Βραχυκύκλωσε η Λίνα Κλείτου, χαρακίρι έκανε το συντακτικό και η γραμματική

Βραχυκύκλωσε η Λίνα Κλείτου, θυμίζοντας τις παλιές καλές εποχές που έβγαζε σκληρά tweet εναντίον σερβιτόρων που δεν της γέμιζαν το κουπάκι της με κρασί.

Βραχυκύκλωσε η Λίνα Κλείτου, χαρακίρι έκανε το συντακτικό και η γραμματική
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Λίνα Κλείτου αποφάσισε να ξεκινήσει μια κόντρα με τον Γιάννη Μάγγο. Όποιος γνωρίζει τι εστί κύριος Γιάννης, θα αναφέρει πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που όλος ο κόσμος των κινημάτων τον αντιμετωπίζει με τον μέγιστο σεβασμό. 

Βέβαια, η δημοσιολόγος, ακόμη και όταν ενημερώθηκε πως παρουσίασε τον κύριο Γιάννη ως αιώνιο φοιτητή ή κομματικό φοιτητοπατέρα, την ώρα που είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πατέρας παιδιών που πάνε λύκειο ή σπουδάζουν, δεν μπήκε στον κόπο να κάνει το αυτονόητο. Να ζητήσει μια έντιμη «συγγνώμη» που διέβαλε έναν άγνωστο στα κοινωνικά δίκτυα.

Αυτή η συμπεριφορά είχε ως αποτέλεσμα μια παρέμβαση με τρικάκια έξω από το σπίτι της Λίνας Κλείτου από τον Ρουβίκωνα και την Νέα Δημοκρατία να καταδικάζει την ειρηνική παρέμβαση και να την κατονομάζει ως «επίθεση». Η δε δημοσιολόγος ονόμασε μια ειρηνική διαμαρτυρία ως «φασιστική παρέμβαση εναντίον γυναίκας». Οπλοποιώντας την ιδιότητα της γυναίκας. Έκαστος εφ' ω ετάχθη που έλεγε και ο Ηρόδοτος ή καθείς για αυτό που προορίζεται.

Τι έχει συμβεί

Παρέμβαση σημειώθηκε χθες Τετάρτη 14/2, έξω από το σπίτι της δημοσιογράφου Λίνας Κλείτου στου Φιλοπάππου από τον Ρουβίκωνα, κατόπιν προηγηθείσας λεκτικής επίθεσής της κατά του Γιάννη Μάγγου, πατέρα του αδικοχαμένου Βασίλη, που είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τα ΜΑΤ. Μια παρέμβαση με τρικάκια, πανό και συνθήματα.

Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος, σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας φωτογραφία που έδειχνε τον Γιάννη Μάγγο σε διαδήλωση ανέφερε: «Καλύτερη διαφήμιση υπέρ των Ιδιωτικών ΑΕΙ από αυτή που κάνει ο τυπάκος με το κατσιασμένο επαναστατικό μαλλί, δεν θα μπορούσε να γίνει. Όλη η αποτυχία του προοδευτικού σκοταδισμού, σε μια εικόνα».

Για να λάβει την πληρωμένη απάντηση του ίδιου του Γιάννη Μάγγου που δεν αφήνει συκοφαντίες να πέφτουν κάτω, αναπάντητες. Σε ανακοίνωσή του ο Ρουβίκωνας αναφέρει πως «Είναι ολοφάνερο ότι ζούμε σε μια εποχή στην οποία μια πολύ μεγάλη μερίδα δημοσιογράφων έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και δεοντολογίας. Χωρίς καμία ντροπή και με μόνο γνώμονα το κέρδος και το προσωπικό συμφέρον μετατρέπονται καθημερινά σε δεκανίκια της κυβέρνησης, ώστε να περάσουν το οποιοδήποτε κυβερνητικό αφήγημα. Ένα από αυτά τα δεκανίκια ακούει στο όνομα Λίνα Κλείτου». Μετά την παρέμβαση, έλαβε και την απάντηση του Ρουβίκωνα, με τους λόγους της παρέμβασης. 

Τι ειρωνεία!

Μάλιστα καταγγέλλει στην ανάρτησή της «φίμωση και λογοκρισία», από κανάλι που είτε δεν καλούν τα άτομα που πρέπει να απευθυνθούν στην κοινωνία ή όταν τα καλούν μιλούν τέσσερις από πάνω τους για να φιμώσουν και να λογοκρίνουν τον αντίλογο. Ενίοτε προπαγανδίζουν.

Καλό είναι να θυμόμαστε πως η ελευθερία του Λόγου και του Τύπου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες και βασικά συστατικά της δημοκρατίας και της κοινωνίας που ζούμε. Βέβαια όπως ο καθένας που έχει το δικαίωμα να εκφέρει δημόσιο λόγο, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να αποδέχεται τον αντίλογο. Όπως με τα τοστάκια που... χορταίνουν οικογένειες.

Η ειρηνική, μη βίαιη διαμαρτυρία, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη όσο και αν η πολυαγαπημένη της κυβέρνηση Μητσοτάκη αγωνίζεται να ποινικοποιήσει τον δημόσιο λόγο.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ