επιμελήτριας η οποία έδωσε το πλαίσιο των φασιστικών επιθέσεων σε ακόμα ένα έργο τέχνης στην χώρας μας.

«Το θέμα είχε προκύψει Εδώ και κανά δυο 24ωρα, η έκθεση της Γεωργίας Λαλέ στο Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης δέχεται επιθέσεις από ακροδεξιούς εντός και εκτός ΗΠΑ, επειδή «μαγάρισε» το εθνικό σύμβολο. Πρόκειται για τη συμμετοχή της στο Carte Blanche Project με το έργο «Ενοχές της γειτονιάς» με το οποίο πραγματεύεται τα εγκλήματα της γυναικοκτονίας και της ενδοοικογενειακής βίας.

Χτες ο Πρόεδρος της Νίκης βγήκε στη Βουλή και είπε ότι η σημαία μας βάφεται κόκκινη μόνο με το αίμα των ηρώων (είπε ο φασίστας γελάω), η εικαστικός και οι επιμελητές δέχονται υβριστικά και απειλητικά μηνύματα και χτες κάποιος/α έκαψε τους θάμνους του προξενείου με βενζίνη. Πριν λίγο ήρθε στα αυτιά μου ότι τους ζητήθηκε να κατέβει το έργο. Ελπίζω να πρόκειται για αστείο. Εννοείται στέλνω την αμέριστη στήριξη μου στη Georgia Lale, και στη συμβουλευτική επιτροπή τεχνών, που αποτελείται από την Ειρήνη Λιναρδάκη, τη Νατάσα Κατερινοπούλου, τη Λολίτα Κουτούδη και τον Πάνο Τσαγκάρη. Φυσικά δεν συζητάμε το να κατέβει…

update: Το έργο κατεβαίνει (;) με εντολή Γεραπετρίτη...»

 

H κυβέρνηση που άγεται και φέρεται από τα ακροδεξιά naziα των νεοφασιστών 

Προσπερνώντας πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας αποδεικνύει καθημερινά πως δεν έχει την παραμικρή ιδέα από τέχνη και πολιτισμό, κάτι στο οποίο δεν θα επιχειρηματολογήσουμε καν, το πολιτικό ζήτημα είναι άλλο.

Είναι η ωμή λογοκρισία πάνω σε ένα έργο τέχνης, στόχος της οποίας είναι να καμφθούν οι σκοταδιστικές αντιδράσεις, όσων προβάλουν την ροζ σημαία ως το αληθινό πρόβλημα και όχι τις ίδιες τις γυναικοκτονίες.

Υποχώρησε λοιπόν ο Γεραπετρίτης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη επειδή υπήρξαν αντιδράσεις από ελληνικά και ελληνοαμερικανικά ορκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που έπιασαν τα ακροδεξιά και το έφεραν στη Βουλή.

 

 

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ